donderdag 22 maart 2012

Jeugdboekenweek ... Koop eens een boek

Van 10 maart tot 25 maart is het (Jeugd)boekenweek ... Kent u dat nog ... Een boek ... harde of zachte kaft, wit gerecycleerd papier, soms mooie zwarte sierlijke letters ... Soms turven van 500 blz ... Mmm .. Overtuigend ? Ik hoop het want morgen ga ik kleuters overtuigen een boek te kopen !!!


Uiteraard geen turven van 500 blz. Maar, het is wel zo dat er nog weinig kinders lezen .. De mijnen ook hé; strips staan op de i-pad, puzzels staan op de i-pad ... Voor de groten zijn er speciale e-books !! Maar, een écht boek vastnemen en lezen .. het gebeurt véél te weinig.  Ook door mij, ik geef dat toe .. Ik koop nog geregeld een boek en overal in huis liggen die boeken te wachten om gelezen te worden.

Morgen dus ... Om zeven uur starten om al die boeken mooi op een plaats te leggen zodat meer dan 600 leerlingen die boeken kunnen vastnemen, besnuffelen én hopelijk kopen ! Want ja, wij hopen dat de ouders 's avonds ook een boek vastnemen en overtuigd geraken dat lezen loont !


Lezen is nu eenmaal goed voor de ontwikkeling van taal maar ook goed voor de fantasie. Niets zo leuk als helemaal mee gezogen te worden in een verhaal.  Een boek is ook milieu-vriendelijk. Tegenwoordig is alles uit gerecycleerd papier gemaakt, een boek weegt minder als de computer, verbruikt geen batterij. Je neemt hem overal mee, gewoon in je (boeken)tas.
Spreek over een boek met anderen .. Iedereen ervaart een boek anders, je zou verrast zijn wat jij over een boek denkt en wat een ander ervaart.

Een boek is goedkoop ... Een goed boek kost veel minder als een computerspel !
Wil je niet investeren in een boek, schaf uzelf een bib-kaart aan ... Voor een kleine bijdrage kan je rondsnuffelen in duizenden boeken over de meest gekke onderwerpen !


.. Enne, nog eentje ... Een boek maakt niet dik !
Als je televisie kijkt, ben je sneller geneigd om een zak chips of koekjes te eten. Bij een boek wordt je zo mee in het verhaal gezogen dat je geen tijd hebt om aan snoep te denk !!!

http://www.jeugdboekenweek.be/2012/start.html


Affiche Jeugdboekenweek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten