zaterdag 16 april 2011

Vakantie, wat is het ?

Vakantie ... zo om naar uit te kijken ... en zo snel voorbij !
Maar, wat is vakantie met twee kleine ukken ?
Mmmm, .... ik heb de betekenis hiervan nog niet gevonden, helaas ...

Vroeger was vakantie voor mij reizen, liefst van al zo minimaal gepakt als kan.
Mijn backpack momenten zijn niet meer op twee handen te tellen, de bestemmingen al evenmin.
Mijn record aan gewicht ? Acht kilo waarvan dik drie kilo aan boeken. Handig ? Bwah .. Het leek handig maar drie onderbroeken voor een maand rondreizen bleek achteraf toch wat weinig.
Soit, ... Ik heb dus al een heel groot stuk van de wereld gezien met mijn rugzak, vliegticket en een LP (voor de niet kenners; de enige echte Lonely Planet).

En nu zijn er twee kinderen; vakantie is nu anders ...
Vakantie was vroeger : avontuur, minimaal aan bagage, minimum aan luxe, nieuwe culturen, mensen, voeding, natuur ontdekken.
Vakantie is nu : stress ... Ik ga heel eerlijk zijn, vakantie is niet meer zo onbezonnen, het kan gewoon niet meer. Vakantie is nu dagen op voorhand al beginnen pakken, inplannen wat mee kan en wat niet. Want ja, we proberen er toch nog een beetje ons eigen ding in te lassen; fietsen en loopgrief gaan altijd mee.

Maar sjouw maar es twee fietsen en een fietskar mee; er blijft niet veel meer over in onze auto om te vullen. En toch moet die gevuld worden, punt ... Verplichte meeneemsels zijn oa. een reisbed, twee buggy's, een kinderstoel .... Op wat bespaar je dan ? Awel ja, op die kleding he ... Ondertussen neem ik voor mezelf wel al iets meer mee als drie onderbroeken maar toch ... Als je kijkt naar onze bagage is 80 percent kidsgerelateerd en de overige zijn voor mam en pap !

Eens daar is de stress nog niet voorbij ... Want ja; de kleinste moet nu eenmaal haar groentepappen, fruitpappen, melkpappen én slapen ... Mmmmm ... En ben ik nu toch net voor het echte werk in plaats van het potjeswerk. Ahum ... Reken maar uit, veel ontspannen is er dan niet bij.

En toch slagen we er in om te fietsen, te rennen, te zwemmen, te lezen ... Vraag me niet hoe ...
En toch zijn we zo gek om deze zomer terug het avontuur op te zoeken, we gaan drie weken "rondtrekken" in Denemarken. 

Ik weet nog niet hoe we dat gaan klaren. Het klonk leuk .. zoveel maanden terug ...
Het klinkt beangstigend ondertussen ... Heb geen idee hoe we het overleven maar ja, wie niet waagt, niet wint zeker ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten