zaterdag 29 september 2012

Antwerp Ten Miles 3013

Zondag 21 april 2013 is het weer van dattem; The Antwerp Ten Miles zijn dan terug van de partij !
En mensen, ik heb grootste plannen, jaja, tussen die twee oren van mij zit een grijze massa en die werkt op volle toeren ...

Weet niet hoe ik het zal forceren maar volgend jaar zal ik een betere tijd lopen !!!!
Zit alleen met het rugprobleem ... Maar, na bezoeken aan kine, podoloog en fysisch therapeut ga ik ervan uit om volgend jaar als "nieuw" aan de start te staan ... (dat ik elk jaar gewoon ouder wordt, laat ik even in het midden).

Nu, veel slechter lopen dan dit jaar kan uiteraard niet ... Blijf echter sukkelen met sneller rennen. We lopen nu wel 10K binnen het uur maar echt trots ben ik niet ... En vermits er enkele koude, natte en vooral drukke (werk)maanden aankomen, zal ik aardig op mijn tanden mogen bijten en weer veel flexibiliteit mogen vragen van het gezin ...

Eergisteren haalde ik runkeeper binnen op mijn Android en de ochtend nadien gaf mijn GSM er de brui aan ! Weg runkeeper, erger nog, weg Android ... En laat zo'n beest nu net keiveel geld kosten. Grrrr ... Was dus echt gemotiveerd om zo es een plan te volgen, ga het dus nu weer op de ouderwetse manier mogen doen .. Een logboek bij houden en het uiteraard niet volhouden.

Eerste doel : de 10K sneller dan 1u lopen en dan niet eindigen op 57 minuten, graag sneller !
Tweede doel : energie steken in intervaltraining (ik houd het echt niet vol, het is geen zicht)
Derde doel : eindelijk es een work-out samen stellen op de fitness zodat de benen, billen, rug en schouders wat steviger in hun vel komen te zitten en ik niet al een kreupele door het leven stap
Vierde doel : nieuwe loopschoenen en nieuwe (korte)loopbroeken

Makkie ? Jaja, makkie ... Ware het niet dat ik heel het programma op mijn ukkie afwerk ... En laat er nu net een wintermoeheid-achtig iets aankomen waardoor ik zo goed als elke dag het gevoel heb van nachtjes door te draaien ... En doen we dat niet elke dag met twee kleine kinderen ?

In ieder geval; het doel ligt nog ver vooruit, de basis is er en pakken beter als die vorig jaar was op dit eigenste moment ... Het moet en zal lukken ... Volgend jaar sta ik strak in het pak aan de start !!!



maandag 24 september 2012

Autoloze zondag

Een week geleden was het Autoloze zondag in mijn thuisstad "A".
En eerlijk ? Ik moet er nog van bekomen !
In de week fiets ik bijna nooit met de fiets naar/in het centrum, té gevaarlijk ...

Vond het nu dus wel gepast om met man en kids naar de autoloze zondag te gaan.
Het programma zag er veelbelovend uit en ik keek er ook naar uit om es op mijn gemak over de straten te kunnen fietsen.

Lekker onstressen op een zondag, lekker weertje .. Pintje drinken, ijsje eten en ondertussen nog wat aan de conditie werken. Ideaal toch ? 

Niet dus .. De Stad werd overrompeld door fietsers en wandelaars. De ene kon al beter fietsen als de andere, wandelaars liepen op stukken waar ze dit beter niet deden. Het was er té druk, té lawaaierig ... En, warempel, er waren alsnog automobilisten die vonden dat zij wel het recht hadden om in de Stad te rijden. Je zag aan taxi-buschauffeurs dat heel het gedoe hen zwaar irriteerde.
Zo was er een fietster die het zebrapad wilde oversteken - het was groen ! - en net niet overreden werd door een buschauffeur.

Van zo'n toestanden gaan mijn haren recht omhoog staan.  Hoe kan een mens nu nog op een degelijke manier genieten van zijn fiets ! Fietspaden trekken op niets; ofwel zitten ze vol putten, ofwel liggen de "dalles" schuin, ofwel is het pad te smal waardoor niemand kan passeren, een fietskar die op sommige plekken gewoon niet getrokken kan worden omdat het er vol obstakels ligt, het te smal is, er plots een paaltje staat waardoor je er niet tussen kan ... Neen, dit kan echt niet door de beugel !

We hebben allen onze mond vol van beweging, zorg er dan ook voor dat het aangenaam bewegen is in dit apenland ... En anders ga je maar eens in de leer in Nederland !!!!!

Als er politieke partij is in "A" die in haar verkiezingscampagne aandacht besteed aan de fietspaden ... Die krijgt mijn stem ... Helaas ...


zondag 23 september 2012

Kinderen en Anti-gifcentrum

Hang altijd het nummer van het Anti-gifcentrum in de keuken of steek het nummer in je GSM.
Gisteren gaven we de kleinste een lekkere boterham met choco ... We houden haar even niet in het oog en Madame eet blaadjes van een licht giftige plant !

Een klein telefoontje naar het Centrum en we wisten dat we a) ons niet super ongerust moesten maken b) wat de symptomen zouden zijn c) wat we er tegen konden doen ...

Toen ik een uur en half later vroeg of Madame het lekker vond "JA" ...
Toen ik haar vroeg of ze nog eens blaadjes zou eten "JA" ...
Nochtans ... Ik kan u verzekeren dat mijn stem bijna schor was van het roepen tegen onze 2-jarige Hooligan !!!

Het nummer in Belgie : 070 245 245

zaterdag 22 september 2012

De Cinema

Kent u die nog ? De cinema; donkere zaal, mega schermen, loeihard geluid, irritante mensen met chips, popcorn, taco's, telefoons die ten allen tijde beginnen te rinkelen, gegiechel ?
U leest het; ik ben er niet zo'n liefhebber (meer) van.
Maar af en toe ontvang je links en rechts een ticket en dan moet je wel .. Want, een filmticket kost ondertussen toch al nen euro of 8 dacht ik ?

Wij hebben momenteel dus bijna 5 van die tickets en daarvan hadden er twee de houdbaarheidsdatum op een dag na bereikt.  Een verplicht nummerke cinema dus. En mensen, het is niet makkelijk om dan een film te kiezen.  Vroeger, in een vorig leven, ging ik bijna wekelijks naar de film.  Niet voor de populaire toestanden, neen, ik zat geregeld in Cartoons in Antwerpen omdat ik zogezegd "alternatief" wilde doen.  Er kan vele over gezegd worden, maar, ik heb er toch maar parels van films gezien (de slechte stoelen moest je er maar bij nemen).

Hop naar Kinepolis .. Eerst het gebruikelijke Quickskeu en dan een filmpje kiezen. Moeilijk ... We hadden bovendien 3D tickets in bezit.  Eerste keuze, Ice Age 4. Ik ben wel zot van Ice Age, vooral de eekhoorn weet mij te bekoren. Helaas heb ik hier thuis ook een dochter die zot is van Ice Age én ploetermoeder voelt zich dan weer schuldig dat ze net die film dan zou kiezen ... Hmmm, .. Twijfel en dan een "njet". Doen we niet !

De film De Rouille et d'os dan maar ?
Maar ach, die draaien ze binnenkort wel op Televisie .. Zo ne keer of vijf, niet waar ?
Little Black Spiders speelden ze ook nog niet. Spijtig, zie er best leuk uit .. Zeker bestemd voor 1 van die andere tickets die nog op moeten !!! Maar ja, Miss Tinkerbel komt er ook nog aan ..
Jezus, ik ga mijn gemiddelde aardig opkrikken want volgende week heb ik een verplicht nummer met mijn werk ... Bourne Legacy !!!


Uiteindelijk hebben we gekozen voor Headhunters, een Noorse Thriller.
Ik ben zot van Scandinavische reeksen, films, boeken ...
De lat lag niet erg hoog, in de praktijk vind ik de boeken altijd leuker.
Maar, deze maakte mij nieuwsgierig ... Uiteindelijk werd het een hele andere film dan ik verwacht had. Er waren zelfs momenten dat ik bijna in de lach schoot maar subliem !

"Een Headhunter die boven zijn stand leeft en daarom bijklust als dief van kunstwerken"
En dat is het enige dat ik vertel want je wordt in de film gezogen, het tempo ligt hoog, het ene beeld al gruwelijker als het andere en zéér fantasievol !!! Een lekkere aanrader !!!!

donderdag 20 september 2012

De Fietskar

Fietsen .. Wie doet het niet graag ...
Vroeger met zijn tweetjes ... Sportfiets op en weg, kilometers lang bollen ...
Fietsen altijd mee op vakantie om hem daar soms vloekend langs de kant te kieperen.

Toen kwam Kato .. En wij wilden blijven fietsen.
Een fietskar was de oplossing .. We konden 2e hands een Chariot op de kop tikken, nauwelijks gebruikt aan 50 percent korting. Hebbes .. Want, eerlijk,  nieuw kosten die dingen toch zeer veel.

Super hebbeding ... Fietsen, wandelen, alles deden we met de kar.
En ook nu gingen fietsen en kar mee op vakantie.

Toen kwam Nore. Fietsen en reizen kwamen wat op een zijspoor maar ook hier, elke dag ging ik met de kar van/naar school met Nore om Kato te gaan halen.
Niets aan de hand .. Het ding bleef opbrengen.

En nu plots is Kato te groot voor de kar :o((
Gisteren hebben we een poging ondernomen omdat we naar de autoloze zondag wilden maar ocharme, da kind haar benen puilen eruit.  Bovendien maken de zussen constant ruzie in de kar : stampen, duwen, slaan, haren uittrekken, in de ogen prikken ... Geen minuut is het rustig in de kar.
We hebben een probleem !

Kato kan ondertussen fietsen maar is bijlange nog niet standvastig genoeg om in het helse verkeer te trekken.  We gaan dus maar op zoek naar een Follow-Me, een systeem waarmee je een fiets achter jouw fiets kan "klikken".  Op die manier kan je kind én zelfstandig fietsen én aanhaken wanneer het niet meer lukt.  Maar, blijkbaar zijn die dingen duur ... héél duur ... Zucht ...

Dus schrale lezers, wie helpt me aan een Follow-Me !!!!!

dinsdag 18 september 2012

Nog es een ploeterverhaal ?

Mijn blog noemt niet zomaar "ploeteren".
En ploeterverhaaltjes lust elke moeder wel, al is het om zichzelf een beetje te sussen in de trant van "bij een ander is het niet veel beter".
Want eerlijk ? Ik heb altijd het gevoel dat wij hier de enigen zijn die "ploeteren". Bij een ander lijkt het altijd op rolletjes te lopen ... En elke keer peper ik mijzelf in "kan niet" (tenzij je natuurlijk een resem aan hulp ontvangt van oa. opa's en oma's).

Dus, voor de lekkerbekken en om jullie nog eens een hart onder de riem te steken ..
Een doorsnee Woensdag ten huize Ploetermoeder :

- 's Morgens opstaan : altijd pure horror maar dat ligt aan mezelf, ik heb a) een vreselijk ochtendhumeur en b) ik geraak niet uit mijn bed ... Opstaan is hier dus altijd à la minute en nadien moet het snel gaan .. Gelukkig ben ik eerder het type dat niet veel werk heeft in de badkamer; een hete douche, haren snel drogen (makkelijk want kort haar), beetje make-up, wa wax ... En dan de kids uit bed halen ...
Die hebben - gelukkig - minder last van een humeur en volgen braaf hun routine (nog niet goed wakker  vermoed ik) ... Kids laten eten (of schrokken), tanden poetsen en weg !

Noot : om het ochtendcrisismoment een beetje draaglijk te maken : 's avonds staat de ontbijttafel klaar, liggen alle (boeken)tassen klaar, liggen alle kledij klaar (behalve de mijne meestal want ik beslis dat toch om iets anders aan te trekken dat dan nog eens toevallig moet gestreken worden), staan de schoenen paraat en hangen de jassen klaar ... Het Lief smeert de boterhammen.  En neen, dat is omdat Mijnheer langer tijd nodig heeft om wakker te worden !!!

- In oneven weken ben ik op woensdagmiddag thuis.  "Gelukzak" hoor ik je denken maar helaas betekent dit dat ik op zaterdag moet werken ... Voel mij hier niet zo heel gelukkig mee. Maar kom, die woensdagnamiddag wordt dan ook volgepropt zoals de voorbije woensdag :
* Om half 1 stoppen met werken en met mijn race-bak naar oma voor een boke met een spiegelei (zij nodigde uit, ik zei niet nee).
* De dochter daar opgepikt om naar het tennis te trekken ... Daar aangekomen moeten ontdekken dat het seizoen pas binnen twee weken start !
* Met dochter en auto naar de Bib om de vakantieboeken af te leveren en een nieuwe lading op te slaan (en dat kost tijd !!!)
* Na de Bib naar de Zeeman, Wibra voor nieuwe kleertjes.  En jaaaaaa, daar hebben ze soms superleuke dingen !!!!
* Onderweg stoppen bij Brantano want het was oude-schoenen-inzamelactie .. Tijd dus voor nieuwe schoenen voor de oudste want ik moest vast stellen dat ze niet alleen uit haar kleertje gegroeid was (het arme schaap) .. De winkel door crossen op zoek naar degelijke "paardenbotten" (jaja, een bijna vijfjarige weet perfect wat ze wil).
* Dan naar Delhaize voor inkopen want ja, de muizen hadden hier ook weer geen eten thuis ... En oma en opa kwamen eten want toevallig was Het Lief ook jarig en vond ik dat dat ventje ook verwend moest worden met lekker eten en drank. En vermits oma zo lief was om een eike te bakken voor haar dochter, vond ik het normaal dat ik iets terugdeed ...  En Ploeterma besloot dan ook nog eens om Tapa's te maken ...
* De kleinste gaan halen in de crèche met een grote zak vuile kledij want het pippi-potjesgedoe gaat hier zeer moeizaam.
* Thuis gekomen nog snel-snel kadootjes inpakken voor de Papa, starten met koken en dan begint het avondritueel ... Oh ja, ertussen nog een wasje draaien, droogkast laden ... alles lossen en vouwen ...

En mensen, ik ben zo een van die mama's die eigenlijk nooit voorleest ! Ik heb daar simpelweg geen tijd voor ! Op een doorsnee dag kom ik tegen half zes thuis; moet er gekookt worden, tafel dekken .. Aan tafel tussen half zeven en zeven (want ik houd koppig vol; eten doe je samen).  Maar ja, de kids moeten rond kwart voor acht in bed én ... ELKE dag wordt er hier geschrobt .... Meer dan een (groeps)knuffel kan er dan niet meer af. Dus, .. Als iemand tips heeft voor het avondritueel ....




maandag 17 september 2012

Schijt van alle dieethetze !

Stilaan komt de dieethetze mijn oren uit ...

Dieten op zijn Barts', dieten volgens de (voedsel)zandlopermethode (??), soepdieten, punten tellen ...
Pfff .... Ik pleit schuldig, ik heb de boeken niet gelezen ... Heb het zelf niet nodig want ik ben eerder van het magere soort. Heb dus makkelijk praten ... Weet niet of ik er zou op springen moest ik dikker zijn. Maar toch ... Moet dit vraag ik mij dan af ? Er zijn zoveel mensen die met zichzelf en hun gewicht in de knoop liggen, er zijn zoveel mensen die als ne JoJo aan gewichtsverlies doen ...

Zijn dit dan de succesnummers ? Als ik lees wat Bartje allemaal gedaan heeft om die kilo's te kunnen verliezen .. Maar, hemel toch ... Ik zou als mens niet meer genietbaar zijn !

Is het nu zo ontzettend moeilijk : Je mag alles met mate ?????  Gebruik je boerenverstand toch mensen ...

Iedereen weet toch dat friet, pizza, chips, bier, snoep, suiker, frisdrank, koffiekoeken .. ongezond is ?
Iedereen weet toch dat fruit, groenten, water, noten, soja, vette vis, vlees-met-mate, sport, slaap gezond is ? Dat is toch ni moeilijk om te begrijpen ?

Allez, in een notendop, het dieet van Bart :

Niet voor iedereenMaar wie met overtollige kilo’s kampt en net als De Wever en Huybrechts spectaculair wil afvallen kan niet zomaar het ‘wonderdieet’ volgen, uitgevonden door de Spaanse professor Augusti Molins. Je mag bijvoorbeeld niet jonger zijn dan zestien jaar en niet ouder dan 65 jaar. Zit je in de juiste leeftijdscategorie, dan is een medisch onderzoek nodig om te controleren of je lichaam de afslankingsmethode wel aankan. Je nieren en je lever moeten immers optimaal werken. Dat komt omdat je lichaam tijdens het PronoKal-dieet ketonlichamen aanmaakt. Die zijn nodig om vet af te breken. Maar een te hoge hoeveelheid is nefast voor ongezonde nieren en een zieke lever.

Zakjesvoeding
Eenmaal het licht op groen staat, bepaalt een diëtist je streefgewicht volgens de Molinsmethode. Daarbij wordt rekening gehouden met je geslacht en leeftijd. Vervolgens wordt aan hand van je culinaire voorkeuren zakjesvoeding samengesteld die je in de eerste fase van het dieet (twee à drie maanden) zal moeten innemen. In dit stadium overleef je op surrogaatproteïnen waardoor je ongeveer 80 procent van je overgewicht verliest. De ketonlichamen geven je hersenen het signaal dat je geen honger hebt. Hierdoor word je ook euforisch en krijg je extra energie, wat je motiveert om door te gaan met het dieet. Op deze manier kan je op één maand tijd tot vijftien kilo verliezen.

Maar wat betekent dat concreet? Vlees, vis, alcohol en fruit zijn verboden. Groenten mag je wel eten, met uitzondering van wortels, uien en tomaten omdat deze suikers bevatten. Alle nodig voedingsmiddelen komen uit de sapjes. De groenten dienen om de maag van de patiënt te vullen en vitaminen op te nemen. Gedurende deze strikte eerste fase, moet je om de twee weken op consultatie bij de diëtist. Indien nodig krijg je vitamine- en mineraalsupplementen en extra proteïnen zodat je spiermassa op peil blijft.

Opnieuw leren eten

In de tweede fase wordt de zakjesvoeding geleidelijk afgebouwd en leer je opnieuw gezond eten. Uit allerlei dieetervaringen blijkt dat je weer beter proeft wat je eet. Daarnaast word je gecoacht door een bewegingsspecialist en eventueel ook een psycholoog. Na een periode van twee jaar zou je het vooraf bepaalde streefgewicht moeten bereikt hebben. De kans op een terugval is bijzonder klein omdat je inmiddels een gezonde levensstijl hebt ontwikkeld

Als ik dit lees is mijn honger voorbij !!! Echt ... Zakjesvoeding ... Komaan !!!
Vlees, vis, fruit zijn verboden ? Que ... ????

De Voedselzandloper :
http://www.voedselzandloper.com/index.html


PictureOok hier pleit ik schuldig, heb het boek - nog niet - gelezen. Bij tijde ontvang ik flarden via vrienden, media, tv etc ... Maar, als je goed kijkt naar de tekening ... Ik zie daar pizza, koffiekoek, witte rijst, witte pasta, ne ferme lap biefstuk en ne cupcake opstaan.  Logisch toch ?

Nu, hier ben ik wel nieuwsgierig naar de argumenten ... Het gaat hier niet alleen over afvallen maar over een compleet andere levensstijl .. Ik weet wel dat ik chocolade mag, dat ik noten mag, dat ik best bruine rijst en pasta eet etc ... Maar, ik weet eigenlijk niet wat er de gevolgen van zijn .. En dat interesseert mij dan weer wel ...

Ik heb niet het gevoel dat de voedselzandloper er is als een dieetboek maar eerder een boek voor mensen die gezonder moeten leren eten. Als je gezond eet, val je automatisch af ... Daarvoor zou ik het dus niet kopen !


Soit, in ieder geval, de Boekenbeurs weet weer wat te doen ... Ellenlange files voor alle mogelijke dieetboeken ... En de televisiemaatschappijen moeten niet langer kookprogramma's maken maar dieet-kookprogramma's ..



zondag 16 september 2012

Energizer Night Run

Gisteren was het dus de Energizer Night Run.

Eerlijk ? Ik ben dood gegaan maar heb er ontzettend van genoten.
Wat een organisatie ... Alles vlak bij elkaar .. Je haalt je enveloppe, schuift aan voor een (prachtig) t-shirt (ook voor vrouwen zodat je geen lakens aan hoeft) en ernaast overhandigen ze je headlight.
Je kan je spullen - bewaakt - achter laten ... Er staan banken (zodat je nog even kan rusten).
Eeeeeen, er zijn voldoende - propere - toiletten !!

Het is maar een beetje verwijderd van de startplek .. Een DJ die de mensen opwarmt, iedereen schuift rustig aan .. En dan gaan ! En dat is fenomenaal knap ... Al die lichtjes, iedereen met dat donkere t-shirt.

Mijn doel was uitlopen, de tijd was minder belangrijk.

Heb echter - voor mezelf - een zeer goede tijd neergezet. Afgeklokt op exact 1u ! Als je weet dat ik sinds juli niet meer gelopen heb, geen wedstrijdgevoel heb ... Mijn motivatie is er weer :o))
Met dank aan Het Lief die mij er door gesleurd heeft want eerlijk, na 7K had ik het gezien in het donker.  Want, ging het aanschuiven nog rustig, tijdens het lopen krijg je af en toe toch es een elleboog in je zij gepland.

Volgend jaar opnieuw, hopelijk in optima forma ... Toch een beetje afpitsen van die tijd :o))
Dit is veel leuker als The Ten Miles van Antwerpen.
Hopelijk limiteren zo ook in 2013 het aantal deelnemers, voor mij was het druk genoeg.


Bedankt aan de organisatoren en alle vrijwilligers .. U bent geweldig !!
(en ik smijt voor de tweede keer deze week met bloemekes)

vrijdag 14 september 2012

Energizer Night Run

Vanavond is het zover, mijn tweede loopwedstrijd.
Pfff .. lang getwijfeld over "wel-niet" gezien de rug maar ga er anders spijt van hebben.
Een brok frustratie die er vanavond uit moet, zoveel is duidelijk.


Mijn rug is nog steeds pure hel ... en daarbovenop ben ik deze week uitgegleden en flink gevallen. Gevolg : én pijn, én stijf ...
Ben benieuwd naar de drukte.  Had ik er al veel moeite mee tijdens de Tien van Antwerpen, zal me dit vanavond ook parten spelen. 5000 man in een park, donker, druk en nadien nog een fuif .. Voor het laatste pas ik alvast want morgen is het helaas werkendag.

Voor een goede tijd ga ik niet, uitlopen is wel de bedoeling.
Na dik twee maanden out, zal het pijn doen ... Maar, pijn hebben we al dus er kan nog een schepje bovenop.
Ik ga ervan uit dat de meesten hier aan deelnemen voor de "fun" en niet zozeer voor de wedstrijd ... Of vergis ik mij ?

En mensen, ik was zo enthousiast na de Tien ... Tegen eind april liep ik - weliswaar traag - 20 km. Van zodra we konden inschrijven voor dit evenement was ik er als de kippen bij.  Noem mijn startnummer niet, maar het is laag .... Lopen in het donker, lichtjes, mooi loopshirt erbij ...

Hopelijk wordt de toon terug gezet, vind ik terug een vaste structuur in het lopen ...
Volgende week begin ik terug met de fitness en hoop ik daar wat intervallen te doen op de loopband want in het park of op de baan lukt mij dit niet zo goed.
En als we dan toch op de fitness zitten, meteen ook wa krachttraining zodat alles wat steviger aanvoelt ... En dan hopelijk hop naar de Tien volgend jaar ... Staat volgend jaar ook op de planning Averbode en heel misschien Brussel .. We zien wel !

woensdag 12 september 2012

Dank u Studio 100

Bron : De Tijd

Maja de Bij | Honderd jaar oud maar nog springlevend


Precies honderd jaar geleden dook ze voor het eerst op in ‘Die Biene Maja und ihre Abenteuer’, een bestseller van de Duitse schrijver Waldemar Bonsels. In 1975 dook ze opnieuw op in een Japanse tekenfilmserie die jaren werd uitgezonden op Europese zenders, waaronder de KRO. En vandaag begint Maja de Bij op het Franse TF1 als ‘Maya l’abeille’ aan een derde leven en een tweede tv-carrière. 


Dat heeft de kleine bij te danken aan haar Belgische eigenaar. In zijn animatiestudio in Parijs maakte Studio 100 in coproductie met ZDF en TF1 een digitale remake van de tekenfilms. Volgend jaar zijn die te zien in 120 landen. Van Europa, Afrika, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Japan tot Australië en Nieuw-Zeeland.


In Vlaanderen komt het geel-zwarte insect met de dikke kop pas op 22 september op de buis, op vtmKzoom. In oktober volgt Italië (RAI), in november Nederland (Z@ppelin). Ook Al Jazeera, TVE, de RAI en Disney (voor Zuid-Amerika) tekenden in. Met de belangrijke Amerikaanse en Britse markt zijn (nog) geen contracten. In totaal zijn 78 nieuwe Maja- afleveringen ingeblikt.

Studio 100 verwierf de internationaal bekende bij in 2008 na de overname van EM.Entertainment. Het Duitse mediabedrijf had behalve Maja nog een kast vol bestofte tv-figuren, onder wie Pippi Langkous, Flipper, Black Beauty, Lassie, Wickie de Viking en Heidi.


Met die laatste twee heeft het entertainmentbedrijf van Gert Verhulst en Hans Bourlon ook plannen. In zijn studio’s in Australië en Parijs werkt Studio100 volop aan een remake van ‘Wickie de Viking’, opnieuw met TF1 en ZDF. De nieuwe versie van ‘Heidi’ zit nog in preproductiefase. De productiekosten van de twee series liggen volgens Studio 100 in dezelfde lijn als die voor Maja, een slordige 12 miljoen euro.

De nieuwe Maja-serie is dankzij de verkoop aan 120 landen al volledig uit de kosten. De 200 licentiedeals voor Maja-producten, met onder meer Carrefour en JBC, moeten Studio 100 de nodige royalty’s opleveren. Het bedrijf uit Schelle haalt 20 tot 25 procent van de omzet uit randproducten van zijn populaire figuren. Vorig jaar opende Studio 100 een Mayaland in zijn pretpark Plopsaland in De Panne, het vroegere honingparadijs Meli Park. Deze zomer kreeg Maja een tweede stek in het Duitse Holiday Park.
 

De internationale uitstraling van Maja moet Studio 100, bekend van Samson en Gert, K3, Kabouter Plop en Mega Mindy, naar een nieuw niveau tillen. In het Nederlandse taalgebied zit het bedrijf zowat aan zijn plafond. De revival van de figuurtjes van EM.Entertainment kunnen een springplank zijn om het Vlaamse businessmodel met liedjes, themaparken en theatershows te exporteren naar het buitenland.
Studio 100 zag vorig jaar zijn omzet en zijn bedrijfskasstroom een kwart stijgen tot respectievelijk 170 en 38 miljoen euro. Themaparken zijn goed voor ongeveer een derde van de jaaromzet. Ook dit jaar mikt het bedrijf op groei, zei topman Hans Bourlon bij de bekendmaking van de cijfers in juni. Onder meer dank zij Maja de Bij. 


_________________

Ik was / ben zot van Maya De Bij. 
Wij hebben daar DVD-tjes van.
Maya is ondeugend, Maya heeft een akelige stem.
Ik ben nog zotter van Flip, de kluns met een nog meer irritante stem. 
Ge moet u daar ne keer op concentreren op een aflevering van Maya; hilarisch !!!

maandag 10 september 2012

Verkeersbrigadier in de bloemekes !

Ik wil via mijn blog ne keer iemand in de bloemekes zetten !
Jawel ... Voor de schrale volgers die mijn blogje lezen ... Het is zover ... Ik ga met bloemen (zonder potten) beginnen smijten. Als mensen mij in de toekomst "raken" geef ik ze een bloem van een bloem.

Van tijd tot tijd ga ik werken met mijne vélo.
Chapeau hoor ik u denken ... Niet nodig, ik leg een afstand af van 3 Km enkel !!!
Die van "tijd tot tijd" kan dus eerder negatief worden benaderd want dat wil zeggen dat ik de andere momenten lui mijn auto neem.

Doch, ik heb daar excuses voor : de kinderen, overvolle boodschappen (niet alles kan in een fietstas), mijn coiffure, mijn jurk/rokjes etc.

En ja, lach maar ... Vandaag bijv. ging mijn rokje alle richtingen uit en dat rijdt moeilijk !!!

Soit, ik ben aan het afdwalen ... Als ik met de vélo naar mijn werk rijd, kom ik 's morgens altijd een verkeersbrigadier tegen aan de naburige school.  En mensen, ik vind dat echt een crème van ne man.

Iedereen laten stoppen om ons over te laten; in regen en wind, elke dag opnieuw,  ....

Het enige dat ik hem dagelijks toeroep is "Goede Morgen" (jaja, ik ben een beleefd meiske). En gelukkig ben ik hier niet de enige, vanmorgen regende het van "Goede Morgens" ... Maar, ik hoor dat niet altijd.  Weet zijn naam niet, een prille zeventiger (hopelijk leest hij niet mee) die kindjes en mij elke keer veilig laat oversteken.

Dat verdient een Bloem voor Een Crème van ne Man ... En meteen smijt ik met heelder bloemenvelden voor alle verkeersbrigadiers ten lande !!!! Een welgemeende Merci !!!!

zaterdag 8 september 2012

Cassette iPod Converter


Bron : De Standaard

Heb je nog audiocassettes met opnames die je graag wil bewaren? Dan wordt het stilaan tijd om die te digitaliseren. Er zijn veel manieren om dat te doen, en deze Cassette to iPod Converter is er daar een van.
Dit gadget, dat er uitziet als een klassieke walkman, kan uitgerust worden met een audiocassette aan de ene kant, en een iPod of iPhone aan de andere kant. Je kan het bandje gewoon afspelen, en de muziek of - wie weet? - het gekwek van je veel jongere zelf wordt dan via een app meteen bewaard als mp3-bestand.
Zoveel retrocool heeft natuurlijk een prijs: de Cassette to iPod Converter van Hammacher Schlemmer kost zo'n 80 dollar. Wie geen iToestel heeft, kan deze namaakwalkman overigens ook aan een Windows-computer of Mac hangen.
Batterijen zijn niet inbegrepen.

___________________________
Bij ons op zolder liggen zeker 400 cassettes van lang vervlogen tijden.
Tijden dat ik 's avonds met mijn hoofdtelefoon naar muziek luisterde (oa. Jan Hautekiet weet ik nog) in het donker en dan maar liedjes opnemen ... Vloeken als die presentator er tussen kwam.
Die cassettes hadden allen dezelfde lay-out, uitvoerder en titel werden in hetzelfde (zwarte blokletter) handschrift opgeschreven en dan maar genieten van de Walkman.
Ik heb beiden nog en de Walkman werkt bovendien ook nog.
Een mens zou die cassettes es ne keer opnieuw moeten beluisteren.
Maar voor hen die niet zo zorgzaam omgaan met hun spullen, is dit de (prijzige) oplossing !


donderdag 6 september 2012

Boeken op vakantie

Woehoe .. Het is mij gelukt voor de eerste keer de voorbije vier jaar ... Boeken lezen.
Hemel, zo zalig ... U even afsluiten van de wereld, niets meer horen alleen die letters, bladzijden lang letters, gegoten in prachtige woorden, volzinnen, hoofdstukken en prachtige verhalen.
Nu, vroeger las ik recensies ed. en koos ik welgemikt boeken uit.
Nu ga ik naar de Fnac en koop ik boeken in actie-vorm, boeken aan 5 tot 10 euro, 2+1 gratis, uitverkopen via bol.com .. Maar, eerlijk, zelden is het een teleurstelling (of mijn lat ligt laag).
En ja, ik koop ook bestsellers, zeker, ... maar, deze keer had ik dus boeken mee die ik aan een habbekrats gekocht heb. En, het waren 1 voor 1 juweeltjes .. Met een verhaal :

A) Stephenie Meyer met Twilight
B) Roslund & Hellstrom met Drie seconden
C) Tatiana De Rosnay met Haar Naam was Sarah
D) Stephenie Meyer met Nieuwe Maan

* Stephenie Meyer kende ik niet ... En blijkbaar zijn die (Trilogie)boeken immens populair en zijn er een langere tijd geleden verfilmingen van geweest (maar ja, ik leef op een andere planeet).
Het zijn vampierenboeken voor Jong Volwassenen .. Jaja, niet echt mijn genre maar ik wist het niet. De korte samenvatting van het eerste boek sprak me aan en ik kocht het boek aan voor een luttele 5 euro.
De pocketversie van haar eerste boek is ongeveer een 380 blz. lang en het boek was in twee dagen uit. En nee, ik las alleen 's avonds en tijdens de middagdutjes van de jongste.
Het leest als zoete broodjes (had al vrij snel door dat het boek voor Jonge Mensen bedoeld was maar kom). Je wordt erin mee gesleept en wil gewoon verder ...
... In Antibes heb ik het vervolg gekocht maar in een Engelse Boekenwinkel (toen waren de andere boeken eigenlijk ook al uit) ...  Had geen keuze, moest Engels zijn en geen tijd om een uur rond te neuzen met twee ongeduldige kinderen aan mijn zijde.
Engels leest makkelijk en letters/woorden/zinnen worden meteen nog zoveel mooier. Je doet er ook iets langer over om een boek te verslinden ...
Een aanrader voor iemand die graag van snelle fictie boeken houdt !


* Tatiana De Rosnay lag al lang in onze boekenkast, die kocht ik vorig jaar bij Fnac via de actie 2+1. Echter, vorig jaar was ik er absoluut niet voor in de stemming gezien de gezondheidstoestanden van beider kinders.  Nu was ik er wel klaar voor (dacht ik).
Het boek gaat over een Jonge Meisje dat gedeporteerd wordt tijdens de oorlog in Parijs naar een concentratiekamp. Ze wordt uit haar bed getild door de Gestapo en besluit haar kleinere broertje op te sluiten in de kast (hun geheime schuilplaats) met de bedoeling hem te beschermen en hem zo snel mogelijk terug te bevrijden.  Dat gebeurt echter niet omdat ze zelf met haar ouders wordt opgesloten in een stadion in Parijs en nadien op de trein wordt gezet richting concentratiekamp. Ze weet daar te ontsnappen, bereikt Parijs maar te laat ...
Een hels verhaal ... Waarbij ik bij bladzijde 13 al in tranen op mijn stoel zat.
Een vreselijk hard boek ... Niet voor watjes ... En ook dit verslond ik op twee dagen tijd.
Met een krop in de keel weliswaar en slapeloze nachten ...
Op de een of andere manier interesseert heel die Holocaust me wel .. Ooit heb ik er als 14-jarig meisje een spreekbeurt over gegeven, boeken van verslonden etc.  Gruwelijk ? Ja, ik vind echter dat zulke dingen nooit vergeten mogen worden !!!!

* Roslund&Hellstrom is een Scandinavische Thriller die je ooit bij de Standaard in een groepje van vijf kon kopen. Meteen het dikste mee op vakantie in de veronderstelling dat ik wel zou toekomen. Maar, ook dit boek van ruim 500 blz werd op drie dagen tijd volledig verslonden.
Geen luchtige fictie maar een boek waar je je bijna mee in het verhaal werkt.  Een boek over leugens bij de Politie, Justitie, van Hunters en Informanten, van leven in een gevangenis, allerlei tructjes ...
Prachtig geschreven door een knap team van schrijvers.  Ik ben zot van alle mogelijke Scandinavische Thrillers op televisie en nu dus ook fan van de boeken. Schrik er niet van want meestal vind ik de boekenversies beter als de films.

Dankzij deze boeken weet ik nu al dat mijn boekenkast nog voller staat (vervolgboeken)
Want ... boeken koop ik ! Een boek moet ik ruiken, voelen en binnen een tiental jaren opnieuw lezen.  Ik ben een grote fan van de bib, heb massa's boeken verslonden maar mijn eigen bib thuis? Wie wil het niet.  En ja, er bestaan e-readers maar die ruiken niet :o))
Er staan nog boeken in de kast die ik dringend onder handen moet nemen .. Boeken van De Millennium Trilogie (die ik bijna niet durf te beginnen omdat ik schrik heb dat ik de twee anderen even snel verslind als het eerste), Slaughter haar boeken, nog Engelse Harry Potters, etc ...
Neen, we moeten hier dringend terug op vakantie .....

woensdag 5 september 2012

Back to Life - Soul 2 Soul Extended Remix



En zo zit dit nummer sinds gisteren in mijn hoofd ...
Het zit erop ... De zomer, de vakantie, de quality time met kids en gezin.
Hier keken we een heel jaar naar uit, alle verlof opgespaard om deze zomer optimaal te genieten van het gezin ...
En nu dus die rush opnieuw; elke ochtend en elke avond de kids op tijd klaar krijgen voor school, bed .. Een huishouden zien te regelen want ja, de lat ligt nu eenmaal hoog ...
Terug werken, terug ... REALITY
Alles is dan zo dubbel ... Je wil én werken, én een gezin, én een huis, én een auto, én vakantie(s), én vrienden, én hobby's, ééééén .... ploeteren en moederen dus ...
Op naar een lekker blog-najaar ...

dinsdag 4 september 2012

Terug naar School

September .. Het is zover ... School begint ...

En geef toe, een kleuter of kind van de lagere school zijn ... I wish I was.
Geen zorgen, niet al te hard moeten leren, nog gemotiveerd zijn om die dingen te leren.
Je vriendjes terug zien .. Uitkijken jaar je nieuwe klas, nieuwe juf, nieuwe vriendjes maken.
En voor de ouders, terug naar de vaste structuur van het leven-van-alle-dag maar ook terug de rush van alle dag (beetje dubbel gevoel, zeker als mama).

Kato kreeg van mama een nieuwe boekentas ... allez, ik besliste die halsoverkop zondagavond ..
De terugrit was achter de rug van Frankrijk, de kids waren super braaf geweest in de tuut dus ik vond dat ze dit verdiende.  En beloftes moeten ingevuld worden ...

Dus, maandag super enthousiast naar de winkel voor een boekentasje.
Helaas ... De verkopers lachten mij nog net niet uit ! Mevrouw, een boekentas ? Dat koop je in mei/juni, niet in september ? Ah ... School begint toch pas in september ?
Ben ik veeleisend ? Goh, zou kunnen ... Maar, mijn dochter krijgt een boekentas van max. 20 euro, geen Studio 100 of prinsessentoestanden (ie. roos), geen merken, een goede sluiting (geen velcro) en geen te grote boekentas voor dat frêle lijfje. En die beste mensen ... Die vind je niet meer op de eerste schooldag.

Neeeeeeen, in de winkels zijn ze ondertussen volop bezig voor Halloween en Kerstmis !
Maar, ik veeleisend ? Que ???