donderdag 20 september 2012

De Fietskar

Fietsen .. Wie doet het niet graag ...
Vroeger met zijn tweetjes ... Sportfiets op en weg, kilometers lang bollen ...
Fietsen altijd mee op vakantie om hem daar soms vloekend langs de kant te kieperen.

Toen kwam Kato .. En wij wilden blijven fietsen.
Een fietskar was de oplossing .. We konden 2e hands een Chariot op de kop tikken, nauwelijks gebruikt aan 50 percent korting. Hebbes .. Want, eerlijk,  nieuw kosten die dingen toch zeer veel.

Super hebbeding ... Fietsen, wandelen, alles deden we met de kar.
En ook nu gingen fietsen en kar mee op vakantie.

Toen kwam Nore. Fietsen en reizen kwamen wat op een zijspoor maar ook hier, elke dag ging ik met de kar van/naar school met Nore om Kato te gaan halen.
Niets aan de hand .. Het ding bleef opbrengen.

En nu plots is Kato te groot voor de kar :o((
Gisteren hebben we een poging ondernomen omdat we naar de autoloze zondag wilden maar ocharme, da kind haar benen puilen eruit.  Bovendien maken de zussen constant ruzie in de kar : stampen, duwen, slaan, haren uittrekken, in de ogen prikken ... Geen minuut is het rustig in de kar.
We hebben een probleem !

Kato kan ondertussen fietsen maar is bijlange nog niet standvastig genoeg om in het helse verkeer te trekken.  We gaan dus maar op zoek naar een Follow-Me, een systeem waarmee je een fiets achter jouw fiets kan "klikken".  Op die manier kan je kind én zelfstandig fietsen én aanhaken wanneer het niet meer lukt.  Maar, blijkbaar zijn die dingen duur ... héél duur ... Zucht ...

Dus schrale lezers, wie helpt me aan een Follow-Me !!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten