maandag 5 september 2011

Ploeterverhaal

Ha ! Lang op gewacht maar ... het is sterker dan mezelf ... kGa ne keer lekker zagen/zeveren/meusseu ...

Gisterenavond alles gestofzuigd en gedweild na een weekendje "Nore-knoeit-met-eten" "Kato-knoeit-met-vuile-voeten" "Poezen-verliezen-zomerpels" ... Allez ja, ... een zwarte stenen vloer vraagt nu eenmaal een dweilbeurt elke twee dagen ... (vloek, vloek).

Vermits Nore van groepje veranderd is in de crèche, vindt vriendlief dat ik mij niet meer mag opboeien in "knoeien-aan-tafel" toestanden. Als Nore perse zelf met de lepel wil eten, doen is zijn moto. "Want, hoe sneller we het toelaten, hoe sneller we er mee naar een 4 sterren restaurant kunnen" .. Allez ja, u kent het motto ? Nee ?

Dus, vanavond ... Een goed gevuld kommeke met rijst en kip voor de kleinste en een goed gevulde drinkbeker melk voor de oudste. Waaaaaant, ... de drinkbeker was eigenlijk ook bedoeld voor de jongste maar de oudste voelt zich dan weer even baby en .. ja, soit, stil, time-out.  U begrijpt het wel ? Nee ?

Wat gebeurd ? De drinkbeker, u kent hem wel zo met nen teut .. vliegt open en een volle beker vliegt door de living ... U weet ook dat melk kleeft ? Nee ? Awel ja, melk kleeft en stinkt ... Dweilen is de boodschap en liefst meteen of je mag al aardig je best doen om die aangekoekte melk los te krijgen.

Een gezellig avondje "kieken-eten" .. is dus algauw een hel ... Want, wanneer ondergetekende minstens drie keer kan dweilen, de oudste kan uitkleden, de kledij kan wassen (en ja, net dan hebben ze een nieuwe broek een nieuw t-shirtje aan) besluit de kleinste om haar kommeke rijst tegen de grond te kieperen ... Met een glimlach mama ... Jij bent zo dom om mij rijst te geven ... En u weet dat een kommeke rijst bestaat uit héél véél stukjes rijst ... Nee ?

... Awel he, als u geregeld geantwoord hebt met "nee" hebt u a) geen kinderen b) een uitzonderlijk lage harslag/bloeddruk c) bent u van het mannelijke geslacht d) hebt u een goede poetsvrouw ... Want, ... Ik ga van zulke dingen ronduit GILLEN !

Na, tis eruit, mag het even ? Nee ?

1 opmerking: