Uiterlijk
Een kabouter heeft meestal een puntmuts, rode appelwangetjes en een kabouterbaard. Sommige tuinkabouters zijn gewijd aan een bepaalde activiteit en hebben een uiterlijk kenmerk dat daarmee geassocieerd wordt, traditioneel het gietertje en het schepje. De vijverkabouter laat zich doorgaans betrappen met een hengeltje. Daardoor overmoedig geworden hebben recent sommige tuinkabouterontwerpers zich gewaagd aan exhibitionisme en geslachtsgemeenschap.
Geschiedenis
De mensen toonden, in het verleden ook in deze omgeving, eerbied te hebben voor de natuur en kabouters (als beschermgeest). Bijvoorbeeld door het achterlaten van voedsel. Ook het plaatsen van tuinkabouters kan in deze relatie worden gezien, het is een teken van respect voor de beschermgeest van de natuur of tuin. In veel niet-westerse culturen, zoals bijvoorbeeld op Bali zeer gebruikelijk is, worden nog altijd geschenken gebracht aan natuurgeesten en zijn overal afbeeldingen en beeldjes te vinden in het landschap.Rond de 19e eeuw werden in Gräfenroda de eerste tuinkabouters gemaakt. Toen Philip Griebel terracotta dieren maakte bedacht hij dat het leuk zou zijn voor de lokale bevolking om lokale mythes tot leven te brengen via zijn terracotta beelden. Een van deze mythes was dat er 's nachts kabouters hielpen in de tuin.
Tuinkabouters zijn een populaire tuinversiering, hoewel niet voor iedereen. Ze zijn vaak het doelwit van grollen.
Zogenaamde tuinkabouterbevrijdingsfronten "bevrijden" de kabouters uit hun tuinen. Soms sturen ze de kabouter vervolgens de wereld rond.
Bij bezienswaardigheden worden foto's genomen van de kabouters, die de eigenaars worden toegezonden. Deze bezigheid is te bewonderen in de Franse film Amélie en in de Travelocitycommercials van de Roaming Gnome.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten