vrijdag 5 augustus 2011

Top Spot Denemarken

Jaja, ik moet nog een Must See Denemarken meegeven. Maar, ik wil daar echt mijnen tijd voor nemen ... Alleen, allebei krijgen we 1 Must See zelfs na twee weken niet uit onze gedachten. Dat wil ik alvast delen ... Een absoluut Must Do, u moet er alleen ver voor rijden :

Het Louisiana Museum Of Modern Art in Humlebaek, Ten Noorden van Copenhagen maar nog wel een eindje rijden ! Gewoon PRACHTIG !  Het gebouw, de omgeving, de collectie, het is onbeschrijfelijk mooi.
En eerlijk; ik vond het zelfs leuker als Guggenheim in New York. Maar, he, wie ben ik he ? Een simpele duif die niets van kunst kent ....


Soit, het museum werd gebouwd in 1958 in een vrij strak kader met ruime ramen zodat je een prachtig uitzicht hebt over de tuinen en soms het gevoel hebt een te zijn met de schilderijen én de tuin.  Het ligt aan de Oresund, de zee"straat" tussen Denemarken en Zweden. Je kan er zeilen, kano-varen etc.  Ondanks het zeer slechte weer konden we op een gegeven moment toch genieten van een prachtig uitzicht bij een kopje koffie op het terras.


In het museum zelf vind je werken van Picasso, Milo, Warhol, Paul Mc Cartney en tijdens ons bezoek was er een tijdelijke tentoonstelling "living" ... Over hoe mensen vandaag de dag leven (wereldwijd), welke keuzes ze maken over hun plekje, met wie ze die plek delen ...  Je krijgt bijvoorbeeld een serie beelden, filmpjes, maquettes te zien over het leven van gezinnen in Rusland op een oppervlakte van 60 m²,  hoe Chinese arbeiders in Grote Steden leven in kastenappartementen van 4m² ...


Ook indrukwekkend; het i-pad schilderwerk van David Hockney ! Ruim 20 i-pads/pods staan in een zeer donkere ruimte en geven bewegende beelden weer van zijn werk.  Het ziet er allemaal zo eenvoudig uit en toch lijkt het mij aartsmoeilijk om milimeterwerk te verrichten op en i-pad. 
Gestart in 2008 ! En de mens is niet eens zo jong meer.  Overigens; hij heeft nog prachtig werk gemaakt maar dit bleef hangen, zeker ook omdat het kader af was.
Trouwens, een dikke pluim voor de Denen; wat zij kunnen met beelden, geluid; daar kunnen wij nog veel van leren !En dachten we dat Kato zich ging vervelen, mis ... Dankzij de interactieve rondleidingen beleefde zij ook enorm veel plezier.  Oef, mission completed.
Ze kon op "kunstwerken" opkruipen, springen, interactieve beelden bekijken met een headphone.
Er was een "kunst"klasje waar ze werkjes konden tekenen, schilderen, plakken etc ...
Neen, dacht ik al dat Kato op die leeftijd totaal geen interesse zou tonen in kunst, awel, ze heeft met volle teugen genoten. En wij fier dat wij met "onze" dochter van drie in een museum konden ronddolen zonder gehuil en gezaag. Bedankt Kato !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten