maandag 23 september 2013

Dag 10 : nu al ?

Ondertussen is Dag 10 alweer bijna voorbij ..
Wat vliegt de tijd als zetelhanger ... Tussen dag 6 en dag 10 had ik het verschrikkelijk moeilijk.
Allee, nu nog maar ik ben alle mogelijke pogingen aan't ondernemen om de "klik" te maken tussen mijn oren. De weg is vooruit .. Een weg vol obstakels maar ik heb nu eenmaal geen keuze.

Voorbije vrijdag (Dag 7) mocht ik de knie-specialist gaan opzoeken, ga hier geen namen noemen !
Bij het binnenkomen van hun 'fabriek' had ik direct terug zin om te vertrekken. Het leek net geen bandwerk ... Overal hingen ook gesigneerde spullen van bekende Topsporters .. En ik ? Ik ben een recreatief loopstertje dat in de praktijk geen zak voorstelt.

Al snel mocht ik het wahala binnen strompelen waar ik niet eens de kans kreeg deftig afscheid te nemen van mijn gips.  Direct de schaar in mijn open goot en weg.  Ik bespaar u de details maar ik herkende mijn eigen been niet meer.  Het zag er niet uit, een been twee keer zo smal, een knie vier keer zo dik en voor de rest alles bont en blauw .. Een shock .. En uiteraard ... tranen.

En mijnheer de specialist heeft het niet zo voor tranen ... De eerste preek rolde direct over zijn lippen .. Als ik op een snelle manier wil revalideren, dien ik mentaal sterker te worden.  Voilà .. Dit is hoe Topsporters behandeld worden .. En dus ook zielige loopstertjes met kleine kindertjes ...
Ik wilde er nog iets tussenin brengen over de omstandigheden maar kreeg hiertoe niet de kans ... Met een snelle en naar mijn gevoel ongeïnteresseerde blik (wat ik mij verbeeld uiteraard want hij heeft arendsogen de goede man) werd beslist om de daaropvolgende week een MRI te maken en dan zien we wel weer verder. En weg was hij ...

Kreeg een taaie brace rond mijn knie geschoven en mocht vertrekken. En dat ik maar al direct met kine zou starten want mijn spiermassa mocht niet verder achteruit.  Dag 7 was dus een dag om snel te vergeten.  De dagen erna werd ik langs alle kanten gesust dat ik écht wel één van de allerbesten op de knie-markt had en dat ik zeker goed geholpen zou worden. Nou ... De start kon voor mij toch wat beter.

Soit ... de dagen erna waren dagen om snel te vergeten. Zonder gips voelt dat been al snel naakt en kwetsbaar én vooral pijnlijk .. Heel veel pijn .. In al zijn vormen en formaten.  Het weekend heel rusteloos doorgekomen .. Slecht slapen, niet weten hoe liggen/hangen/zitten .. Overdag vechten tegen de slaap maar er dan toch aan toegeven en maar uren tellen.

En nu zitten we dus aan Dag 10 en zit de eerste kine-beurt er al op. Naar de kine ga je beter niet om een koffietje te drinken .. Maar, het zijn zij wel die aan je moeten trekken en sleuren om je terug op de been te helpen.  Vandaag begon alvast moeizaam, plooien is onmogelijk, de binnenkant van de knie doet al zeer wanneer je er naar kijkt .. Langs de andere kant deed het deugd, oefeningen doen .. oefeningen mee naar huis nemen zodat de dag gebroken wordt.

En wie weet kan ik volgende week maandag al stoer vertellen aan de knie-specialist dat ik op een week tijd al véél vooruitgang geboekt heb, alhoewel het allemaal nog bang afwachten is naar de resultaten van de MRI.

Dat het een lange rit zal worden, er staan mijn waarschijnlijk 60 kine-beurten te wachten ... Maar, ik zal er alles aan doen om mobiel te worden want ik wil terug starten waar ik mee geëindigd ben ... Lopen is een passie en misschien moet ik stilaan toch eens nadenken over de combinatie lopen/zwemmen/fietsen ...

2 opmerkingen:

  1. Hela ... ik heb echt compassie met je.
    Ik lig ondertussen al een halfjaar stil en ik hoop ook ooit terug te lopen. Echter vrees en denk ik dat het nooit even intens als voor de hernia zal zijn. Ik denk ook aan een combinatie zwemmen lopen fietsen en ik wil wel zeker blijven inline skaten want dat is super tof.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hela ... ik heb echt compassie met je.
    Ik lig ondertussen al een halfjaar stil en ik hoop ook ooit terug te lopen. Echter vrees en denk ik dat het nooit even intens als voor de hernia zal zijn. Ik denk ook aan een combinatie zwemmen lopen fietsen en ik wil wel zeker blijven inline skaten want dat is super tof.

    BeantwoordenVerwijderen