donderdag 31 januari 2013

Als ik de baas zou zijn ..

... Van dit apenland ...
Zou het heel wat simpeler worden :

-afscheid van Beatrix zou meteen een reden zijn om Willem ook Koning van België te maken. Er zit precies wat meer in da Hoofd dan het lege schuim van onze Prinsen
-de dotaties zouden meteen afgeschaft kunnen worden want in Nederland verdienen ze zelf hunne kost
-algemene voertaal Nerderlands, staat buiten kijf en ja, een dialect zie ik nog door de vingers ... Ik houd wel van het Limburgs en Gents
-meteen gedaan met al die partijen en regeringen in ons land, is de begroting ook ineens geregeld want levert ons flink wat kostenbesparingen op
-weg met 65% van de ambtenaren die dan meteen zoals al de anderen "echt" moeten werken
-geen zever meer over een Fyra of Scheldeverdieping; alle onderhandelingen gebeuren in "pijs-en-vree" met karnemelk en Belgische chocolade
-het belgennederland zal meteen een pak sterker staan op economisch vlak waardoor het eindelijk kan concurreren met Merkel enco. Zodat wij ook eens wat druk kunnen zetten met onze industrie en sterhavens

Alleen ... De kleur ... Ik twijfel nog over de kleur ... Want eerlijk? Van dat oranje word ik niet wild ....

zondag 27 januari 2013

Lopen : nieuwe schoentjes

Nieuw Jaar, nieuwe kilometers, nieuw PR's, nieuwe ontdekkingen .. Nieuwe schoenen !
En ben ik daar even teleurgesteld ...

Ben een Saucony fan; heb er nu net mijn derde paar versleten. Ze waren aan vervanging toe mijn maatjes .. Begon last te krijgen van mijn knietjes, het leek alsof ik gewoon blootvoets liep etc.

Super enthousiast naar de Running Center om binnen de vijf minuten buiten te staan met nieuwe, nagelwitte, lelijke loopschoen !

Niet dus .. Saucony heeft namelijk beslist om de gehele schoen te veranderen ..
De hiel werd verlaagd van 12mm naar 8 mm, ze zijn iets breder vooraan .. Kortom, een hele andere schoen.

Passen en lopen en filmen is de boodschap. En ... een ware nachtmerrie, het zat niet lekker;
Ze zaten te krap .. Dus een maatje groter. Nu dit betekent voor mij dus ondertussen een schoen in maatje 42 !!!!!!! Pech hebben natuurlijk want de grotere maat zat te ruim (of te breed vooraan).

Problemen alom .. Had op dat moment al geen zin meer in passen, de kopzorgen staken al meteen de kop op.  Op zoek naar iets anders .. Brooks dan maar. Passen, lopen en filmen .. Ook hier weer het gevoel dat de schoen te krap zat maar hier paste het "maatje meer" weer wel.

Vol twijfels 130 euro neergeteld voor mijn nieuwe paar en huiswaarts ... Ondertussen liggen mijn nieuwe loopschoenen nieuw te wezen in hun doos .. Ik durf er niet mee gaan lopen. Schrik dat lopen niet zal lukken, schrik voor blessures .. Allez, ja, angstig dat het niet zal klikken met mijn nieuwe loopmaatjes.

Hierdoor blijf ik rennen met schoenen die "op" zijn, zorgen voor blessure-leed ... Ben ik nu een gewoonte-beest ? Ik weet het niet ... Het wordt stilaan duidelijk dat ik niet houd van verandering !

zaterdag 26 januari 2013

Trouwen : het kleed !

Iets waar alles "meisjes" naar uit kijken; het trouwkleed !

Ieder meisje wil in een prinsessenkleed trouwen .. Dat is gewoon zo ... Als je een bruid zie, zie je nauwelijks een gezicht, neen, je ziet 1 groot pak, wit, satijnen pak omhulsel .. Het doet mij soms denken aan die sumo worstelaars in van die pakken met een helm ... Of het bekende Michelin manneke.

Ik ben ook  geen meisje meer; ik ben een + 35-jarige vrouw (dit klinkt eng) die twee kinderen op de wereld gezet heeft ... Die al tien jaar samenleeft met haar Lief, overgeschakeld is naar het klassieke "huisje-tuintje-kindje" patroon.  Ik ben al lang geen prinses meer, overigens ook nooit geweest.  No, no, keep it plain and simple !

Ik ging mij er dus ook weer zeer makkelijk van af maken ... Trouwen doe ik in een King Loui kleedje of een Who's That Girl kleedje .. Makkelijk toch; niet zo duur, je kan je "botten" eronder dragen, lekker makkelijk om te bewegen, springen, achter je kinderen aanlopen.  Geen stress wanneer je erop morst, wanneer je kinderen erop morsen, wanneer je je kinderen moet dragen .. En, belangrijker nog ... Recyclage .. Want, in godsnaam, wat doe je met je trouwjurk ???? Je draagt het ding ene keer en dan verdwijnt het in zo'n chique zak en leg je het op zolder. Want, mensen, zo'n kleed past niet eens in mijn klerenkast !

Helaas is de visie "ik ga het mij makkelijk maken" weer zeer naïef ... Want, ach .. Is het niet ook een beetje jouw dag ????

Dus, na de datum kan je beter al even stil staan bij je kleed dames ...
Uiteraard ga ik hier niet verklappen in wat voor kledij ik ga trouwen ... Een broekpak, jogging, rok, kleedje, zwart, rood, ... Misschien ga ik zelf wel iets in elkaar flansen, ah ja, ik heb nog een jaar ...
Het zal alvast geen Michelinpak worden !

donderdag 24 januari 2013

Trouwen : de Datum


Sorry .. Too busy met het plannen van een trouw ...
En mensen, had ik het op voorhand geweten ...
Nen trouw is voor mensen met stalen zenuwen !
En ik heb dat niet, neen, ik ben een super ongeduldig en perfectionistisch wezen en dat is een probleem.

Een trouw, goh, dat zou bij mij D+1 moeten geregeld zijn .. Tot in de puntjes natuurlijk.
En dat gaat niet.

Maar, beste bloggertjes, vanaf nu word ik de perfecte weddingplanner !
Die van Regi heeft er ook een boek over geschreven; ik doe mee ...

Mijnen blog zal een andere dimensie krijgen .. Eentje van romantiek, creativiteit en vooral ... Zenuwen.
Af en toe zal ik u doen verlekkeren van alles wat bij nen trouw te regelen valt ..

Het eerst belangrijke punt ... Wanneer plan je je trouw.

Van zodra je bekend maakt dat je trouwt, krijg je direct de tegenvraag "wanneer". In 1 enkele zin bijna.
Tja .. euh ... nog niet bij stil gestaan eigenlijk.  Ergens dit jaar, volgend jaar ... Niet gehaast he mensen, na tien jaar ...

Helaas denkt je omgeving er anders over; als je openbaar maakt dat je trouwt, moet je eigenlijk de datum ook al kennen. Dus mensen, doe het niet op een impulsieve manier zoals wij want het komt niet goed ... Ik werd op 21 december gevraagd

- Handig van mijn lief want dit was de dag dat de wereld ging vergaan; zei ik neen en viel de wereld was het niet eens zo erg -

We wijken af .. Op 21 december werd ik gevraagd en tot op vandaag weten we niet wanneer we trouwen. Volgens het Protocol, de etiquette - whatever - zijn we dus monsterlijk te laat.

En het is niet eens zo moeilijk .. Ik wou nooit trouwen in ze zomer .. A) het is dan te warm B) wij hebben toch altijd regen. Initieel werd het 2014 maar mensen, dat is nog twee jaar .. En, eerlijk .. Onze oudjes worden ook niet jonger en twee jaar, mensen, voor hun is dat lang hé .. En wette; als ik dan de romantische wil uithangen, moeten mijn mama en papa aanwezig zijn !

Trouwen dan maar in de herfst, onder het moto A) beter weer als in de zomer B) prachtige herfstkleuren, ideaal voor de foto's.  En dan hé, dan ga je op zoek naar een zaal (daarover later meer) en verschuift die datum want A) de zalen zijn volzet B) je vindt DE zaal niet ...

Je verschuift dan stilaan naar december maar A) Sinterklaas B) examen C) verjaardagen D) Kerst E) de dag van de onnozele kinderen ..

Die van Trouwzaal X vond het trouwens een geweldig idee "Waarom trouwen jullie niet op de dag van de onnozele kinderen" ... Ik vind jullie hierin wel passen .. (boenk, die zat).

Of we al dan niet op de dag van de onnozele kinderen gaan trouwen, laat ik nog even in het midden. Ik wil je gewoon even mee geven dat een goede Time-Management aan de orde is de dag dat je je Lief ten huwelijk vraagt !!


Jonathan Jeremiah - Lazin' in the Sunshine



Yummie ... Als dit 's morgens draait, ben ik mijn ochtendhumeur meteen kwijt !

donderdag 10 januari 2013

Ben Pearce - What I Might Do (Original Mix)



Een "vette" schijf ..
On the list for ... love ...
Allez, ik bedoel voor op ons feest he ...

dinsdag 8 januari 2013

Nog eens een zaag ... Bart en Kris over The Ten

Vorige week verscheen er een artikel over The Ten Miles in Antwerpen en Bart De Wever.
Bart wil niet alleen een snellere tijd neerzetten maar ook een wedstrijdje winnen van Kris Peeters.
Meteen na publicatie onstond er een hele hetze op een forum over dit artikel.

Bart loopt te traag, Bart wandelt, Bart is alleen uit op populisme, Bart haalt de finish niet etc.
Awel .. als ik die opmerkingen lees, keert mijn maag om ! Meteen ga ik dan ook in de aanval ...

- Bart liep een dik 1,5 jaar geleden niet, was ronduit dik en leefde ongezond
- Bart liep vorig jaar zijn eerste Tien Miles in 2u06 ... So what ? Hij "liep" ze uit, weliswaar aan een traag tempo maar het is hem gelukt. Hij liep duidelijk met verstand en ging niet voor een snelle tijd.
- Bart staat een jaar later verder en wil de Tien dit jaar uitlopen in 1u36 ... Nog steeds blijkt dit voor vele lopers "wandelen".  Domme idioten ... ongeveer Tien km/uur traag ?????
- Hij heeft zijn levensvisie verandert : eet gezond en sport .. doe het hem maar na met zo'n druk agenda
- Zijn doel is de Tien sneller lopen dus ja, hij mag gerust wat competitie aangaan met anderen daar is naar mijn gevoel niets verkeerd mee ... Triggert alleen maar om te verbeteren
- Hij geeft het voorbeeld voor velen .. In plaats van 's avonds in uwe luie zetel te hangen met een dik vet pak chips zouden er meer mensen moeten bewegen en gezonder leven

- Dat ze de politicus Bart nu even opzij plaatsen voor sporter Bart
- Ja, ... Het is goede reclame voor Antwerpen, so what ??????

Ben ik nu Pro Bart ? Neen .. Maar, een beginnend loper die met goede voornemens begin januari gestart is met een Evy programma voor 5KM zal zich wellicht al een pak minder goed voelen in zijn goede voornemens.

Dus mensen ... Laat u niet ontmoedigen door hen die marathons lopen binnen de 3u ... En mensen zoals u en ik beschouwen als wandelaars ... Deze mensen zijn misschien ook ooit gestart met Evy haar eerste 5KM en zijn vergeten hoe pijnlijk het is om die eerste 5 "uit" te lopen aan een gezond maar traag tempo !!!

Zelf was ik in mijn leven voor mijn koters een fervent (koers)fietster ... En ja, ik had een basisconditie maar ik herinner mij dat ik bij Evy goesting had om mijn i-nano tegen een boom te keilen van frustratie omdat ik na 3KM buiten adem was .. En kijk ... Vandaag de dag loop ik 10KM en meer, niet altijd even snel maar ik geniet, maak mijn hoofd leeg, voel me goed in mijn vel, ben ruim 30 kg kwijt gespeeld (zwangerschapskilo's maar kom), eet gezonder en sta - soms - positiever in het leven !!!!!

donderdag 3 januari 2013

50 shades ...

50 shades of Grey ..

Een half jaar geleden had ik nog niet van deze hype gehoord ...
Ja; sorry, ik volg de Boeken Top 10 nu eenmaal niet omdat ik zo mijn eigen manier van boeken aanschaffen heb en ja, ik leef op een ander planeet !

Deze zomer in Frankrijk zat ik na een week al door mijn boeken. Met nog een week te gaan, vonden we in Antibes een Engelstalige Bookshop.  Daar op een tafel lagen de Twilight Boeken en De Shades Boeken.  Van beiden had ik toen nog nooit gehoord.

Omdat ze vrij goedkoop waren en ik hoge nood aan boeken had, besloot ik ze te kopen.
De Twilights heb ik nog snel-snel veroberd; de Shades lieten op zich wachten.
Ook dan nog geen idee over wat de boeken gingen ...  En neen, ik had ook de achterflap niet bekeken bij aankoop !

En overal zeulde ik het eerste boek mee en elke keer opnieuw kwam ik er niet toe het te lezen. Ondertussen dankzij "Astrid" toch al geïnformeerd dat het boek sexueel getint was. Maar ja, Astrid vertoeft in Amerika en de Amerikanen zijn heiliger dan de Paus toch ?

Links en rechts toch nog wat andere commentaren gelezen en ondertussen overwon de nieuwsgierigheid het boven het tijdgebrek.  Wat ik van het boek vind vragen de mensen ...
Moeilijk ...

Ying and Yang
- Het Engels trekt op niets, het is geen boek met hoog Engels literatuurgehalte

- Gelukkig de Engelse versie(s) gekocht want blijkbaar is de vertaling nog slechter

- Choquerend ja en nee ... Ik ben een gezond meiske in een gezond lijf; het boek laat me niet onbewogen ... Het domein is mij onbekend ...

- Het boek typisch voor vrouwen ? Goh .. Misschien wel ja ... Ik zie een man dit boek niet gauw lezen maar, dan moeten de mannen er ook geen kritiek over geven.

-Hoog literair is het niet maar het is ook geen goedkoop stationsroman à la Konsalik.  De mannen zouden beter hun tong inslikken want ik kan mij er wel in vinden dat het boek enigszins stimulerend werkt onder de lakens !!!

- Moet iedereen het lezen ? Wat mij betreft wel ... Het boek kan gelezen worden door de Flair/Libelle-lezeres maar even goed door mensen die graag boeken lezen met diepgang.  Verwacht echter geen hoogstaande Engelse woordenschat of volle zinsconstructies.  Moet dit overigens bij dit type boek ?

- Nieuwe hype ? Euh ... dit boek is al vrij extreem; een hype hier rond bouwen zoals oa. gebeurd is met de boeken van Dan Brown zie ik niet direct gebeuren.

- Verfilmen ? Liever niet ... Dit krijgen ze in Amerika nooit door de filmcensuur en is volgens mij gewoon niet toonbaar is een gewone filmzaal. Overigens ben ik zelf nooit wild van eender welk verfilmd boek ... "Het boek is altijd beter dan de film" blijft mijn motto !

- Onder de kerstboom ? Ja, waarom niet ... Zolang het maar niet onder de ogen van de puberende zoon of dochter terecht komt !

Ga ik de andere twee boeken lezen ? Tuurlijk anders had ik ze niet aangeschaft. Verwacht ik daar hetzelfde niveau ? Euh ... Als het een typisch Amerikaans verhaal is, komt er wel weer een slap happy end zeker ?

woensdag 2 januari 2013

Zo vrolijk ... vrolijk ... vrolijk



Zo vrolijk word ik ervan.
Een maand geleden had ik van Gangman style nog niet gehoord ..
En nu word ik al twee weken gebrainwashed door mijn twee kids ..
En eerlijk ? Vind het wel een goeike .. Ook om te lopen !!!!!

Lopen

Onder het motto 'doe eens zot' liep ik vandaag in het donker.
Nu, veel moet je daar niet voor doen, het was iets na vijf uur.
Maar, ik ben ne bangepeut en ren niet graag in het donker.
Het is alleen ... Als we sneller en beter willen doen als vorig jaar, moet ik wel ...
Maar, de angst brengt op; ik liep vandaag 8K met een gemiddelde van 5.
Dat betekent dat ik 50 minuten doe over 10K.
Kreeg dan ook een bemoedigend klopje op mijn schouders van Nikeplus.
Bedankt Tiger !!!

dinsdag 1 januari 2013

Goede voornemens 2013

2013 is gestart ! Bij deze dus nen hele gelukkige dit jaar, veel tijd voor gezin, vriendjes, collega'tjes, hobby's, gezondheid etc .. (u vult verder in naar behoefte).

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens ... Zou eens moeten kijken welke voornemens ik gemaakt had in 2012 en of deze ingevuld werden ... Wat me vooral van 2012 bij blijft is ... Een volledig jaar gestopt met nagelbijten ... ! Dit moet zeker in mijn lijstje gestaan hebben ... (noot : ondertussen gespiekt en gezien dat dit mijn enige voornemen voor 2012 was, hoe handig).

Wat ik bij het spieken ontdekte was een lijstje met voornemens die het ook in 2011 niet haalden !
Als ik dan terug kijk op 2012 is het niet veel beter ...

- Minder zagen : ook dit jaar stevige bossen doormidden gemopperd.  Maar, een oude ros verander je niet zomaar
- Minder poetsen : we hebben een poetshulp ondertussen dus ik kan alvast 2 dagen mijn ogen dicht knijpen .. Nadien wint de gekte het van het gemak
- Tijd voor partner en kinderen : volgens mij hebben ze hier niet te klagen, ze zien mij hier nog altijd even graag :o))
- Minder geld uitgeven aan boeken/cds/concerten : mmmm ... CDs zijn er inderdaad minder aangekocht, ik ben een beetje lui geweest om het muziekwereldje te volgen.  Concerten waren er ook minder maar ja, als het aanbod op niets trekt .. Of word ik oud en ben ik blijven hangen bij de Grunge (?)
- Minder geld uitgeven aan kledij : daar heb ik een geldig excuus voor; ik ben zo veel vermagerd dat mijn kledingkast wel moest veranderen .. En smaken verschillen nu eenmaal van seizoen tot seizoen ..
- Beter slapen : hing vooral van de kindjes af .. De kleinste slaapt ondertussen door (sinds kort !!!) en we hebben een nieuw en veel beter beddebakje dus ja ... Behaald !!!
- Minder drinken : gelukt ... ah ja, gaan ook minder"uit" (lees : concerten/festivals)
- Minder zingen op kantoor : ander onderwerp; weinig reden tot zingen gehad dit jaar
- Minder impulsief reageren : mijn tong is nog aan't herstellen van er zoveel op te bijten maar; het wordt dan wel behoorlijk saai in Ploeterland
- Optimistischer worden : mmmm, de wereld wordt er toch echt niet mooier op !

Soit, 2013, vooruit kijken P. Wat brengt 2013 ...
- Gezondheid : ik hoop vooral een jaar zonder ernstige rugproblemen zoals het voorbije jaar
- Gezin : een jaar zonder ernstige ziektes
- Huis : afwerken die handel
- Gezin : nu dat de kleinste wat groter wordt, kunnen er weer andere plannen gemaakt worden
- Slapen : wij moeten hier vijf jaar slaap in halen !
- Geld uitgeven : wordt een zeer moeilijke, gezien de trouwplannen

De voornaamste echter .... L O P E N
Grootse plannen voor komend jaar :
- 1000 KM in de (loop)benen hebben
- Hartslag naar beneden krijgen, intervallen leren lopen
- Meer wedstrijden lopen zodat de swung erin komt met minder stress "ik kan het"
- Een bezoek aan Energy Lab om het hart te laten controleren
- Een halve marathon lopen
- Nog meer focus op gezonde voeding
- Hersencellen bij kweken zodat ik eindelijk overweg kan met mijn nike-runner app