vrijdag 9 januari 2015

Hardlopen en Muziek

Hardlopen en Muziek; ze zijn beiden met elkaar verbonden.

Ik loop nooit zonder muziek .. Eigenlijk speelt muziek gewoon en grote rol in mijn leven.
Het werd me thuis met de paplepel ingegoten en ik heb het gewoon overgenomen; er staat altijd muziek op.  In de auto, op mijn werk, tijdens het studeren vroeger, thuis én dus ook tijdens het hardlopen ... En raar, ik luister nooit naar muziek op de fiets, dat dan weer niet. Terwijl ik daar - op goede momenten - bijna vier uur mee bezig kan zijn ...

Er wordt nochtans links en rechts gezegd dat je moet hardlopen zonder geluid en moet genieten van alles daarbuiten.  Wel; het lukt mij niet ! Ik heb echt die opzwepende muziek nodig om in kadans te blijven, om het vol te houden.

Het begon met een I-Nano met daarbij een headphone van Nike. Handig want op die manier kon ik mijn gegevens ook bij houden met Nike + I-pod ed.  Dan kwam de I-Phone en begon ik gebruik te maken van Runkeeper en I-tunes.  De Nano ging de kast in omdat alles toch veel vlotter liep via I-tunes en ik het gewoon handig vind om mijn telefoon bij te hebben (in geval van nood ed).  En ja, Runkeeper is ook best ok maar eerder beperkt.   Via I-tunes koop ik ook altijd dance, terwijl er geen enkele Dance CD in onze kast te vinden is.

Bij het rennen van langere afstanden, voldeed de batterij van de I-Phone niet meer in combinatie met Runkeeper en I-tunes dus kreeg ik een Mophie. Nog minder redenen dus om die kleine, schattige en handige Nano uit de kast te halen.  Kortom; voor alles een oplossing, of toch niet ?

Mijn headphone van Nike is tot op heden altijd gekoppeld geweest aan mijn telefoon. Een heel gedoe want ik doe de draad door mijn shirt en dan weer omhoog om te klikken in mijn telefoon.  Mijn shirt wordt op die manier omhoog getrokken en trekt tegen.  Het irriteerde mij echter niet dus ben nooit op zoek gegaan naar een andere headphone.  Op de fitness als ik gewichten moet heisen om mijn schouders te trainen durft mijn shirt zelfs tot halverwege mijn bovenlichaam te kruipen maar ook dat irriteerde mij nauwelijks.

Maar dan begint het koudere seizoen en begint het geknoei met laagjes.  Als ik buiten ren in de winter, draag ik een thermisch onderlijfje, een shirt met korte mouwen (en als het vriest lange mouwen), een hardlooptruitje en bij vochtig of ijskoud weer een regenjasje met kap.  Bij echt heel koud weer, trek ik bovendien een Buff, muts en handschoenen aan.  Dan moet dat draadje van die headphone nog door al die lagen en is het bovendien knoeien met het zakje waar de telefoon in moet. Maar, we doen dat gewoon ... Tot grote hilariteit van De Man; want, het gebeurt dat ik loopklaar ben en mijn hartslagmeter vergeten ben.  Dat betekent dus al die lagen opnieuw optrekken en nog meer geknoei met dat draadje want dat geraakt dan in de knoop met mijn ID-tag, mijn Buff etc.

Maar, ik kloeg nooit.  Tot ik op het net een (ik denk via Stoere Vrouwen Sporten) een recensie las van verschillende headphones en die spontaan doorstuurde naar De Man ... Er zelf nog altijd weinig aandacht aan besteed, was voor mij de kous af.  De Man is een gadgetfreak die gewoon graag over zulke dingen leest.  Niet meer of minder .. En toen kwam Kerst en deed ik mijn pakje open ...

In mijn pakje zat een Plantronics Backbeat Fit Draadloze Headphone ! Mijn mond viel open. Ik had er nog nooit van gehoord; had nog nooit gezien dat een Headphone Draadloos kon zijn!
Ik was zelf zo gewoon aan mijn Nike en stond er gewoon niet bij stil dat de wereld ook verder evolueert en er dus al lang systemen bestaan die een een combinatie aanbieden van Muziek zonder draad via Bluetooth.

De beste Kado ooit gehad ! Hij is ondertussen getest en uitbundig goed gekeurd.  De Audio is top, het geluid bijzonder zuiver (de bassen lekker wat voor mij een extra voordeel heeft om binnen mijn cadans te blijven) en een absolute meerwaarde; je blijft alert naar je omgeving toe; iets wat ik blijkbaar toch gemist heb bij Nike.  Het is mij nu pas opgevallen hoeveel lawaai ik maak op een loopband.  Via je headset kan je bovendien je geluid aanpassen, je telefoon opnemen en je GSM is gewoon binnen bereik want je hebt dat armzakje niet meer nodig.

Je hebt veel meer bewegingsvrijheid en je GSM hoeft echt  niet tegen je lichaam geplakt te blijven, wil je geluid ontvangen.  Hij is alvast vochtdicht want ik zweet als een rund tijdens het sporten en ook hier volstaat hij met glans de test.  De oortjes blijven lekker zitten, de band achter je hoofd irriteert niet; je voelt het nauwelijks.

De batterij koppel je aan je computer om op te laden en heeft een zeer lange gebruiksduur.  In principe zou hij acht uur kunnen werken, ik zit nu ongeveer aan zes uur en de lieve mevrouw deelt mij nog altijd mee dat mijn batterij in "full charge" is.

Voor mij een van de beste geschenken ooit en vandaar ook een "te-delen" item op de blog !!!
Bovendien geraakt op deze manier de Nano vanonder het stof. Want; mijn vrees is wel dat de combinatie tussen mijn I-phone, Bluetooth activatie, muziek en Runkeeper nefast is voor lange afstandslopen.  De Nano wordt dus binnenkort opgeladen met lekkere muziek en opnieuw optimaal gebruikt ...





Geen opmerkingen:

Een reactie posten