zaterdag 30 juli 2011

Denemarken : bloopers ?

Neen, dit jaar geen bloopers tenzij :

- de regenjas van vriendlief vergeten ... en die kon hij eigenlijk best gebruiken
- een lekkere warme jas voor de kleinste ... en die kon ze eigenlijk best gebruiken
- washandjes ... vrij lang naar gezocht maar in geen enkel warenhuis te vinden ... kwil niet weten hoe ze hun intieme delen wassen die Denen
- een lekker grondzeil zodat de kleinste wat minder modder, stenen, gras en slakken zou eten (ok, die laatste wordt soms beschouwd als delicatesse maar ik vond het er over !)
- nen tractor ... nu moesten we beroep doen op een vriendelijke Deen om ons uit de modder te trekken na ons vertrek uit Copenhagen
- haha, u lachte met mijn rubberen laarsjes ? In Denemarken gebruiken alle fashionata's botjes ... Je vindt ze in alle kleuren, in alle formaten en ze passen perfect onder een zeer kort rokje of jurk !
- lange broeken ... Ik had 1 broek bij en die stond na verloop van tijd uit zichzelf recht van de vuiligheid. 
- een espresso machientje; als een ander het mag, waarom ik niet ... Ooooh, wat heb ik mijn lekkere koffie gemist.  Mag het ? Ja; dat beetje luxe kon er eigenlijk best af dit verlof
- de Vikings ? Ze bestaan ... De Deense mannen (en soms ook vrouwen) zien er soms héél stoer uit, geblokt, zeer licht blond haar, klein geitenbaardje en een hard gezicht.  En neen, die vrouwen hebben uiteraard geen baard maar sommige vrouwen zijn struis ! Maar ja, sorry, dit valt niet onder het blooper departement.  Dit is gewoon een feit.
- de zoektocht naar onze auto-sleutels gedurende een dik uur ... En die dan eigenlijk op hun plek lagen ! Overigens was dat een constante in ons wielenhuis, alles zo goed proberen wegsteken dat je niets meer terugvindt, zelfs op zo'n kleine oppervlakte.
- films meenemen voor je kids die dan niet kunnen afgespeeld worden op de nieuwe hippe DVD-speler
- een flink karton wijn meenemen waarvan het zuur in je keel komt na de eerste slok ... Maar die je koppig gedurende de ganse reis blijft opdrinken.
- in je naakte zelf onder de douche staan en dan echt niet weet hoe de douche werkt ... je uit de douche stapt, een handdoekt zoekt, iemand vindt die het je kan uitleggen om dan te merken dat je douchesaldo al voorbij is omdat hij tussentijds toch in gang geschoten is.
- met je dochter onder de douche staan en die luidkeels brult dat je borsten gekrompen zijn (gelukkig Chinees voor een Deen) of diezelfde dochter die je vraagt hoe lang die nieuwe baby al in je buik zit.
- twee fietsen mee naar huis neemt met kei verroeste kettingen (kilometers dat wij daar gereden hebben !!!)
- tien tuutjes mee neemt en met vier tuutjes weer naar huis keert.
- in elke kerk die je bezoekt een rede moet aanhoren van de oudste die je duidelijk wil inprenten dat daar de jongste geboren is.
- de oudste die drie weken elke dag opnieuw opstaat met de vraag "schijnt de zon al mama".
- de oudste die drie weken lang wil duidelijk maken dat het nog lang geen bedtijd is; kan ik er iets aan doen dat het tot 's nachts licht is ?
- voor het vertrek nog snel naar Decathlon gaan om voor iedereen een UV-beschermd zwem t-shirt te kopen ... terwijl we beter voor iedereen een stevige regenjas hadden gekocht.  Mijn regenjas heeft er nu toch ook de brui aan gegeven en geen enkele rits van lief zijn fleecekes werkt nog.
- er niet meer over een weerbericht gesproken wordt op de lokale televisie maar gewoon over het aantal mmm neerslag dat er dagelijks zal vallen.
- de retro kinderwagen terug "in" is .. Heuse mastodonten van kinderwagens waar generatie-gewijs heelder huisgezinnen in plaats nemen met de nodige donsdekens, gewone dekens, regenzeilen etc ... zo stevige opgeklopt dat je de nieuwste aanwinst niet eens ziet liggen.
- je de oudste teken doet dat er een water zonneke aan de hemel verschijnt en zij je les geeft over hoe de aarde rondom de zon draait (que ? drie jaar en zo geslepen).
- je tegen de oudste kei enthousiast begint te leuteren over bootjes die je meters onder je ziet varen en zei héél droog reageert met "mama, dat zijn ZEILboten.
- de oudste je op het matje roept met de mededeling "mama, het is hier precies ne paardenstal"
- de oudste die tegen je zegt in Legoland "doe es normaal mama" wanneer jij als een klein kind geniet van die miljoenen blokjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten