maandag 2 juli 2012

Cirque Du Soleil : Corteo

We zijn naar Cirque Du Soleil geweest, naar de show Corteo en het was PRACHTIG !

Corteo, wat 'processie' betekent in het Italiaans, is een vrolijke stoet, een feestelijke parade vanuit het perspectief van een clown. In de show smelt de passie van de acteurs samen met de elegantie en de kracht van onze acrobaten. Zij nemen het publiek mee naar een theatrale wereld vol entertainment, comedy en spontane actie in een mysterieuze ruimte tussen hemel en aarde.
De clown stelt zich zijn eigen teraardebestelling voor in een carnavalssfeer, terwijl zorgzame engelen stil de wacht houden. In de show worden groot en klein, spot en tragiek, en de magie van perfectie en de charme van imperfectie naast elkaar gezet als toonbeeld van de kracht en kwetsbaarheid van de clown, maar ook van zijn wijsheid en vriendelijkheid. Het is een uiting van de menselijke trekken die wij allen bezitten. De muziek, bij tijden uitgelaten en speels, maakt van Corteo een tijdloos feest waarin de illusie de realiteit tart.

Een jaar of tien geleden ben ik naar Alegria geweest en was ik ook al compleet verkocht.
De tickets zijn duur maar, je krijgt er zoiets prachtigs voor terug !
We hadden het geluk op de eerste rij te zitten waardoor we bijna mee in de show gezogen werden.  Kostuumdetails, make-up, af en toe een sluikse lach van een van de artiesten. Het kon niet beter !
Cirque Du Soleil is voor mij pure magie ... Als je zo'n show ziet, denk je alleen maar "Wil ik ook".
Het lijkt een perfecte wereld van kunst, show, theater, dans, zang, mimiek, ...".
De mensen lijken perfect gelukkig in alles wat ze doen.

LIJKT zeg ik omdat ik mij heel goed kan voorstellen dat meedraaien in zulk een format loodzwaar is voor de artiesten !!! Bovendien, als je een jaar lang bijna dagelijks zo'n show draait, lijkt me niet eenvoudig.  Maar, daar heb ik gisteren niet bij stil gestaan ... Gisteren heb ik volop genoten ...

Langs de andere kant, mocht mijn kind de kans krijgen om daarin mee te draaien, ik zou ze niet tegen houden ... Een mix van verschillende culturen, top creativiteit, a trip around the world, Man, man, man ... waarom ben ik niet zo lening en artistiek !

Cirque du Soleil werd ergens in 1984 opgericht in Montreal en telt vandaag bijna 5000 medewerkers.
Ik dacht gelezen te hebben dat voor de show van Corteo bijna 165 mensen betrokken zijn. Een bedrijf op zich met oa. een school ed. Zalig !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten