zondag 30 december 2012

London culinair

London is geen onbekende voor mij .. Twee keer per jaar weet je mij daar te vinden.
En toch ontdek ik elke keer wat nieuws in deze prachtige stad.  En neen, ik geraak niet uitgekeken op de bussen, taxi's, Big Ben, Thames, Tower etc.  Integendeel, ben ik een dikke week geleden geweest, zou ik volgende week al terug kunnen vertrekken.

Als Belgische Bourgondiër vind ik het wel altijd moeilijk om lekker eten te vinden. De Stad is Groot, alles verandert snel en ik heb ook nooit zin om uren te zoeken naar een lekker bordje.  Vandaar dat ik deze keer op voorhand ben gaan zoeken naar lekkers ... Drie maanden geleden reeds heb ik voor onze twee avonden geboekt bij Jamie Oliver !

Barbecoa : www.barbecoa.com
Gelegen aan St Paul's Cathedral
Tube : St Paul's (rood)

Prachtig gelegen in de schaduw van St Paul's ligt Barbecoa, één van de drie Jamie (en Adam Perry Lang) restaurants in London.  Een Grill restaurant met lekkere vleesgerechten op verschillende manieren klaar gemaakt ...

Eerste indruk van het restaurant was vooral "druk" .. Zo immens groot, een machine die echter perfect werkt en georganiseerd is.


Ze hadden mij op voorhand verwittigd dat ik als kleine eter vooral geen voorgerecht moest nemen want anders geen vleeshap door de keel kon krijgen en gelijk hadden ze .. Een steak van 250 tot 350 gram steek je - in mijn geval - niet zomaar achter de kiezen.

Wel een beetje zoeken op de menu-kaart omdat ze hier werken met side-dishes .. Je krijgt dus je lap vlees op je bord maar moet apart kiezen voor aardappeltjes/Engelse Friet, slaatjes ed.

De wijn was zéér lekker maar prijzig .. Maar ja, je zit dan ook in London .. Uitgebreid ook, die kaart .. moeilijk kiezen tussen al het lekkers !

De bediening was zeer spontaan en open, wij hadden het geluk de kans te hebben om de ober in kwestie wat uit te horen over zijn thuisland, iets wat ik als  ex-rugzaktoerist altijd geweldig vind.
Zeker de moeite waar qua prijs/kwaliteit maar uiteraard .. In Belgie kan je nog fijner tafelen ...

Het restaurant kan je best op voorhand reserveren en ... combineren met een prachtige wandeling waar je de details in de 100 % London terug vindt .. Je start aan de Tower of London, wandelt over The Bridge.  Een tussenstop in de Wharfs en het Design Museum (links van de brug) om dan de Thames langs de andere kant af te wandelen richting Borough Market, Tate Modern ... In de Tate ben je wel even zoet zodat je makkelijk kan schuiven over de brug richting St Paul's en dus ook dit restaurant.

Voor mij één van de leukste wandelingen uit de 100 % London !!!!! En meteen ook een aanrader wanneer je London nog nooit bezocht hebt, het boekje kost niet veel en je ziet London vanuit een ander perspectief !

Fifteen : www.fifteen.net
Gelegen aan de London Eye Hospital (iets meer afgelegen als Barbecoa)
Tube : Old Street Station (ik dacht zwart)

Iets minder prachtig gelegen restaurant maar de keuken is ook weer zeer verfijnd en lekker.  Iets kleiner als broer Barbecoa maar ook hier weer een zeer goed georganiseerde machine.  Je kan van Jamie alvast niet zeggen dat hij geen mensen tewerk stelt ..

Had het gevoel dat we hier twee bedieners per tafel hadden ... Attentvol, beleefd ... Missie geslaagd; mensen die werkloos zijn/waren een nieuwe kans geven en dat al gedurende tien jaar zoals je op de menu-kaart kan zien.

Elk jaar worden werkloze jongeren tussen 18 en 24 opgeleid tot kwaliteitsvolle chefs .. Koken kunnen ze en ja, ze "ziet" dat deze jonge mensen problemen gehad hebben .. dikwijls ruwe gezichten, tatoeages  links en rechts maar het stoort niet, integendeel .. Je krijgt een warme gloed door je lijf wanneer je hier lekker tafelt.

Idem als Barbecoa, verfijnde keuken, beetje ingewikkelde menu-kaart en zeer uitgebreide maar duurdere wijnen.  Porties zijn iets kleiner waardoor je nog een gaatje hebt voor een voorgerecht of zeer te pruimen dessert !

De omgeving hebben we hier niet verkend omdat we die dag gekozen hadden voor "shoppen-on-regent-street" ..

Volgende keer London weten we al meteen waar te eten 's avonds ... Keuze zal snel gemaakt zijn ...



vrijdag 28 december 2012

London vs. hardlopen

En toen was het zover ... Rennen in London .... Hyde Park !
Het Lief een beetje zot maken ...

Drie dagen London levert een valiesje op met bijna alleen maar loopspullen.

Helaas wel zeer slecht weer waardoor we maar 1 ochtend konden rennen maar mensen, wat een verademing .. En weer even de droom die boven duikt ... Op mijn 40ste de marathon rennen van London.

Hyde Park is vernoemd naar een zekere Anna Hyde en heeft een rechthoekige vorm van 140 hectare. Omringd door een ruiterpad (waarop wij toevallig de Koninklijke Garde zagen passeren) en in het midden de Serpetine Lake (waar je lekkere koffie en gebak kan krijgen !!!).  In de zomer vind je er roeiboten, zeilbootjes in de winter kan je vooral genieten van de zwanen, eenden, de stilte en natuurpracht als er zo'n lekkere damp over het water hangt.

Mijn plek dus om te rennen ... Om de een of andere bizarre reden voel ik mij enorm veilig in dit park in vergelijking met de parken in Antwerpen. Je bent nooit alleen, er is politie-controle op paard, de andere lopers begroeten je vriendelijk, aparte "lanen" voor fietsers en skaters ... En gewoon de wijdsheid maken dat ik met volle teugen kan genieten. Je kan er makkelijk verdwalen en vlot een toer doen van 10K zonder het gevoel te hebben "hier ben ik al geweest".

En ja, ik ben bevooroordeeld want .. Ik ben een London Freak .. Toch .. Een bezoekje waard als je op vakantie bent in London, graag wandelt of rent.  Mooie monumenten, prachtige bomen, lekkere koffie en gebak ... en tamme eekhoorns :o))



donderdag 27 december 2012

Nice Quote

Met heel het feestgebeuren van de voorbije weken waaronder oa. drie verjaardagen, kerstavond, kerstdag, tweede kerstdag ... En vooral een jubileum .. Vond ik dit een pracht van een quote !!!!

woensdag 26 december 2012

Jubileum ..

Vorig jaar deze tijd zaten Het Lief en ik samen met mijn ouders rond een tafel in een lekker restaurantje .. Ik hief het glas .. Op ons ... Tien jaar samen ... Fier dat ik was.

Tot de papa mij met mijn beide voetjes op de grond zette ... "Dochter, jullie zijn nog geen tien jaar samen" ... Ahum ... Ringen bovengehaald en ontdekt dat we nog "maar" negen jaar samen waren.

Een jaar verder .. En nu dus wel degelijk ne Jubilée te vieren .. Tien jaar, een huis, twee kinders, twee poezen verder .. Is het tijd om eens romantisch te doen .. En zo kennen we ze natuurlijk; Ploetermoeder die de romantische toer opgaat ... Niet dus ... Ik ben daar te droog voor voor romantiek ..

En zodoende ben ik de voorbije weken met mijn neus in de Gedichtenbundels gedoken op zoek naar zéér korte en makkelijk toegankelijke gedichtjes.  En ja, ik weet het, ik had die zelf moeten schrijven maar simpel .. De tijd ontbrak me .. Korte versjes had nog gelukt maar ik wou toch iets mooier en speelser werken.

En zodoende heb ik Mijn Lief de voorbije weken vergast met een gedicht, voor elk jaar eentje ...
Nieuwsgierig ? Blijf dan vooral volgen !!!

zaterdag 15 december 2012

Nore uitspraak

P. : mama heeft geen vleugels, zie je dat
Nore : weet ik ... En we deden lekker verder ...

The amusing two have arrived.
Puberen in het kwadraat met maar 1 doel, mama en papa het bloed van onder hun nagels halen.

En overal een engeltje ... Behalve thuis.
En ja, ze is om op te eten, ik weet het ... Maar nu zoek ik vooral ne rol behangpapier!!'

London vs. Hardlopen

Had nooit gedacht dat ik mijn geliefd London zo snel zou terug zien ..

Eind januari met De Vriendin lekker gaan rennen in Hyde Park én shoppen én musea bezoeken én .. gewoon lekker in-and-out-the Tube.

En nu terug ... Opnieuw lekker rennen in Hyde Park maar nog zoveel meer ... en over die meer kan ik niet zoveel kwijt .. Want, Het Lief leest mee ... En het is een verrassing ..

Eigenlijk moest London an sich nog een verrassing zijn tot D-day zelf maar ja ... impulsief mens dat ik ben, ratel ik op een avond mijn druk bezet agenda af en vernoem ik - zonder het zelf door te hebben - London ...

Spijt natuurlijk, gevloek ... Want, ik heb dit - te dikke - twee maanden kunnen stilhouden.
Twee maanden heimelijk boeken en zoeken .. Want, London will be a lovely trip this year .. All into Christmas .... Het zal leuk worden ... En vermits ik London ondertussen als mijn broekzak ken .. is het altijd wel een beetje zoeken naar alternatieve hotspots ...

Dus nee, veel zeg ik er nog niet over maar ... We gaan er lekker "rennen-op-verplaatsing".

Een rondje Hyde Park (of twee) lekker in de koude, in de rust, .. Zalig !!! En zodoende annelyse heb ik meteen 1 van de uitdagingen weer ingevuld .. Een schoon einde van een grillig maar mooi loopjaar ...




donderdag 13 december 2012

Onder de boom voor kindertjes

Voor zij die mij iets beter kennen .. Ik ben zot van Smart Games.

Allez, .. Koter 1 is zot van Smart Games.

Het duurde eventjes voor ik doorhad dat Smart Games een "merk" was en geen "type spel".
Er lag er al eventjes eentje bij ons in de kast .... Tot mijnen euro viel en ik op jacht ging naar andere games.  En er zijn zo links en rechts mama's en papa's die altijd zeer beleefd vragen wat onze koters kunnen gebruiken als kadootje. De trein is toen vertrokken ...

Zodoende zijn onze kinders ondertussen in het bezit van menig game en is het tijd dat ik nog eens dikke reclame maak op het web ... Weet je niet wat kopen voor de kinders ... Geef een Smart Game kado.  Je beleeft er zelf ook nog heel wat speelplezier aan !!!



Meer info vind je op : www.smartgames.eu ...
Bovendien is het Belgisch, Antwerps zelfs :o))
Bovendien is bijna elk spel reeds uitgeroepen tot Speelgoed Van Het Jaar; educatief verantwoord !






woensdag 12 december 2012

Looptips ... Help

Plots zijn ze er ... Een lading loopvragen:

- wat is een goede drankbelt voor 1 flesje water en mogelijk gsm-compartiment
- wat biedt Garmin meer dan een Polar als je rekening houdt met een onhandig mens dat niet kan werken met die dingen laat staan ze koppelen aan statistieken pc
- wat is het nut van compressiekousen buiten het feit dat ik dat sexy vind
- waar zijn er goede loopclubs in de zuidrand van Antwerpen
- wel of niet naar Energy Lab. Misschien moet ik toch maar eens wat degelijke begeleiding vragen zeker wat mijn hart betreft
- waar moet een mens staan na 1,5j lopen ... Kan je dan zeggen dat je geen beginnend loper meer bent als je gemiddeld drie keer per week minstens 10K rent

... Zo dat moest er uit ... Help mij!!!





dinsdag 11 december 2012

Geef eens een boek

Onder het motto .. Geef eens een nuttig kado onder de boom ... Een BOEK dus !

Op mijn voorbije hamstertocht doorheen de boekenbeurs, een aardig lijstje aangelegd van schrijvers die alvast op de wish-list staan voor het komend jaar (er kan links en rechts wel een kinderschrijver tussen zitten) :

- Christian Jolibois
- Toon Telleghen
- Groot tekenboek Philippe Legendre
- Henning Mankell
- Karl Ove Knausgard
- Marianne Frederiksson
- Roslund & Hellstrom
- Helene Tursten
- Harlan Nessen
- Mario Vargas Llosa
- David Hewson
- Jenna Blum

En dan zie je links van mij de buit van de voorbije boekenbeurs .. Boeken die klaar liggen om te ruiken, te proeven, te aaien maar vooral te lezen .. te genieten ... en even weg van de wereld zijn !

Reeds bekenden in mijn boekenkast ... Schrijvers die kwaliteit bieden, schrijvers die al een plaatsje in mijn kast gevonden hebben ... Echt het lezen waard !!!

PS en ja, ik weet dat "kwaliteit" voor iedereen anders is ...

zondag 9 december 2012

Verslaafd

Ik dacht dat ik alle verslavingen nu wel had : FB, Bloggen, tweeten sinds een aantal maanden.
Helaas is er nog eentje bij gekomen ... Pinterest.
Vanaf nu vind je mij daar ook op ... Lekker pinnen ...

De vraag die me nu parten speelt ... Hoe in godsnaam krijg je je Twitter-account, je Blog-account en je Pinterest-account aan elkaar gelinkt !! ??? Iemand die me hiermee kan helpen ??? 

vrijdag 7 december 2012

Verjaren : moi ???

Gefeliciteerd met je verjaardag ...

Tegenwoordig denkt iedereen eraan .. Je krijgt persoonlijke (reclame) post in de bus, in je mailbox.  Tientallen postjes op je FB-account allemaal met datzelfde woordje "gefeliciteerd".

Awel ... Ik ben helemaal niet zo blij met mijn verjaardag !
Ik ben gestopt met verjaren de dag dat ik 30 werd.

Wie in godsnaam verjaart er nog graag ... ? Het betekent dat je gewoon WEER een jaar Ouder bent mensen ... En ik weet niet hoe het bij u voelt, maar een jaar vliegt voorbij ...


Als kind is verjaren super .. Veel kadootjes, veel verjaardagskaarten. Een feestje voor de vriendjes van de klas, trakteren, een familie-feestjes, inpakpapier etc.

Maar als volwassene ? Met een beetje geluk ontvang je nog 1 kaart, 3 ingepakte kadootjes en heel misschien ga je nog eens 1 pintje drinken op café ... Voor de rest is een verjaardag een dag zoals een andere !

Neen, felicitaties hoeven voor mij niet op deze dag.  In mijn gedachten zal ik altijd de eeuwige 30-tiger blijven.  En ja, ik heb hier nog het geluk dat de oudste een week geleden jarig was zodat de slingers en ballons nog omhoog hangen. Hip, hip ....

Overigens ... Ik moest een Sint kindje worden.
Omdat ik als nog niet geborene in de buik duidelijk wist dat ik geen vriendjes met de Sint zou worden, heb ik het volgehouden tot net na middernacht.  Pijnlijk voor mijn moeder en achteraf best ook pijnlijk voor mezelf.  Want ... Mijn geloof in de Sint was ik ook zeer snel kwijt !
Want ja ... De Sint bracht - toevallig - altijd een kadoo van hemzelf en voor mijn verjaardag ???
Fijn hoor als kind !

donderdag 6 december 2012

Sinterklaas

Sinterklaas, de schoonsten tijd van het jaar .. Zou je toch denken ?
Toen ik nog geen kinderen had, stelde ik mij die periode altijd voor ... Dat geniepige, spannende gebeuren ... Nu zijn mijn kinderen er ... en is er alleen maar Stress !

Het begon vorig jaar al met de Oudste, toen nog geen vier jaar !
Sinterklaas ... Mmmmm, ... die vragende blik ... Hoe kan dat nu dat de Sint dezelfde schoenen draagt als mama ? Ah ja, ne Sint met All-stars ???? Toen al de reactie "mama, de Sint is ne man in een pak, net zoals Bumba en Plop".  Boenk ... Daar ging weer een Roze Wolk van mama ...

Ik liet het voor wat het was en zou dit jaar koppig opnieuw doen geloven.
Heb mijn best gedaan, echt wel ... Kato kreeg dit jaar maar 1 Sint te zien ... Op school ! Punt !
Aan heel het randgebeuren had ik wat minder gedacht :

- Kato wil je een brief schrijven aan de Sint ?  ... Neen, gniffel, gniffel
- Kato wil je dan een tekening maken voor de Sint ? ... Neen, gniffel, gniffel
- Kato wil je een kruisje zetten bij het speelgoed dat je graag zou wensen ... Mama, dat is een boek van de Regenboogwinkel
- Kato wil je beeldjes uitknippen zodat we dat aan de Sint kunnen sturen ? ... Neen, gniffel, gniffel

Over een andere boeg gooien dan maar met een blitzbezoek aan Het Speelgoedmuseum waar de Sint zijn fabriek ondergebracht is.  Was er interesse ? Totaal niet, ze vloog door de kamers en stelde niet 1 vraag, niet 1 ... neenee, zeuren "hoe lang nog" dat ging als de besten.  Zelfs daar wou ze geen tekening maken en bussen, niks, nada !

Het is me wel gelukt om Kato maar 1 Sint te laten zien ... Allez, toch bijna.
Vorig weekend gingen we naar een Poppentheater in Gent (Piereke of zoiets) en daar bracht - onverwacht en niet gepland - de Sint een bezoek met zijn Piet .

Helaas was de Piet niet zo geweldig goed geschminkt ... Hij zag meer grijs dan zwart en de achterkant was gewoon niet zwart. Als je dochter dan op de eerste rij zit ... Rara .. Bovendien had de Sint een iets te jonge stem en kwam hij bovendien iets te lenig over ... Tja ... Met veel moeite wou de oudste hem een hand geven.  Hoe kan het ook anders ...

De ochtend van Sint zelf, ontdekte Kato de kadootjes .. Helaas ... "Mama, dit is niet wat ik je gevraagd had te bestellen" ... Auch ... En mama, leg eens uit hoe de Sint en Piet de code van ons alarmsysteem kent ??? Waarom zijn er geen voetstappen in huis mama ???

De Sint op school had DE Dag moeten zijn, ik ging namelijk helpen met Pieten schminken, tijd genoeg om aan de Hoofdpiet te vragen om Kato eens flink de daver op haar lijf te bezorgen met de vraag waarom Kato hem geen brief wilde schrijven. Helaas .. het slechte weer zorgde ervoor dat er geen tijd was op de Piet in kwestie te briefen.

Gelooft ze in de Sint ? Neeeeeeeje ... Heeft ze het al met zoveel woorden gezegd ? Neeeeeeeje. Vind ik het spijtig ? Jaaaaa ... Gelukkig is koter 2 nog mee in het verhaal en geniet zij met volle teugen van heel het Sintgebeuren.  Toch nog een klein roos wolkje aan de hemel !