donderdag 6 juni 2013

Ik ga op reis en neem mee .. Uw reisapotheek !

Stilaan komt de vakantie periode eraan. Er komt dan altijd wat bij kijken !

In een vorig leven niet ... Ik was een backpacker die met een gemiddelde van 8 kg op reis vertrok.
Het eerste jaar dat ik rondtrok zelfs met een rugzak die nauwelijks 5 kg woog. Ahum .. Niet aan te bevelen want eerlijk ... Ik zat nogal krap met kledij.

Maar, backpacken is easy .. Avond ervoor wat kleren inpakken en vooral geen troep ..
Maar nu is het anders .. Met de komst van de kinders is reizen een hele opdracht geworden .. Een koffer vol, een dakkoffer vol etc .. Nu, we maken het ons ook nooit makkelijk .. Tot vorig jaar jaar zeulden we - in de auto - onze fietskar zelfs mee !!!  We maken ook altijd een combinatie van een wandel/trekvakantie en wat water links en rechts ... Tel maar uit hoeveel paar schoenen je mee zeult !

Waar we nooit echt veel aandacht aan besteden is onze reisapotheek .. Onder het motto "er zal wel niets gebeuren", ging het hoogstnodige in de tas.

Met kinderen natuurlijk niet bijster slim .. Want, met kinderen maak je altijd iets mee ! En zeker met die twee monsters van ons ..

Vandaar dus dat ik dit jaar wat meer aandacht besteed aan onze reisapotheek.

Op de eerste plek houdt dit in .. De oude apotheek uitmesten en bijna alles in de vuilbak kieperen want zo goed als alles is hier vervallen !
Maar dan ... Wat zeul je zoal mee ... Iets tegen de koorts, diarree, ne pleister links of rechts en dan ?Beste mensen, maak het u voortaan makkelijk er surf voor u vertrekt naar www.uwreisapotheek.be
Hier kan je een checklist downloaden en met je lijstje naar de dichtsbijzijnde apotheek hollen.
Heel wat minder zorgen ..

Trouwens, als je in Europa reist vind je overal wel een pharmacie die je kan helpen in uiterste nood !
Buiten Europa reizen is niet altijd zo eenvoudig maar die plannen liggen nog niet direct op stapel met onze kleine meiden ... Buiten Europa is het dikwijls behelpen met gebarentaal en in een land zoals China of India geven ze je dikwijls een paardenmiddel waardoor je compleet knock-out bent, produkten die ze hier niet eens op de markt durven smijten en die ze daar met de glimlach voor een appel en een ei aan je verkopen !

Het gaat ginder bijna zoals mijn moeder hier ..
Dochterlief giet ne J├Ągermeister in je thee, ga eens goed zweten onder je dons en je bent direct de oude.
Dochterlief smeer wat vaseline op de plek en je bent zo de oude
Dochterlief smeer wat speeksel of azijn ..
Allemaal van die ouderwetse trukjes !Geen opmerkingen:

Een reactie posten