maandag 11 juni 2012

Lopen vs. looprokjes

Jawel, we lopen nog ... En goed .. Heb mijnen draai terug gevonden.
Na de Tien lukte het mij een aantal weken niet meer om boven de acht kilometer te gaan. Het was alsof mijn lichaam in overdrive ging en spontaan blokkeerde.

En dan na een feestje met teveel bier was hij er terug ... Afstand was geen probleem meer en de goesting terug. Zodoende dat we terug vlot drie keer per week halen met afstanden tussen de acht en veertien kilometer.  We maken tijd voor intervallen en vallen niet meer halfdood na 100m piste-rennen.  Het ochtendrennen lukt aardig, rond half acht vertrekken voor een uurtje en genieten van de dauw, zachte zon .. Soit, den drive is terug.

We surfen dus ook weer geregeld naar loopblogs, running sites en zodoende ontdekte ik het "looprokje". Het lijkt mij wel iets ... Niet dat ik vies ben van een loopbroek, verre van ... En lopen met een kort shortje is ook leuk.  Maar, zo'n rokje steekt nu toch mijn ogen uit.   Als dat zo lekker flappert in de wind .. Trouwens, een vrouw mag er toch ook leuk uitzien tijdens het rennen ? Of moet je dan weer opletten dat je het "niet zelf zoekt" als mannen dan omkijken en bijna met hun koersfiets tegen een verkeerspaal botsen ??

Nu, ik heb geen idee of er loopsters tussen de lezers zitten (ik hoop uiteraard stiekem van wel).  Maar, weet er iemand waar je leuke looprokjes kan vinden en van welk merk je dat best koopt ? Ga je dan voor een flashy kleurtje of zweer je trouw aan zwart ????
Laat het mij weten énne .. Dat er op zijn minst eens 1 iemand reageert op dit bericht .. Het geeft mijn zelfvertrouwen een boost :o))

4 opmerkingen:

 1. Het lijkt me inderdaad een leuk alternatief voor een shortje. Ik denk dat ik er ook ééntje heb, maar moet eens zoeken... Het is er nog niet echt weer voor geweest. Bij Decathlon hebben hebben ze die volgens mij.

  Zo da's de eerste reactie alvast.
  Nu is het aan de volgende ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben een héél beginnende loper, heb pas mijn Start To Run 'diploma' behaald en strompel nu al 6 km rond. En zolang het bij strompelen blijft, zal het met een saaie zwarte broek zijn, niet met een rokje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Lieve, niet opgeven ! Twee jaar geleden liep ik voor geen kilometer :o)) En als je mij ziet lopen, ik ben ook geen heldin hoor ... Loop zeer traag ...
  Maar, traag lopen = super veel vet verbranden omdat je hartslag onder controle blijft.
  Nog even en je zal snakken naar een looprondje !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik loop in een korte 'skort' (rokje met korte tight in) van GORE en een SKAPRI (rokje met capri) van Nike. Beiden van Wiggle.nl. Beide heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen