dinsdag 15 februari 2011

Van waar nu die naam "ploetermoeder"

... Gewoon, uit een boek opgevist :

Fiona Neill

Beschrijving

Lucy Sweeney is een ploetermoeder: een zeer chaotische thuis-blijf-moeder van drie kinderen, en echtgenote van de systeemfreake architect Tom, ook wel Liefste Met Kort Lontje genoemd. Stapels wasgoed en afwas, ongeordende financiën, ongeopende post, verloren contactlenzen, sleutels en creditcards zijn schering en inslag in huize Sweeney. Terwijl Lucy in alle huishoudelijke chaos probeert te overleven, al weken geen seks met haar man heeft gehad en Robert Bass, een Goddelijke Huisvader, haar aandacht op het schoolplein heeft getrokken, vindt ze het tijd om weer aan zichzelf te denken. De wederzijdse aantrekkingskracht tussen een Lucy en Robert begint als een aangename afleiding. Maar de spanning tussen hen wordt steeds groter. Als daar gedurende het schooljaar de relatiestrubbelingen bij komen van Onwaarschijnlijk Geslaagde Vriendin Emma, Sexy Single Mama Cathy, en Yammie Mammie No. 1 Isobel, wordt ze meegetrokken in een levensechte soap…

Mmmm, voor mezelf even ne schrappen wat niet past ....
- ik weet niet of ik echt zo chaotisch ben ... in de praktijk ben ik misschien iets neurotisch organisatorisch ... wie heeft er ook anders een klassieke filofax, familiekalender, GSM-agenda ? .. om dan NOG dubbele afspraken te maken of te vergeten !
- ben geen mama van drie kinderen; ik droom wel van een gezin met drie kinderen maar of het er ooit nog van komt ? (voor / tegenstanders : do rise)
- stapels wasgoed : check ... maar ja, welke mama heeft die niet ?
- stapels afwas : mmmm, daarvoor dient de afwasmachine
- ongeordende financien : moeilijk, zeer moeilijk; ik zit er elke dag midden in ... Maaaaaaar, ondanks het feit dat ik op een bank werk, heb ik nooit ne cent op zak, print ik nooit mijn uittreksels laat staan dat ik uberhaupt een klassement heb .. dus ja; misschien wel een beetje financial chaos
- verloren spullen : schuldig, ZEER schuldig ... elke dag loop ik wel een aantal keren te tieren omdat ik mijn handtas niet vind, laat staan de sleutels, gsm, kledij die nooit in de klerenkast hangt (maar ook niet in de wasmand ligt) etc ... nochtans, het is hier zéér netjes (althans, dan zeggen toch alle bezoekers die hier passeren) ... goh, eigenlijk, heb je een uurtje ????

Wij hebben hier thuis ook iets met sokken !!! Meerdere keren per jaar moet ik nieuwe sokken kopen .. waar die sokken dan naartoe zijn ? Ik weet het niet, maar, bijna nooit vind ik twee sokken van hetzelfde paar terug.

1 opmerking:

  1. Ik heb datzelfde boek een jaar geleden kado gekregen, "omdat dat wel bij je past!" Ik vraag me af waarom ;) Wel een leuk boek overigens.

    Ellen

    BeantwoordenVerwijderen