dinsdag 21 februari 2012

Musea met kids : het MAS in "A"

Must do deze Krokus :

MASsimilianominiMAS: familie- en kinderaanbod in het MAS

Het MAS lanceert vanaf de krokusvakantie MiniMAS: een mooi aanbod speciaal voor gezinnen en kinderen. Binnenkort kunnen kinderen er zelfs hun verjaardag op een originele manier vieren.
In de krokusvakantie vinden gezinnen met kinderen zeker iets naar hun gading in het MAS. Er is de speurtocht 'Kapitain Massimiliaan', het familiespel 'Flessenpost van Massimo' en het krokusatelier 'Droomstad'.
Maar ook na de krokusvakantie kunnen kinderen op een verrassende manier het MAS ontdekken: de speurtocht 'Kapitein Massimiliaan' en het familiespel 'Flessenpost van Massimo' zijn vanaf dan elke dag op elke moment te spelen (af te halen aan de balie). Daarnaast kunnen kinderen in het MAS al spelenderwijs hun kennis testen in de kennishoeken op elke verdieping. En vanaf 18 april kan elk jarig kind zijn vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen voor een verjaardagsfeestje in het MAS.
Ook in de paasvakantie zijn er weer een aantal nieuwe ateliers: 'Schattenjacht' en 'Word museumdirecteur'.

Kapitein Massimiliaan en de Vliegende Hollander
Deze activiteit is een gratis speurtocht in piratenthema voor gezinnen met kinderen doorheen de wandelboulevard van het MAS. Samen met de kapitein vertrekken ze op de eerste verdieping om uiteindelijk te eindigen op het dak. De schatkaart die de kinderen meekrijgen, bevat voor iedere verdieping een opdracht. Op die manier wordt hun fantasie geprikkeld en tegelijk een opvallend kenmerk van het gebouw verkend. Er ligt een sterke nadruk op het gezamenlijk zoeken met de hele familie. De begeleiders krijgen een brochure mee boordevol weetjes en extra uitleg. Op die manier kunnen zij mee de richting van het bezoek bepalen.
Flessenpost van Massimo
Samen met het jongetje Massimo en zijn flessenpost gaan jonge ontdekkingsreizigers op expeditie in de museumzaal ‘Leven en dood’. Een museumspel voor kinderen en hun (groot) ouders dat vanaf de Krokusvakantie dagelijks gespeeld kan worden.

Droomstad in het MAS
Kinderen en (groot) ouders kunnen zich nog inschrijven voor het kinderatelier Droomstad, dat enkel plaatsvindt in de Krokusvakantie. Na een bezoek aan de museumzaal Wereldstad gaan ze samen aan de slag in het atelier waar ze hun eigen ‘droomstad’ bouwen.
Verjaardagsfeest in het MAS
Vanaf 18 april 2012 kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar hun verjaardagsfeestje boeken in het MAS. Samen met hun vriendjes gaan ze eerst op feestelijke ontdekking in het thema Wereldstad. Daarna maken ze een fonkelend kunstwerk in het atelier, waar ze dan genieten van overheerlijke cupcakes.
Kennishoeken in het MAS
Kinderen tot 12 jaar kunnen in het MAS steeds terecht in de kennishoeken op elke verdieping. Daar vinden zij kinderboeken en leuke spelletjes aangepast aan het thema
Geen opmerkingen:

Een reactie posten