woensdag 29 februari 2012

De Grote Reis in Het Paleis

Vandaag een dagje cultuur !

In de namiddag met de oudste naar Het Paleis voor de voorstelling De Grote Reis van Judith Nab.

Een kleine bus op kindermaat is gebouwd op een rails, in een echte grote stadsbus. De kinderen vertrekken met de klas, in een groepje van maximaal 28, voor een grote reis om de wereld in 35 minuten.

Stap in een echte bus voor een grote reis rond de wereld. Voel het trillen van de bus, de spanning en het avontuur van het onderweg zijn. Reis mee naar vreemde landen, naar de andere kant van de zee, waar de zon je verblindt of waar de wind je kan optillen.


HET PALEIS - De grote reisVoor sommige kinderen is de theaterdrempel te hoog. Daarom rijdt deze bus tot voor de deur van scholen en verenigingen en tot in de wijken. Op die manier proberen we zo veel mogelijk kinderen theater te laten ervaren.

Dit is geen snoepreisje. Nab wil de kinderen prikkelen om de wereld te ontdekken, niet om die te consumeren vanuit hun veilige zetel. Niet alleen de nogal ‘ruwe’ animatiestijl, aarzelend tussen realisme en absurdisme, maar ook bepaalde inhoudelijke scènes bezorgen "De Grote Reis" de nodige weerhaken: wanneer we plots op een zwaarbewaakte grenspost stoten zijn we blij dat er ‘heen en terug’ op ons ticketje staat. De soundtrack bij " De Grote Reis" van jazz over Russische liederen naar Indiaase meligheid – is evenmin hapklaar. Desondanks, of misschien net daardoor scherpt "De Grote Reis" de goesting aan om die grote, onbekende wereld te zien. Zone O3 (België) 7-04-2010
Omdat De Grote Reis op kindermaat is (schaal 0,7), is het de bedoeling dat het aantal volwassen medereizigers beperkt blijft.     http://www.judithnab.nl/nl/degrotereis.html


's Avonds met een stel dikke vrienden naar De Lotto Arena voor Snow Patrol En daarmee wordt de start gegeven van - hopelijk - een prachtig concertjaar !!!!! Hopelijk valt het wat mee ... Ik weet al niet meer waarom ik nu eigenlijk mee ga .. De nieuwe CD is in orde maar, ik ben geen pubermeisje meer ... Ach, met een goei pintje erbij, gaan we volop genieten !!!! En ja, mag ik mij misschien terug even 16 voelen ???

http://www.snowpatrol.com/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten