maandag 17 september 2012

Schijt van alle dieethetze !

Stilaan komt de dieethetze mijn oren uit ...

Dieten op zijn Barts', dieten volgens de (voedsel)zandlopermethode (??), soepdieten, punten tellen ...
Pfff .... Ik pleit schuldig, ik heb de boeken niet gelezen ... Heb het zelf niet nodig want ik ben eerder van het magere soort. Heb dus makkelijk praten ... Weet niet of ik er zou op springen moest ik dikker zijn. Maar toch ... Moet dit vraag ik mij dan af ? Er zijn zoveel mensen die met zichzelf en hun gewicht in de knoop liggen, er zijn zoveel mensen die als ne JoJo aan gewichtsverlies doen ...

Zijn dit dan de succesnummers ? Als ik lees wat Bartje allemaal gedaan heeft om die kilo's te kunnen verliezen .. Maar, hemel toch ... Ik zou als mens niet meer genietbaar zijn !

Is het nu zo ontzettend moeilijk : Je mag alles met mate ?????  Gebruik je boerenverstand toch mensen ...

Iedereen weet toch dat friet, pizza, chips, bier, snoep, suiker, frisdrank, koffiekoeken .. ongezond is ?
Iedereen weet toch dat fruit, groenten, water, noten, soja, vette vis, vlees-met-mate, sport, slaap gezond is ? Dat is toch ni moeilijk om te begrijpen ?

Allez, in een notendop, het dieet van Bart :

Niet voor iedereenMaar wie met overtollige kilo’s kampt en net als De Wever en Huybrechts spectaculair wil afvallen kan niet zomaar het ‘wonderdieet’ volgen, uitgevonden door de Spaanse professor Augusti Molins. Je mag bijvoorbeeld niet jonger zijn dan zestien jaar en niet ouder dan 65 jaar. Zit je in de juiste leeftijdscategorie, dan is een medisch onderzoek nodig om te controleren of je lichaam de afslankingsmethode wel aankan. Je nieren en je lever moeten immers optimaal werken. Dat komt omdat je lichaam tijdens het PronoKal-dieet ketonlichamen aanmaakt. Die zijn nodig om vet af te breken. Maar een te hoge hoeveelheid is nefast voor ongezonde nieren en een zieke lever.

Zakjesvoeding
Eenmaal het licht op groen staat, bepaalt een diëtist je streefgewicht volgens de Molinsmethode. Daarbij wordt rekening gehouden met je geslacht en leeftijd. Vervolgens wordt aan hand van je culinaire voorkeuren zakjesvoeding samengesteld die je in de eerste fase van het dieet (twee à drie maanden) zal moeten innemen. In dit stadium overleef je op surrogaatproteïnen waardoor je ongeveer 80 procent van je overgewicht verliest. De ketonlichamen geven je hersenen het signaal dat je geen honger hebt. Hierdoor word je ook euforisch en krijg je extra energie, wat je motiveert om door te gaan met het dieet. Op deze manier kan je op één maand tijd tot vijftien kilo verliezen.

Maar wat betekent dat concreet? Vlees, vis, alcohol en fruit zijn verboden. Groenten mag je wel eten, met uitzondering van wortels, uien en tomaten omdat deze suikers bevatten. Alle nodig voedingsmiddelen komen uit de sapjes. De groenten dienen om de maag van de patiënt te vullen en vitaminen op te nemen. Gedurende deze strikte eerste fase, moet je om de twee weken op consultatie bij de diëtist. Indien nodig krijg je vitamine- en mineraalsupplementen en extra proteïnen zodat je spiermassa op peil blijft.

Opnieuw leren eten

In de tweede fase wordt de zakjesvoeding geleidelijk afgebouwd en leer je opnieuw gezond eten. Uit allerlei dieetervaringen blijkt dat je weer beter proeft wat je eet. Daarnaast word je gecoacht door een bewegingsspecialist en eventueel ook een psycholoog. Na een periode van twee jaar zou je het vooraf bepaalde streefgewicht moeten bereikt hebben. De kans op een terugval is bijzonder klein omdat je inmiddels een gezonde levensstijl hebt ontwikkeld

Als ik dit lees is mijn honger voorbij !!! Echt ... Zakjesvoeding ... Komaan !!!
Vlees, vis, fruit zijn verboden ? Que ... ????

De Voedselzandloper :
http://www.voedselzandloper.com/index.html


PictureOok hier pleit ik schuldig, heb het boek - nog niet - gelezen. Bij tijde ontvang ik flarden via vrienden, media, tv etc ... Maar, als je goed kijkt naar de tekening ... Ik zie daar pizza, koffiekoek, witte rijst, witte pasta, ne ferme lap biefstuk en ne cupcake opstaan.  Logisch toch ?

Nu, hier ben ik wel nieuwsgierig naar de argumenten ... Het gaat hier niet alleen over afvallen maar over een compleet andere levensstijl .. Ik weet wel dat ik chocolade mag, dat ik noten mag, dat ik best bruine rijst en pasta eet etc ... Maar, ik weet eigenlijk niet wat er de gevolgen van zijn .. En dat interesseert mij dan weer wel ...

Ik heb niet het gevoel dat de voedselzandloper er is als een dieetboek maar eerder een boek voor mensen die gezonder moeten leren eten. Als je gezond eet, val je automatisch af ... Daarvoor zou ik het dus niet kopen !


Soit, in ieder geval, de Boekenbeurs weet weer wat te doen ... Ellenlange files voor alle mogelijke dieetboeken ... En de televisiemaatschappijen moeten niet langer kookprogramma's maken maar dieet-kookprogramma's ..Geen opmerkingen:

Een reactie posten