zaterdag 28 februari 2015

Die schema's toch

Mijn vorig bericht dateert alweer van een dikke maand geleden ...
Ik knoeide toen maar wat met schema's (ook nu nog maar dit terzijde) en had besloten om een Asics-schema te maken voor de Hele Marathon in Antwerpen, eind april.
Bizar ? Ja .. Maar, alle andere schema's voldeden niet meer aan mijn noden. Elk schema dat je opstart in februari voor The Ten of The Twenty waren te makkelijk omdat ik al ver voorop zat. En neen dat is absoluut niet om te stoefen maar ik zat al aan zestien kilometers malen op de loopmaatjes .. En het moet uitdagend genoeg blijven, toch.
Dus, het marathon schema .. Dat beviel mij goed (dat bevalt mij nu nog goed).
Vorig weekend echter stond ik voor de beslissing; wat te doen ?
Ondertussen ben ik zover gevorderd met dit schema dat stilaan de hele lange duurlopen eraan komen. Duurlopen van 20, 24, 28, 32 kilometer. En eerlijk gezegd vind ik dat zelf wel heel debiel als ik toch aan niets officieels mee doe.
Op mijn werk viel ondertussen ook de vraag in de mailbox of ik mij zou inschrijven voor The Antwerp Ten of The Marathon van Antwerpen.
De marathon is in principe uit de boze, ik ben pas terug gestart met lopen in mei 2014 en heb dus veel te weinig kilometers in de benen. Bovendien zit ik nog steeds in een herstelfase en moet ik nog altijd voorzichtig zijn richting de knie. Ik vind van mezelf ook niet dat ik het mij kan veroorloven om nu weer iets ernstigs mee te maken.
Een kort gesprek met de kine op de fitness en enkele andere loopmaatjes waren kort en bondig "begin er niet aan". Niet zozeer omdat ik het niet kan maar ik moet aan mijn toekomst denken ...
Wellicht kan ik die marathon wel op karakter lopen in een tijd van tegen de 4u30 - 5u maar verantwoord niet ..
Dus, .. Schema voorlopig in het archief en ik verder hongerig en hunkerend naar meer .

maandag 9 februari 2015

Het leven zoals het is ...

Ten Huize P
De 4yo besloot om zichzelf zondag volledig te bestempelen met paarse bloemen. Niets ontsnapt aan haar behendige vingertjes. Van kop tot teen staat ze onder de bloemen.
Ik als moeder knijp een oogje dicht gisterenavond en denk bij mezelf, die geven we morgen een goede wasbeurt. 
Mevrouwtje was namelijk de zondagmorgen uitgebreid gewassen en ingesmeerd met lekkere zalf, haartjes gewassen etc....
Komt mijn Madame vanavond thuis en blijkt dat ze vandaag Medisch Onderzoek  hadden met hun klas.
Binnenkort wordt er dus een nieuwe vorm van wijnpokken gepubliceerd; eentje met paarse bloemen ... 
Wordt vervolgd!