woensdag 31 juli 2013

fiets MODE ...

Noem het typical female, maar, ik wil netjes lopen en fietsen ..

En daar loopt het fout ... Vooral dan op het vlak van fietstenuetjes !

Ik bezwijk voor mannen op mountainbikes .. Als ik die zie in hun super strakke outfitjes (dikwijls zwarte broek, rood shirtje en camelbag om nog maar te zwijgen van het zware geluid van banden die je passeren) moet ik opletten niet van het pad te geraken. Ik denk dan bij mezelf, hemel, hoe fiets ik erbij ! Ik fiets nog altijd in mijn spullen van ruim vijf jaar geleden en ik ben ondertussen twee kledingmaten smaller .. Ik stijg dus net niet op als ik fiets ..

Tijd dus om rond te kijken naar nieuwe fietskledij .. En daar loopt het fout .. Want, blijkbaar mogen vrouwen én niet fietsen én niet trendy fietsen .. En dan slaat mijn hart meteen een aantal slagen over !

Hoe hard ik ook mijn best doe, ik vind niets dat leuk is ..
En ja, het ligt wellicht aan mezelf, ik val als een blok voor de outfits van www.wieleroutfits.nl meer bepaald de retro spullen en nee hoor ... niet te vinden voor dames. Als je dan mailt krijg je wel een vriendelijke reactie maar geraak je nog geen stap verder ! Je moet dan kiezen voor maatje "S" bij de mannen .. Beste wielerliefhebbers, dan hangt het nog als een zak rond je lijf !

Dus, producenten van wielerkledij .. Er zijn ook vrouwen die vallen voor Teamshirts !!!!!!





maandag 29 juli 2013

Fietsen en lopen en spinning ...

Op vakantie in de bergen is er niet gerend .. Maar, véél gewandeld dus conditioneel wel in orde.
Natuurlijk als je twee weken niet rent, heb je weer een mooi achterstand opgelopen en kan je weer van voor af aan beginnen.

Tijd dus om alles eens te evalueren .. Wat wil ik nu eigelijk ?
Altijd braaf mijn toertjes rennen en dan eens een hoogtepunt bereiken op een wedstrijd ?
Nu, wil ik vooruitgang maken en nog verder lopen, moet ik mijn lichaam verstevigen. Ik ben nogal frêle en frèle mensen zijn kwetsbaar.

Dus, net voor ik op vakantie naar de bergen vertrok, heb ik mijn oude liefde De Fiets terug gevonden.
En mensen .. Freedom of mind op alle vlakken.  Zaaaalig om terug op de fiets te zitten en gewoon lekker kilometers malen ... En wat ik nooit gedacht had ... Hardlopen heeft wel degelijk zijn invloed op het fietsen .. Het gaat als vanzelf .. Op die manier zit ik nu net niet aan 100 km bollen.

Van die ene keer ga je echter je lichaam niet verstevigen. Die bovenbenen zijn nog altijd even slapjes ..
Vandaar met de buurvrouw een proefles spinning gedaan. Opnieuw na vijf jaar terug de spinningfiets op, ook al mag ik het eigenlijk niet meer wegens rugblessures en nekproblemen in het verleden.

Ooit in een ver verleden deed ik namelijk twee tot drie keer per week aan spinning .. Helaas op een gegeven moment mijn nekwervels verschoven, dikke streep door de rekening ! Maanden heb ik erover gedaan om te herstellen, nooit nog een spinningfiets aangeraakt.

En nu vandaag dus zoeken naar de ideale mix van lopen, fietsen en spinnen.
Of het goed is ? Ik weet het niet .. Maar, van lopen krijg ik alvast geen stevige billen !
Of het practisch haalbaar is ? Euh .. Neen .. Ik ren ondertussen 's morgens, spin op woensdagavond en fiets een langere toer op vrijdag (mijn vrije dag). In het weekend moet ik dan nog een lange duurloop zien te doen ...

Wat ik wil bereiken ? Vooral een stevig sportief lichaam .. Want, hoe hard ik ook train, je ziet aan mij nog altijd niet dat ik sport ... Conditioneel zit het wel erg goed; in rust bereik ik allang de hartslag 60 niet meer .. Maar, een lage hartslag wil nog niet zeggen dat je een marathon kan lopen !!!
Of ik gek ben ? Wellicht maar .. ik kan niet meer zonder .. Zonder beweging ben ik niet meer genietbaar ..
Of ik afval ? Neen ... van spinnig verbrand je geen vetten .. Daarvoor is een spinningles te kort.
Wil je afvallen met fietsen, moet je al gauw vier uur op de fiets zitten volgens mij en dat haal ik niet .. Daarvoor is de combinatie kinderen en sporten net niet haalbaar ...




Excuses

De blog lag uit !

Mijn excuses voor zij die mij toch een beetje volgen ..
Het was druk, ontzettend druk ... allez, het is nog druk maar ik ga toch proberen terug te bloggen want we zijn terug begonnen met rennen !

Maar, ploetermoeder is ondertussen getrouwd ... En wel in het buitenland.
Ploetermoeder is ook gaan rondtrekken met haar twee meiden ...
Ploetermoeder moet daartussen ook nog een beetje werken ...
En ... Ik heb mijn fiets terug gevonden ...

Dus, het menige vrije tijd wordt ten volle besteed aan lopen, fietsen .. En terrasjes met de buren !
Maar, echt, ik ga mijn best doen !! Beloofd .. Want er valt altijd wel iets te delen met de wereld !