dinsdag 27 november 2012

Smartphone vs. Polar

Bron : De Standaard

Smartphones zijn een geliefd hulpmiddel bij het trainen. Denk maar aan apps als Endomondo en RunKeeper. Bij Polar, bekend van de sportuurwerken, konden ze die trend niet langer negeren.
Het bedrijf ontwikkelde daarom z’n eigen iPhone-oplossing, die bestaat uit een app en een draadloze hartslagsensor.
De training-app Polar Beat kan je gratis uit de iTunes Store plukken, de bijbehorende H7 Heart Rate Sensor kost 69,90 euro. Ren evenwel niet te snel naar de winkel, want door de gebruikte Bluetooth Smart-technologie (Bluetooth 4.0) is deze accessoire vooralsnog alleen compatibel met de iPhone 4S en iPhone 5.
Mettertijd zullen daar volgens Polar ook de nodige Android-toestellen bij komen, al wil het bedrijf nog niet kwijt wanneer ze dat platform precies gaan ondersteunen.

Polar Beat: slim trainen met je iPhoneAudio-feedback

Het koppelen van de telefoon met de hartslagband (pairen)gebeurt niet vanuit het Bluetooth-menu van de iPhone, maar via de app zelf. Hoe vlot dat ook gaat, Polar had de afwijkende procedure gerust even in de handleiding mogen vermelden. Het eerste kwartier dachten we namelijk dat onze sensor ‘dead on arrival’ was.
Ben je al een Polar-gebruiker, dan kan je je in de app aanmelden met je account bij polarpersonaltrainer.com. Op die manier worden je prestaties ook op die website bijgehouden, waar je wat extra tools hebt om je trainingen nader te analyseren. Je kan de app echter ook prima zonder zo’n account gebruiken.
Polar Beat spreekt helaas nog geen Nederlands (alleen Engels), maar ziet er verder bijzonder gelikt uit. De app toont je in een oogopslag al het belangrijkste cijfermateriaal van je trainingen: je hartslag, afgelegde afstand, het aantal verbrande calorieën en je snelheid.
Knopjes met een rood driehoekje hebben een dubbele functie. Zo gaat achter ‘snelheid’ ook nog de ‘pace’ (het tempo) schuil en kun je bij ‘hartslag’ gauw even spieken op hoeveel procent van z’n kunnen je rikketik presteert. Je krijgt ook regelmatig audio-feedback te horen, bijvoorbeeld wanneer je een van je eigen records aan flarden hebt gesport.

Focus op doeltreffendheid

Net zoals Endomondo of RunKeeper kun je Polar Beat zo’n beetje voor elke outdoor-activiteit gebruiken, van joggen tot roeien. Maar er zijn ook een paar programma’s voor indoor-sporten (lees: waar geen gps-signaal is), zoals tennis en krachttraining. In Polar Beat ligt de focus namelijk veel meer op de opbouw en de doeltreffendheid van een training, dan op de gebruikelijke data zoals snelheid, afstand en hoogteverschillen.
Standaard zit er een viertal programma’s in Polar Beat (vrij trainen, duur, afstand, calorieverbranding) maar via een in-app upgrade van 3,59 euro kan je je trainingsdoelen gevoelig uitbreiden met de functie Benefit Target. Die omvat extra schema’s voor de meer gevorderde sporter, zoals een hersteltraining na een zware inspanning, een programma om de stofwisseling te stimuleren en een tempo-workout om je maximale zuurstofopname te verbeteren. Bij elk soort training krijg je een duidelijke uitleg en zie je ook precies in welke hartslagzone je moet blijven om een optimaal effect te bereiken.

Conclusie

Als je wil weten hoe hard je hebt gefietst, welke hoge toppen je hebt gescheerd of gewoon je krachten wil meten met een Facebook-buddy (wie beklimt de Muur van Geraardsbergen het snelst?), dan kies je beter voor een goedkopere oplossing als Endomondo, zonder extra hardware.
Om doeltreffend te trainen, van een goede opwarming tot en met een beheerste cool-down, gaan er echter weinig apps boven Polar Beat – in combinatie met de H7 hartslagsensor weliswaar. Het gebrek aan een Nederlandstalige interface, een Android-versie én de relatief prijzige upgrade kosten Polar Beat een punt in onze eindbeoordeling, maar verder is er weinig mis mee.

Polar Beat & H7 Heart Rate Sensor

zondag 25 november 2012

Madonna Justify My Love Original



Ideaal loopnummer !
Echt waar ..
Het hoeven niet altijd harde beats te zijn !!!
Hierbij overstijg je je eigen lichaam gewoon omdat je wegdroomt.
Niet vergeten he !

Rennen met ID

Hehe, vanaf vandaag ren ik met een ID-tag.
Aangekocht bij www.identiteitsplaatjesfabriek.nl
En ja, ik weet het, de prijs van 10,- is er voor velen teveel aan .. Maar, ik ben vree content dat mensen mij vanaf nu kunnen traceren.  Twee telefoonnummers, SIS-kaartnummer, Bloedgroep, Nationaliteit, naam en achternaam .. Alles kan erop. Handig toch ?

Wat het lopen voor de rest betreft .. Toen ik deze ochtend wakker werd, verklaarde ik alle sporters gek met zo'n hondenweer. Maar kijk, dankzij een motiverende duw van Het Lief ben ik overstag gegaan en flink gaan rennen. Wat een wind, afzien .. Maar, een heerlijke douche nadien maakt veel goed !!!

zondag 18 november 2012

Night Of The Proms

Night Of The Proms ... where classic meets Pop !

Een avond vol herinneringen aan vroeger toen ik nog achter de coulissen stond met Poppers en Rockers .. met Klassieke muzikanten en Volk van Bij ons ...

Proms ... ik blijf koppig volhouden, elk jaar trek ik er naartoe al ruim 15 jaar lang ...
En ja, ik ben het nummer Music echt KOTSBEU (leef u in dat je dit vijf jaar lang ELKE avond moet aanhoren als medewerker).

Maar wat vandaag gebeurde was erger als De Plopshow vorige maand !
In slaap gevallen ben ik niet (werkverplichting) maar ik had moeite om mij te concentreren laat staan te genieten. En dat doet pijn !!! Wat is er gebeurd Jan&Jan ... Is het budget op omdat jullie uitgebreid hebben, jullie dak vernieuwd hebben, jullie de Grootste Artiesten binnen halen om andere avonden te vullen .. het gekende "bling-bling" ??? Ik was teleurgesteld, maar dan ook DIEP teleurgesteld ...

Er was geen sfeer, zowel niet bij het publiek als bij de artiesten ...

Er was geen visuele topshow, geen mooie visuele filmpjes, geen knap lichtwerk, niks, nada ..

Er was geen Fine Fleur en nee, echt gemist heb ik dit niet want ik weet van vroeger dat daar niet iedereen toonvast zingt.

Zelfs de irritante Patrick-on-percussie zijn enthousiasme was kouder dan een diepvriezer.

Er was geen topartiest te bespeuren ! Ja, sorry he Miles, Jackson 5, Ozark Henry ...
Ik word niet wild van de zoveelste Music en ik werd rood van irritatie bij het gehuppel op Ozark bij wie ik het gevoel had dat hij niet eens gevoel voor ritme had. En dan dat kostuum, man toch ! Bovendien mag hij best eens langs gaan bij een leraar Engels ... Zo slecht !

The Jackson 5 ? Que ??? De eerste noten moest je naar vissen, ik hoorde nauwelijks stemmen, laat staan dat ze zuiver waren. Jaaaa, jullie kunnen nog wel enkele mooie passen uit je oudere lijven wringen maar sorry .. Michael was van een heel ander niveau. En ja, jullie worden ouder maar als je fysiek niet mee kan .. Stop er dan mee !

Een Quizke van De Slimste Carl moest het ijs breken ... Het lippen van onze sympathieke-spring-int-veld ging er compleet naast, de humor van Carl des te meer ...

Wat was er aan de hand met het orkest ? Misten jullie Fine Fleur ? Zijn jullie uitgeblust nu het de allerlaatste Proms 2012 was ? Ook hier miste ik Passie !!!

Anastacia deed de decibels naar boven gaan .. Zij deed nog een beetje een poging om het publiek mee te krijgen maar betrapte zich dan weer op het verkeerd afdreunen van het dagelijkse tekstje .. Neen, het was niet avond maar MIDDAG ... en nee, het zat er niet bomvol bankiers, het was een evenement door een bank, met gewoon volk ...

Naturally 7 maakte nog het meeste indruk ... Knap staaltje van hoe muziek klinkt zonder instrumenten maar ja, is dit de bedoeling op de Proms waar een orkest de hoofdrol speelt ?

Sorry mensen maar jullie hebben mij teleurgesteld ... Ofwel blijf je investeren in een mooie show met alles erop en eraan, ofwel stop je ermee !


zaterdag 17 november 2012

Ploeteren ...

Jullie smullen wel van een doorsnee dagje Ploeteren niet ?

Als ik op donderdagavond om half zeven de deur van mijn werk achter me dicht trek, krijg ik elke keer hetzelfde "Geniet van je LANGE weekend" ...

Buiten het feit dat ze vergeten dat ik 1 op 2 ook werk op zaterdag, levert dit genieten soms een zeer wrang smaakje op ... Om nog eens een voorbeeld te geven van een Gemiddeld VrijdagJE :

- Kids ontwaken, aankleden, ontbijten, tanden poetsen en de deur uit vegen want Het Lief speelt tijdens de ochtend chauffeur (ik wil het mijn kinderen al niet aandoen om tijdens de ochtend in mama's auto te moeten zitten in het helse verkeer van onze buurtwijk lees : in ben niet te genieten !).

- Met de auto naar de garage want mijn klein schattebolleke heeft maanden problemen gehad met Bobijnen en werkte maar op 1 cilinder (jaja, ik was een verstrooid chauffeur én vrouw én had niet genoeg naft, ha !).  Overigens .. Tot enkele maanden geleden dacht ik dat bobijnen alleen maar die dikke rollen garen waren ..

- Van de garage te voet naar de fitness om een dik uur en half af te zien want ja, die rug moet verstevigd worden dus we gaan even lekker af tussen de toestellen en tussen al die macho-venten wiens lijf op ontploffen staat ... Om nadien over te gaan op de nodige buikspieroefeningen en zelfs daar in slagen om "om te vallen" (soit, .. het is een foto waard maar ja, dat gaat natuurlijk niet als je niet wil vallen).  Mijn lieftallige zus (E. weet wel waarover ik het heb) weet wel beter ...

- Terug naar de garage om ons schattebolleke te gaan halen, klaar, gecontroleerd en een dikke factuur ter inning ("oe, ik had toch een verjaardagskaart gekregen voor een gratis onderhoudsbeurt" ...)
De prachtige A-12 afbollend (hoe lelijk kan een baan zijn ????) richting kapper voor de zeswekelijkse onderhoudsbeurt.  De kapper werd ondertussen ook geselecteerd met een chrono-meter ... Mijn haren moeten binnen het uur gekleurd en geknipt zijn, inclusief wachttijd !!!! Vind zo maar es ne kapper beste mensen ... Ik heb er zo eentje maar vrees alleen dat de kapper tussen dit en zes maanden niet meer bestaat want ik ben hun enige klant op een vrijdagmiddag ! Soit, ik profiteer er van en mijn korte wieken zijn makkelijk beheersbaar voor een kappersschaar. Soms denk ik er zelfs over na om Het Lief zijn tondeuse te gebruiken ...

- Na de kapper even over huis want we zitten met een aantal practische problemen.  Een dwingend BIB bericht dat de Oudste haar boeken VANDAAG binnen moeten en dat werd niet ingecalculeerd in het programma van vrijdag ! Lees : overal boeken zoeken in huis : tientallen ... Al zoekend snel een boterham met kaas binnen werken want de medische dienst vond mij eerder deze week nogal mager ("Mevrouw, uw BMI is té laag", soooo ????).  Onderweg nog even snel een machien draaien, een machien legen en de droogkast vullen ... Snel een glimp in de spiegel denkend "het faillissement zal er sneller zijn dan gedacht beste kapper" en Weg ... Weg naar ...

- AVEVE aan het andere eind van De Stad want mijn oudste is jarig en toevallig komen er volgende week zeven koters feest vieren .. Dus mijn Madame heeft recht op ballons, slingers en "iets-om-te-trakteren-op-school" .. En mama houdt niet van de zoveelste cake dus is zo zot om 25 zakjes te vullen met ... g e h e i m p j e .... Tussendoor nog even verder werken aan DE VERRASSING voor Het Lief (daarover later meer want anders is het geen verrassing meer) .. Nog links en rechts zo'n hippe kaars voor op de taart ... Kind moet nu toch een kaarsje kunnen blazen ...

- Opnieuw de auto in naar het andere eind van "A" richting BIB om daar te aanhoren dat ik nog een boek zou moeten thuis hebben over een rosse kater met een DVD genaamd Dickie Dick ?? Wieeeeee ??? Blijkt het boek in de BIB afgeleverd te zijn voorbije zomer zonder DVD ? Kan mij niet eens het boek herinneren, laat staan de DVD ????? En vermits de BIB assistente Ambtenaar is, vraagt Mevrouw de tijd om te zoeken zodat ik een half uur in mijn drukke schema mis voor andere zaken .. Mijn probleem geraakt opgelost, ik moet geen boete, noch boek betalen (oef !).

- Dit blitz-bezoek gooit roet in mijn schema zodat ik in snel tempo de hema binnen en buiten hol (gelukkig weten ze bij Hema wat Hollen betekent want ze noemen hun acties "Hol naar Hema" niet voor niets ....hollen) met nog wat stickers en een grote bruine pluchen beer die naar mijn riep "koop mij" en waarvan ik op straat al niet meer weet waarom ik dat logge beest nu eigenlijk mee heb .... Hallo ?????
Het lieve pluchen beest beland in de koffer (waar hij overigens nog in ligt !!!) en ik race met mijn schattebolleke naar school om Koter 1 te gaan halen ... (en bedenkend dat ik vandaag nog niet eens de tijd genomen heb om te drinken !!!!).

- Nog even snel de practische kant van Koter 1 haar verjaardag bespreken en gelukkig gaat de Juf akkoord met mijn plan (oef !) om dan naar de Regenboogwinkel te racen zodat Koter 1 dit weekend niet zonder pakjes op twee feestjes beland.  Een heel gedoe want hoe in godsnaam koop je leuke dingen met weinig geld ????? Ook dit blitzbezoek duurt net iets te lang naar Ploetermoeder haar goesting zodat ik er niet in slaag om Koter 2 te gaan halen in de crèche !!! Auch, bad parenting ... Mijn schuld, de kerstversiering moest maar niet zo leuk zijn in de regenboogwinkel (what a waste of time).

- Moe en dorstig arriveer ik thuis waar ik mij ontferm over versgemaakte soep voor beide kinders en Het Lief want ... Ploetermoeder gaat deze avond uit met haar vriendinnetjes ... Vriendinnetjes die ze al maanden niet meer gezien heeft, vriendinnetjes die er hopelijk nog hetzelfde uitzien ..... Want, zes maanden .. Dat doet iets met Mama's die moederen, werken en hobby's hebben .....




vrijdag 16 november 2012

Hij zei "mevrouw" tegen mij ...

Deze week zeiden ze "Mevrouw" tegen mij ... Gruwelijk !

Betekent dat dat ik stilaan overtijd ga ?
Betekent dit dat de jeugdigheid voorgoed afscheid genomen heeft ?
Mmm, ik geef het toe, ik hel stilaan stevig over naar de 4 maar toch ...

Soit .. Vanaf nu heb ik goede voornemens ... Mijn huid verzorgen !
Vandaar een zware financiële kater deze week : de aankoop van Een Scrub, Een Masker en een Dagcrème ... van Biotherm ! (reclame mocht toch op een blog he ?)
Benieuwd wat het zal geven binnen een maand ... Want eerlijk, ik wil mijn Jeugd niet verliezen !
En eerlijk ? Ik geloof eerlijk gezegd niet in al die crèmekes maar kom ...

Overigens .. Een week geleden op de Boekenbeurs stormde een verkoper van De GVA naar mij "Mevrouw, u ziet er mij zeer intelligent uit" ... "Leest u de krant" ???
"Ja, antwoordde ik droog ... De Tijd en De Standaard ... Dagelijks !!!!!
De verkoper muisde er maar snel van door ... Jaja, intelligent ... :o))

En zo heb ik vanavond reclame gemaakt voor enkele toppers ... Ga ik hier nu meer hits mee scoren ? Want, eerlijk .. Mijn geleuter levert duidelijk geen lezers meer op :o))

dinsdag 13 november 2012

Lopen

Woehoeeeee, jubel, jubel ...
Heb terug 13K in de benen in ongeveer 1u15 ...

Weliswaar na een beetje doodgaan op vrijdag !

Vrijdagochtend vertrok ik goedgemutst voor een looptraining van ongeveer 12K op een gezapig tempo.
Alleen werd het na een dik half uur wel heel gezapig .. Een bijna appelflauwte in het park !!
De laatste dagen heb ik last van - vermoedelijk - een zeer lage bloeddruk.  Zwalpen in mijn hoofd, hoofdpijn, geen eetlust ..

Vrijdag mocht ik het bekopen (en weer die hang naar die ID-tag !).
Van de 12K ben ik drie keer moeten stoppen om even te wandelen ...
Zondag besloot ik een nieuwe poging te wagen maar in de namiddag na een ontbijt en licht middagmaal.  Het resulteerde in een lekkere loop met tonnen energie en goesting.
Helaas op maandag weer het lichte gevoel in mijn hoofd :o((

In ieder geval om positief te eindigen.
Mijn redder, mijn engel .. De Podoloog ... Dankzij een stomme (sport)zool was ik meteen pijnvrij in rug/nek/schouders.  Hopelijk houd ik dit een tijdje vol. Dus, beste mensen .. Heb je pijn en ren je graag, rep je naar een podoloog.  1 onderzoek later sta ik fit op de benen ...




zondag 11 november 2012

Internationale vrouwendag

Een modaal gesprek ad ontbijttafel :

Ik : Sjoe, vandaag is het (Internationale) Vrouwendag
Hij : Neen, sjoe, het is vandaag Wapenstilstand

Schoon is dat !

woensdag 7 november 2012

Different Gear v.s. Sia - Drink to get drunk (extended mix)



Hehe, hebben we ook weeral gehad .. Even loss gehen ...
Vandaag weer een zeer druk dagje gehad, niet kunnen rennen.
Een schijf als deze maakt dan veel goed ...
Schol !

zaterdag 3 november 2012

Kousen : oe-kan-da-na

Een postje dat valt onder het Ploeteren ...
Wat gebeurt er in godsnaam toch altijd met de sokken ????

Maandelijks bekijk ik onze strijkmand en maandelijks kom ik tot de conclusie dat er een hele hoop sokken verdwenen zijn. Straf natuurlijk als de wasmanden, wasmachine en droogkast ook leeg zijn.

"Oe-kan-da-na" ?????

Bestaat er één of andere wetenschappelijke uitleg voor ? Zit er een sokkendief ? Vreet onze machine sokjes als ontbijt ? Worden sokken onbewust in de vuilbak gesmeten ? Straf, toch ???


donderdag 1 november 2012

Lopen vs. lastposten

Hehe, ik liep vandaag voor het eerst sinds lang nog eens 12K en ik ben daar gewoon blij om !
Pijnloos, soepel, genietend van de omgeving (oa. Middelheim) en de muziek en dat in iets langer als een uur.

Heb mij geen enkel moment afgevraagd waarom ik toch altijd eenzaam en alleen rondhol in "A", tot ik op een gegeven moment - alweer - lastig gevallen werd door een viertal jongeren :o(
Begrijp het niet ... Ik ben ECHT niet het type dat uitdaagt : lange broek, lange mouwen, vestje, i-nano verstopt in mijn jas en een oorband waardoor je ook de doppen niet ziet. All in black !!!

Ben er nu zeker van; ik ga voor een ID-tag ! Kan me niet schelen hoe kostelijk het ding is, maar, ik voel mij hoe langer hoe oncomfortabeler in deze omgeving ...
Ben ook aan't overwegen om een 2de sim-kaart aan te schaffen voor in een overjaarse en kleine gsm zodat ik voortaan toch altijd bereikbaar ben !

Naast de lastposten ook mensen voorbijstekend die nog KILOmeters moesten slenteren naar de boekenbeurs om daar als mieren in een lokaal te wachten voor een handtekening van Astrid.  Moest ik nog zo'n afstand moeten afleggen, gaf ik er de brui aan ... Hopelijk is het komende dinsdagavond iets rustiger wanneer ik met de fiets naar een nocturne ga.