zaterdag 25 augustus 2012

Mastermind : hebben

Een spel voor de oudere kindjes (hoewel je ze ook vind in elektronische versies voor kleine ukjes oa. via applestore).
Ook weer zo'n hebbeding uit mijnen jongen tijd : Mastermind
Als ik er nu even bij stil sta ... Weet eigenlijk niet waarom ik de voorbije week zoveel gepost heb over spellekes ...
- Is het omdat ik stilaan "meurg" wordt van het een slechte opvoeding naar de kids toe (lees : teveel tv om ze toch maar even stil te houden) ?
- Is het omdat ik mij oud begin te voelen en terug naar de roots wil trekken ?
.. Maar hemel, wie kent tegenwoordig nog klassieke spellekes ?



donderdag 23 augustus 2012

Vriendschapsbandjes !

Na de skoebidoe een nieuw hebbeding ... Ook een goeie tip voor op vakantie.

De vriendschapsbandjes !!! Nog zo'n ding waar ik uren plezier aan beleefd heb als kind.

Ook hier weer het zelfde principe : eentje voor mama, papa, dochter, zus, oma's, opa's etc.
Het neemt geen plek is, is niet duur in aankoop en je kan het meteen uitdelen aan je vakantievriendjes.  Ook leuk voor de mama's en de papa's aan het strand !



Men kope een hoeveelheid borduurgaren bij de Veritas .. Men neme een speltje om de touwtjes ergens aan vast te maken en knopen maar ...

Als je niet meer weet hoe het werkt .. 1 adres : www.knutselsite.be
Ik kan het zo goe niet uitleggen of tekenen ...
En als je een beetje creatief bent tussen de twee oren, maak je gewoon je eigen ontwerp. Want he, waarom elke rij twee keer knopen ? Doe es zot !!!!

dinsdag 21 augustus 2012

Steve Jobs : voer voor vakantie ???

De vraag van vandaag ... Welke boeken neem ik mee op vakantie ? 

Onze kids zijn nu 4 en 2, dat betekent dat ik nu al bijna vier jaar lang een poging doe om met een volle rugzak boeken op vakantie te gaan ... En met een even volle rugzak ongelezen boeken terug naar huis keer. Zou het deze keer lukken ?

Er zitten reeds drie turven in de rugzak. Vraag mij alleen af of deze er nog mee in kan : "Steve Jobs, de biografie"

Wil ik wel weten wat voor (on)mens hij was ? Wil ik wel weten of hij leefbaar was als Big Chief , wat het betekent om macht te hebben ...
Vecht ik mij door de turf en smijt ik nadien al onze Apple stuff buiten ?

Ik hoop van niet, want er leven hier ondertussen al vier Apple verslaafden !!!!

Zelf ben ik nog altijd het wildst van de I-nano omdat het mijn loopmaatje is ... Het gezin echter is zo wild van de I-pad ... Pijnlijk hoor als je kleinste haar eerste woorden "i-pad" zijn ... (beetje overdreven maar toch).  Het bewijs is er ...
Vriendjes met de Mac Book Pro ben ik nog niet. Maar ja, ik ben nogal onhandig en ongeduldig.

Wat nog ontbreekt ? De I-Phone, maar, ik ben nogal dikke maatjes met mijn Samsung ... Wellicht ooit ... Als het marktaandeel een beetje taant.




zondag 19 augustus 2012

Gotye - Somebodies: A YouTube Orchestra



Wie dit nummer niet kent, leeft niet op de planeet aarde.
Ik was er meteen zot van maar kende Gotye al langer, zijn eerste CD is ook een pareltje.
Werd na een tijd wel gek van het nummer omdat het een killer geworden is in de charts én omdat honderden mensen zijn nummer gecoverd hebben.
Hij moet daar zelf toch ook zot van geworden zijn ?
En, als ode ... mixed hij gewoon lekker de bestaande covers. Zalig !

vrijdag 17 augustus 2012

Casa Blanca, Hemiksem

Verdikke .. Ik heb nog geen woord geblogt over het leukste festival van Belgie : Casa Blanca in Hemiksem ! Vier dagen feesten voor Jong en Oud (ik reken mijzelf er ergens tussenin).

Wat ooit een gewoon Scouts onderonsje was op het middenplein van de Abdij is uitgegroeid tot een Topper of festivalvlak .. En ik ben zooo content dat ik er bij kan zijn en fier dat ik er ben opgegroeid !

Genoten van The Scabs, Therapy, Soulsister, Ozark Henry, Heather Nova, Winokio, De Mens, Triggerfinger  ..

Een dochter die kei boos werd wanneer ik - uit gewoonte - een leeg bekertje bier tegen de grond kieperde !

Een tweede dochter die overdonderd was door de muziek maar vooral onder de indruk van de ballons die tot tegen het nok van de tent vlogen.

Super ... genoten om oude bekenden tegen het lijf te lopen, te pintelieren, te leuteren over ditjes en datjes, zot te doen, mee te gillen, dansend, schuilend met vijf man onder een - kapotte - mini paraplu terwijl de regenpakken gewoon in de fietstassen lagen !

En ja,  .... Met de fiets !!! Wat is er leuker dan kilometers bollen naar/van een festival met de fiets ..  En deze keer voelde het fietspad goed (pretje)

Hopelijk zijn we er in 2013 opnieuw bij voor en achter het podium ... Bedankt aan de organisatoren om Hemiksem weer steviger op de kaart te zetten. Jullie doen dat super ...

Ik ben echt fier dat we zulke groepen mogen ontvangen in zo'n kleine gemeente ... Ben benieuwd of jullie het volgend jaar ook "gratis" kunnen houden. Voor mij hoeft het alvast niet ...

Wie wil genieten van goede concerten moet er maar wat voor over hebben. Maar, .. Ja, blijft het dan nog een festival voor het gezin ???

Want eerlijk ? Ik had nooit gedacht dat een groep als Therapy ooit binnen een straal van 10 km rond mijn woonplaats zou optreden ... Back to the good old days .. En ja, ook deze keer was ik de teksten vergeten (tenzij dan het eerste en de twee laatste nummers). Maar, dat is niet erg, de pintjes zaten er zeker voor iets tussen ... Ik voelde mij terug even 20



woensdag 15 augustus 2012

My back ...

... is killing me :o(
We zijn nu ruim een dikke maand verder en ik verga nog steeds van de rugpijn.
Pijnstillers gaan als zoete snoepjes naar binnen en doen voor de rest vooral niet waarvoor ze dienen.
Negen beurten kine achter de rug in een recordtijd en niets van resultaat. Integendeel, heb het gevoel dat alles alleen maar erger wordt.  Want eerlijk, voor de fun hoef je er niet naartoe, beulen !
Nu heb ik de keuze ... Na onze vakantie a) verder doen met klassieke kine b) kraken c) werken met naalden ... Moeilijke keuze ! Waar ben je het beste mee ...

Het is alvast wreed vermoeiend om al ruim vier weken continu pijn te hebben in elke spier van je rug, nek, schouders en hoofd. En hoegenaamd niemand vindt een oplossing ... Balen.
Als er nu iets is waar ik niet tegen kan, is het iets proberen zonder resultaat. En ondertussen komt 14 september dichter en dichter en voel ik mij meer en meer wegglijden in 0 conditie en heb ik het gevoel dat mijn lijf alleen maar vetter wordt (wat in de praktijk best meevalt maar ja, de spieren zijn weg).
Dit is erger dan bevallen, believe me !




aspjpeg_crop.asp.jpg

maandag 13 augustus 2012

hoe maak je een skoebidoe




Kennen jullie dit nodig .. De skoebidoe ?
Geweldig hebbeding uit mijn kindertijd ...
Kato vlecht alle touwtjes die ze te pakken krijgt en eindelijk heb ik ze nu ook gevonden ... Skoebidoe draadjes ... ideaal om mee te nemen op vakantie. Neemt geen plek in en ze zijn uren zoet.
Wat ja, 50 x 1m daar kan je al wat mee ...
Eentje voor mama, papa, oma, opa, tante, onkel, zus, vriendje, buurmeisje etc ...
Kost geen geld een geeft de mama's en papa's de kans om nog eens kind te zijn !
D O E N

zaterdag 11 augustus 2012

OS : Mini mini Cooper


Heb je ze al gezien tijdens de Spelen ?
De Mini mini coopers ?
Zalige bakskeus ... En diegene die er mee mag spelen is a lucky basterd !
Ze worden gebruikt om speren en discussen te halen tijdens het Atletiek.
Aangedreven op afstandsbediening zorgen ze voor een leuke toets. Love them ...
Zouden ze die nadien per opbod verkopen op e-bay ? Ik ben alvast kandidaat.



Want, eerlijk ... Ik ben zot van die auto's, allez, ik ben eigenlijk zot van mini's, Fiat 500, kevers, eendjes. Vroeger ging ik naar kever meetings (ook al heb ik er nooit eentje gehad, snif) en thuis heb ik een mooie verzameling van kleine keverautootjes ...
Eind vorig jaar heb ik een Fiat 500 gekocht waar ik heerlijk mee rondhos in "A"... Ideaal ook voor de kindjes, die met hun kinderstoelen nog altijd vrij ruim zitten ! Jawel !!! Ben er echt content van ..


Helaas is mijn Fiatje momenteel een beetje heel erg ziek, staat hij in de garage en is het de Oma Fiets die me overal naartoe brengt.  Hopelijk krijgen ze hem snel terug gezond want mis mijn bakskeu. Ben er aan gehecht. Als ze zeggen dat alleen mannen zot zijn van foto's, Goed Fout ! tIs alleen zo dat je mij nooit een plezier zal doen met nen opgefokte BMW, Audi, VW, Mercedes of ander gespuis ... Neenee, een retro bakskeu is mijn ding.

Soit, als het aan mij gelegen had, werd het een Mini maar a) paste niet in het budget b) kreeg er geen twee kinderstoelen in (raar natuurlijk want de Fiat is niet groter).  Gelukkig staat er thuis een mini coopertje te pronken tussen een VW busje, een Vespa en dus ook nen hoop kevertjes.















donderdag 9 augustus 2012

Nike Free -- I Would Run To You




Mmmm, in welke categorie plaats ik mezelf ?
Schizofreen misschien ...
In Oostenrijk liep ik de eerste keer 5 km en viel ik haast dood neer, de tweede keer haalde ik 12 kilometer en kon ik blijven gaan.
Thuis idem ... Vorige week werd ik net niet bijeen geraapt door een voorbijganger en deze avond kon ik blijven marcheren.
Blijf het raar vinden ... Waarom is een mens toch zo wisselvallig in zijn prestaties ?
Ok, momenteel is de regelmaat ver te zoeken .. Met een rug/nek die drie keer per week behandeld wordt, is er weinig tijd voor iets anders.  Maar, zelfs in een periode dat ik drie/vier keer per week ga rennen, val ik van het ene in het andere extreme ..
Zo zonde en zo frustrerend ... Voor de rest, leuk filmpje !!!!

woensdag 8 augustus 2012

De Olympische Spelen

De Olympische Spelen ... Dat is gewoon een groot feest.
Ik ben verslaafd aan de Spelen, het kan trouwens niet op deze zomer op sportvlak ... EK, Tour, Wimbledon, OS.  Wel slecht voor de gezondheid want ik ga daar enorm in op !
Al tijdens de wegrit ging het hier behoorlijk fout ... Ik was zo ontzettend hard aan't roepen tegen ons vierkant bakje dat de buurvrouw kwam vragen of alles in orde was ! Maar dat ben ik; ik ga er zo in op dat mijn Hartslag overuren maakt en het lijkt alsof ik de boel hier afbreek. Mijn huisgenoten zijn het gewend en vluchten naar andere oorden !

Soit, ik heb altijd al iets gehad met De Spelen. Als kind een spreekbeurt gehouden over de Spelen van Munchen, boeken en masse verslind .. Ik hield wel van de Olympische Gedachte :

De idealen van Pierre de Coubertin worden het best weerspiegeld in het olympische credo: "het belangrijkst bij de Olympische Spelen is niet de overwinning, maar de deelname, zoals ook in het leven niet de overwinning, maar het streven naar een doel het belangrijkst is. Het belangrijkst is niet, om veroverd te hebben, maar om goed gevochten te hebben."

Zeg, "hield" want wat ik dit jaar alweer gezien heb, tart toch alle verbeelding oa. Ne Kazak die zijn overwinning koopt, een badmintonwedstrijd die volledig mismeesterd wordt omdat een aantal duo's gespeeld slecht spelen om in de tweede ronde tegen zwakkere tegenstanders te komen, Japanners die reclameren tijdens het Turnen over lawaai-overlast en op die manier een Zilveren medaille verdienen.
Neeje, ik kan het niet goedkeuren maar kom, ... Er is nog altijd wat moois te zien ... En ook wat moois te ontdekken (oa. Hockey !!!).

Bovendien zijn de Spelen toch ook 1 Grote commerce geworden ... En de gedachte van alleen amateurs te laten meedingen op zo'n Spelen ? Schoon gedachte maar helaas !

Mijn favoriete sporten .. Goh ja, zoals de meesten Atletiek en Zwemmen.  Al die prachtige lijven, mensen ... Dat is om jaloers op te worden ! Ooit heb ik op mijn werk de uitspraak gedaan "die zou ik wel eens een voor een willen binnen doen".  Kan mij zeer goed voorstellen dat ze daar 150 dznd rubbers verdelen !!!!! Ook wel zot van Turnen, schoonspringen, hockey en badminton !

Ben ik onder de indruk van de Belgische atleten ? Matig ... Sorry ! Ze krijgen het statuut van Topsporter maar presteren toch elke keer ondermaats naar mijn gevoel.  En diegene die dan presteren zijn voorlopig vooral Walen ! Hoe is het mogelijk ... Dat we de Amerikanen, Chinezen ed. niet kunnen evenaren, akkoord.  Maar, ons land moet dringend toch eens nadenken of het al de investeringen wel waard zijn .... Maar, dat is mijn mening en IK, ik ken niets van sport !

Ondertussen wel gelezen dat een land zoals bijv. Nederland wel twee keer zoveel investeert in zijn atleten ...  Het is altijd net niet bij onze Belgen, is het de mentale overrompeling van de Spelen waardoor ze zo diep onder de indruk zijn en gestresseerd sporten ? Wordt er niet gecommuniceerd aan de Sporttop ? Is het in de Sport ook van "dit behoort niet bij mij, ik schakel u door naar ..."

De Borlee broers ... Een vader die zich geeft voor zijn kinderen, die wel op zoek gaat naar de nieuwste snufjes, wetenschapsweetjes, mental coatings, nieuwste voedingstrends etc.  En toch, ook hier falen ze ... toch ben ik hier iets meer onder de indruk, weer je maar tussen als dat Amerikaanse en Jamaïcaanse geweld als Blanke, Europese .. BELG !

En zodoende zit ik hier momenteel te typen terwijl de Tienkamp bezig is. Prachtig ook ... Die mannen zijn echte talenten. En stiekem hoop ik hier toch nog op een bronzen medaille ... Dromen mag !



dinsdag 7 augustus 2012

OS : zwemmen

Gelezen in De Tijd :

Geen zwemmer wil het meemaken. Vier jaar keihard trainen, om vervolgens het goud met een vingerlengte te missen. In een sport waar elk duizendste van een seconde telt, is de zoektocht naar innovatie big business.

Nationaal zwemcentrum De Tongelreep in Eindhoven, de thuisbasis van de Nederlandse zwemtop, is meer laboratorium dan zwembad. De vier trainingsbaden zijn voorzien van onderwatercamera’s en hypersensitieve meetapparatuur. In de computerkamer achter het zwembad worden videoanalyses gemaakt van de zwemtechniek. Daarnaast kan met behulp van het meest geavanceerde startanalysesysteem ter wereld de duikvlucht van de zwemmer tot in het kleinste detail geanalyseerd worden. Bij gebrek aan eigen centrum zijn de Belgische zwemtoppers er kind aan huis, maar ook verschillende bedrijven komen er nieuwe producten testen.

‘Het gaat heel ver’, zegt Ronald Gaastra, coach van de Belgische Olympische zwemmers Kimberly Buys en het 4x100 meter mannenteam.‘Ze kunnen zelfs bubbels en stroming creëren om te kijken hoe het water op de zwemmer reageert.’ Het Nederlandse zwemmen staat aan de wereldtop. Sinds de Spelen van Sydney in 2000 won het kleine Nederland negen gouden medailles in een mondiale sport. Bij de Spelen in Peking pakte de vrouwenploeg goud op de 4x100 meter. Datzelfde team pakte het afgelopen weekend opnieuw een zilveren medaille. En daar zal het mogelijk niet bij blijven. Met Ranomi Kromowidjojo heeft Nederland een potentiële kampioene op de 100 meter vrije slag in huis.  Die plek aan de wereldtop dankt het land niet alleen aan zijn sportieve talent. In een sport waar elke duizendste van een seconde telt, is de Nederlandse zwembond constant op zoek naar hightech innovaties. Ook de concurrentie zit niet stil. De tijdswinst moet grotendeels komen uit verbeteringen in hydrodynamica - de watervariant van aerodynamica. Want in de zwemsport draait alles om weerstand. De dichtheid van water is 773 keer groter dan die van lucht, en de weerstand 100 keer groter. Zwemmers moeten dus harder werken dan lopers om vooruit te komen. Daarom doen zwemmers er alles aan om de weerstand zo veel mogelijk te beperken door onder de perfecte hoek te duiken of door een geavanceerd zwempak te gebruiken. In het Londense Aquatics Centre leveren niet alleen de zwemmers slag, ook de fabrikanten doen dat. De twee dominante spelers in zwemkledij zijn het Australische Speedo en het kleinere Italiaanse Arena. De strijd tussen Speedo en Arena leidde vier jaar geleden tot een badpakkenoorlog met verstrekkende gevolgen. Speedo lanceerde in 2008 de LZR Racer, een zwempak uit polyurethaan met extreem veel drijfvermogen.   Het Speedo-pak bevoordeelde de krachtpatsers en verwees techniek naar de achtergrond. ‘Zwemmen was plots een sport voor bodybuilders. Op techniek hoefde je minder te letten, drijven deed je toch. Het was in elke discipline gewoon rammen’, stelt Gaastra. De nieuwe ‘haaienpakken’- waarbij het oppervlak de gestroomlijnde structuur van een haaienhuid kopieert - ontketenden een revolutie. Op het WK van 2009 werden 45 wereldrecords gezwommen. De internationale zwembond Fina besloot in te grijpen. Vanaf 2010 werden de polyurethaanpakken verboden. De gewone textielpakken mochten ook niet langer het hele lichaam bedekken. Bij vrouwen moet de rug van het zwempak open zijn. Daarnaast moet het zwempak boven de knie blijven. Daardoor voert techniek opnieuw de boventoon.  De nieuwe regels hebben de jacht op materiaalinnovaties niet verminderd. In aanloop naar de Spelen in Londen lanceerde Speedo de Fast Skin 3 Racing System, Arena de Powerskin Carbon Pro. Die laatste lijkt als winnaar uit de strijd te komen. Het pak uit koolstofvezel zou het lichaam tot op een bepaald niveau indrukken, waardoor de zwemmer minder weerstand ondervindt. Zwemmers in een Arena-pak zouden tot twee tienden winst boeken. Meer dan een vingerlengte verschil tussen goud en zilver.





maandag 6 augustus 2012

OS : zwemmen

Gelezen in de Tijd :


Na de ban van het high-techzwempak - ‘technologische doping’ - waarmee in Peking de records aaneen werden geregen, draaien de ontwikkelingen in het competitiezwemmen rond de startblokken. Het nieuwste exemplaar heet OSB11 en is van Omega, eigendom van de Zwitserse Swatch Group.

Vormelijk is het gebaseerd op het blok uit het atletiek, waarbij een schuine afzetplaat de achterste voet ondersteunt. Die plaat is verschuifbaar, waardoor de zwemmer de bal van zijn voet op meerdere niveaus kan plaatsen, afhankelijk van voorkeur en lichaamsbouw. Door die geoptimaliseerde positie duwen ze sneller en harder af. Volgens Omega kunnen zwemmers er tot een tiende van een seconde mee winnen.

De blokken hebben een ingebouwde detectie voor valse start. Niettemin namen ze er zelf een. In 2009 keurde de internationale zwemfederatie FINA ze goed voor het WK in Rome. Maar door productievertraging kon er niet overal voldoende mee worden geoefend. Dat zou ongelijkheid opleveren, dus ging het feestje niet door. 
Intussen zijn ze wel gemeengoed. De Quantum Timer in Londen bevat 16 onafhankelijke klokken en de meting verloopt met een resolutie van een miljoenste seconde, honderd keer accurater dan voorheen. De startblokken zijn ook verbonden met het pistool voor het startschot, en geoptimaliseerde akoestiek maakt dat elke zwemmer de gong op exact hetzelfde moment hoort.Voor Omega zijn de Spelen de belangrijkste showcase. Het horlogemerk verzorgt de tijdmeting er al sinds 1932. Toen stuurde het één technicus met dertig stopwatches. Dit jaar zijn er 450 timekeepers en dataverwerkers.

 

zaterdag 4 augustus 2012

Oostenrijk : kindvriendelijk land !

Tijdens de marathonwedstrijd van Federer toch even een glimpse naar de blog.

Oostenrijk, land van bergen, gezonde lucht, lekkere koemelk, rust, Heidi, koetjes-met-bellen etc.
Zalig om terug te keren ... En gelukkig vonden de kids het ook fun.

Raar gevoel .. Als kind jaarlijks met de auto naar de Bergen. Een heel avontuur, toen nog ...
Een autostoel bestond nog niet, dus, lekker kamperen met lakens, kussens, massa's boeken en ondertussen lekker slapen. Ondanks die slaapmomenten zit de route er blijkbaar ingebakken in het brein van mij want ik ben de geschikte GPS naar de bergen.  De autosnelwegnummers .. alles is nog aanwezig.

En dan .. een beetje thuis komen in Schruns, Voralberg.  DE plek waar mijn ouders nu al 31 jaar naartoe trekken.  Elke keer naar hetzelfde pension, leuk ook voor ons want het is net of je bezoekt familie.  Schruns ligt in een breed dal en door het kleine dorp stroomt een prachtig helderblauwe rivier. Het centrum is autovrij waardoor het rustig kuieren is. RUST !

In Schruns is er voor ieder wat wils op het vlak van wandelingen, met/zonder buggy, voor jong en oud ... En er wordt enorm veel aandacht besteed aan kindjes ! En daar draait het om, dat je kindjes het vooral leuk hebben op vakantie.  Uiteraard wordt er gewandeld en op dat vlak maken we het ons natuurlijk niet makkelijk.  Zeulen met een buggy naar boven is niet eenvoudig.  Maar, eens ik die bergen zie, moet ik naarboven.  En gelukkig, beide kindjes deden hun best. Als er een beloning aan vasthing zoals bijv. een schommel of een ijsje, leek alles vanzelf te gaan.

Er is een Mountain Active Park voor allerhande activiteiten met kindjes, helaas pas vanaf zes jaar.  En neen, de monitoren waren niet ompraatbaar, Kato kon niet deelnemen aan de lokale schattenjacht ook al verklaarde ik vol trots dat ze de dag ervoor wel Z U L K E grote afstand had afgelegd. Ach, we weten weer waar naartoe binnen twee jaar als de kindjes weer wat groter zijn.

De tweede week in Fiss/Landis/Serfaus was gewoon een kinderMEKKA ! Maar ook hier weer, alle activiteiten waren eerder gericht voor kinderen vanaf zeven jaar. Geen erg ... In ons hotelarrangement (jawel, de eerste keer met de kindjes op hotel) zat een abonnement in om "de bakskes" te gebruiken en dat vinden kleine kinderen uiteraard geweldig leuk ! Nog plezanter, een heel speeltuincomplex overal waar je naartoe trok. Wat is er leuker dan in een zandbak spelen op 2400 m hoog.

Vermits Serfaus al iets hoger in de bergen ligt, is trekken met een buggy hier nog lastiger.  Maar, waar een wil is, is een weg, de buggy it will be ! De kleinste zat lekker in de draagzak bij papa maar de oudste ... Tja, je kan niet verlangen dat een kind van 4 jaar vier uur aan een stuk de bergen in kruipt.  Maar, ik ben fier op mijn meisjes want Madame van 2 kon er ook wat van ... niet opgeven was de boodschap, blijven marcheren en onderweg tijd maken voor spijs en dranken ... en STRETCHEN ! Waar ze het vandaan halen weet ik niet maar onderweg werd er geregeld gestopt voor een stretchmoment.  Hilarisch ...

Gaan we dit opnieuw doen ? JA, graag, liefst vandaag nog.  Helaas, mooie liedjes duren nooit lang.  Even weer het gesprek over "verkasten-naar-het-buitenland" maar dat gevoel is weer weggeëbd nu we terug thuis zijn ... En toch ... Niets is mooier als een uitzicht op de bergen als je 's morgens je ogen opent ... Niets zo leuker als rennen in de bergen, frisse lucht snuivend ... Niets zo leuker als vakantie hebben in een proper en verzorgd land, waar mensen nog vriendelijk "Gruss Gott" zeggen en breed glimlachend passeren .. Je helpen met je buggy wanneer je met je gezin in de "bakkes" moet springen.

 Neeeeee, ik heb mijn oude liefde terug gevonden .... En ben blij dat ik het kon delen met Het Lief en mijn kindjes !







woensdag 1 augustus 2012

De Blog op zijn gat ...

De blog ligt op zijn gat ....
De motivatie ontbreekt mij ...
De volgers ontmoedigen mij om verder te doen ...
Nochtans, ik heb nog veel te vertellen zenne ... Heel veel ... Niets dan onzin dat wel !
Maar ...

De voorbije week was gewoon net iets te lekker om binnen te blijven ...
Het was gewoon te gezellig in de tuin met het gezin, de buren ... Weet u wel "lekker buurten" ?
Kent u die uitdrukking in deze tijden van egoïsme en rat-race ?
Weet u nog wat buurten is ?
Ik ken het van mijnen kindertijd .... tafels en stoelen buiten, frisse drankjes (in mijnen kindertijd ook nog nen tv erbij om samen naar het voetbal te kijken) en kinderen die tot 's nachts mochten buiten spelen.

Nostalgie ? Nee, toch niet ... Bij ons in de buurt kan het nog ... En wij doen dat dan ook, simpel.
Wij zijn een toffe bende, met acht gezinnen (een negende koppel proberen we stil te overtuigen om mee te doen) ... Ik geef toe, toen we hier pas kwamen wonen, schrok ik wel ... Was toen ook nogal verlegen, durfde ni zo goe ... Tot ik mijzelf voor de eerste keer mocht verkleden ... U kent dat wel Halloween, Carnaval ... En de boot was vertrokken. Stilaan werd ik iets meer babbelziek en nu ? Nu voel ik mij thuis, écht waar ... Er wordt gelachen (soms net iets te waardoor er ongelukken gebeuren), er wordt gedronken (behoeft geen uitleg), er wordt lekker gegeten (nen BBQ bijv.), een reisje samen, ne sauna, de voetbal (voor de slechte ploeg wel te verstaan) ... Kortom, geen zin in de blog !

Het zijn ook de Olympische Spelen en het is Casa Blanca ...
En als er nu iets is waar ik echt stapelzot van ben zijn het De Spelen ...
Maar daarover meer ... Als ik wa meer tijd heb want, beste mensen .. Mijn stalen ros wacht voor Casa Blanca !!!