woensdag 25 april 2012

Energizer Night Run in Antwerpen : de weg is vooruit

Loop mee en steun zo One Million Lights!

Energizer wil samen met One Million Lights zorgen voor veilige en gezonde verlichting in arme plattelandsdorpjes over heel de wereld die amper of geen elektriciteitsvoorziening hebben. Samen met jou wil Energizer 11 miljoen uur verlichting op zonne-energie aan One Million Lights schenken.

Voor elke deelnemer aan de Energizer Night Run schenkt Energizer één uur verlichting op zonne-energie aan One Million Lights.


 Stel je even voor dat je in een hut woont in Afrika zonder elektriciteit. De enige manier om de hut te verlichten zodat je kinderen kunnen studeren en jij nog wat kan werken om toch nog iets extra te verdienen, is door kerosine te verbranden. De kerosinelamp vult je hut echter met giftige rook, rook die jij en je kinderen inademen en die bovendien ook het milieu vervuilt. De lamp is uiterst brandbaar en niet zelden gebeuren er ongelukken. Daarenboven is kerosine zo duur dat je er minstens één derde van je inkomen aan besteedt. Je hebt echter geen alternatief... behalve in het donker leven.

In welvarende landen is men zich er niet van bewust dat dit in arme landen de dagelijkse realiteit is voor miljoenen mensen. One Million Lights is een non-profitorganisatie die deze problematiek onder de aandacht brengt en milieuvriendelijke, veilige en gezonde lampen op zonne-energie verdeelt. Hun missie is het verbeteren van de levensstandaard van kinderen en volwassen door hen te voorzien van veilige en gezonde verlichting. Hun doel is om één miljoen lampen op zonne-energie (one million lights) te verdelen en zo de gevaarlijke en vervuilende kerosinelampen te vervangen.

Meer info over One Million Lights:
onemillionlights.org

Zo gezegd, zo gedaan .. Ik heb mijzelf ingeschreven voor dit evenement, tien kilometer doorheen het Rivierenhof en dat in't donker ... Heerlijk lijkt me dat .. Meteen ook een motivatie om door te gaan met lopen .. kZen content, écht ... Meteen ook een manier om te wennen aan de mensenmassa en de drukte ... Neen, echt, heb er goesting in :o))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten