zaterdag 12 februari 2011

Boeken

Ik heb iets met boeken, altijd al gehad !
Ooit gebuisd geweest door een furieuze lerares Nederlands. Die had een lijst gegeven met 10 boeken te lezen over het gehele schooljaar (4de Middelbaar).
Na een maand ging ik braaf al mijn boekbesprekingen afgeven ... Alles "uit" zoals ze zeggen.
Zij woest, ik verdrietig ... In het Middelbaar had ik gewoon hééééél veel tijd om te lezen, ik was verslaafd.
In het weekend stond ik vroeg op (allez, op, ik las in bed) en het boek moest uit al werd het nacht.
Enne ... toen IK in het 4de zat was de computer nog niet zo ingeburgerd als vandaag. Boekbesprekingen op het net ? Que ?
Nu, als er vandaag de dag iets is wat mij mateloos frustreert in mijn leven, is het het gebrek aan tijd om een goei boek te lezen.  Ik kan het mij niet meer permitteren om zaterdagochtend te zeggen "foert, ik doe vandaag een boek-lees-dag".
Als ik mij nog maar waag aan een blik naar een boek (of mijn wekelijkse Humo), is er een Kato die het boek ook wil lezen ...
Bovendien is er in dit huis geen enkel plekje waar je je kan opsluiten om een uur te lezen (neeeeeen, ook niet het toilet !).
Dus ja, ik zou maar beter stoppen met het aankopen van boeken. En toch ... vandaag thuis gekomen van Fnac met drie nieuwe aanwinsten : "Haar naam was Sarah" van Tatiana De Rosnay, "De Vioolbouwer van Auschwitz" van Maria Angels Anglada en het "Diner" van Herman Koch.
Wanneer ga ik die boeken lezen ? Euuuuuh ... misschien tijdens mijn slapeloze nachten ?

1 opmerking:

  1. Tja, vroeger moesten we alles nog zelf verzinnen, geen internet om van te copy-pasten.
    Hier worden ook geen boeken meer gelezen, de laatste keer was tijdens de vakantie met als excuus een zwangere buik waardoor ik (zogenaamd) niet veel kon doen, en toen 3 boeken gelezen. Dat was me al heel lang niet meer gelukt.

    Haar naam was Sarah heb ik veel goeds over gehoord, die wil ik ook ooit nog wel lezen, laat me eens weten wat je ervan vond (als je eindelijk de tijd hebt gevonden het te lezen)

    BeantwoordenVerwijderen