zaterdag 8 oktober 2011

Taggen (?)Ik ben "getagged" door (Sterretje) Sam : http://sterretje-sam.blogspot.com/
Lastig want Taggen betekent dat je Tien dingen over jezelf moet vertellen ...
Tien dingen ? Voor die twee lezers die ik bereik ?
Mmmm, daar moet ik toch even over denken ...

1) Mama van twee kinders, Kato (bijna 4) en Nore (17 maanden, denk ik toch ... Reken, reken ...)
Ook "mama" - zo bleek maar weer - van Fred en Ginger, twee knappe poezen van nu twee jaar (Toemme, we zijn hun verjaardag vergeten te vieren, tsssss).
Heb een Lief (op mijn werk zeggen ze "mijne vent") ... Niet getrouwd en dus levend in Zonde, auch.

2) Woon in A. U weet wel ... DE "A" en daarbuiten de parkingtoestanden ... Ben ik best wel fier over maar niet arrogant zoals wel eens de ronde doet over Sinjoren. Genoeg ?

3) Ik Ploeter graag, al mijn hele leven lang ... Zoiets in de trant van "Dertien Stielen en zovele accidenten (spreekwoordgewijs, ben hem even kwijt".  Begint eigenlijk al van in de kindertijd ... Niets houd ik vol; base-ball, basket, voetbal, ballet, tennis, badminton ... Zou misschien beter even schrijven wat ik nog niet gedaan heb.  En het is er niet op verbeterd alhoewel ik nu toch al een tijdje houd aan Lopen !
Studies idem; Wetenschappen, Kuntmenswetenschappen, Toerisme, Handel, Bedrijfsmanagement, nog wat Spaanse les erbij ... En nu houd ik toch al tien jaar vol om met cijfertjes te spelen op de Beurs. Allez ja, spelen, euh ...

4) Mijn grootste passie ? Reizen, hoe verder hoe liever, hoe soberder hoe beter ... Al vanaf de leeftijd van 5 beklim ik menig bergskeun.  Begonnen met mama en papa, eigen rugzak en weg.  Van niets of niemand schrik.  Helaas is het wat verslechterd; ik weet niet of ik nu nog stoer over een Monkey Bridge in China ga kruipen.  Moeilijk met twee kleine koters, u kent mijn Denemarken verhaal van deze zomer .. Ik vrees dat het reizen even in het vriesvak beland is (alhoewel, Nieuw Zeeland remember).
Heb alle werelddelen op de teller staan behalve Oceanie !!!! Komt nog .. Misschien spoedig.

5) Bloggen, hoe-zo ? Moet even gaan spieken Bij (sterretje) Sam; sinds dik vier jaar (was het niet langer Sam) aangesloten bij De Miekes, een clubje dames die samen zwanger werden.  Simultaan menstrueren deden we net niet, maar, laat ons zeggen dat De Miekes onderling wel héél véél van elkaar weten/wisten.
Eigenlijk is daar mijn electronisch dagboek ontstaan.  Meer dan 162 910 letters op papier en bijna 250 bladzijden lang (merci computer) heb ik mij laten gaan tussen het proberen zwanger worden, post/pre zwanger zijn en opnieuw van dattem ... En zo ben ik eigenlijk ook met bloggen begonnen. Gewoon om ook hier een archiefje op te richten van alle zotte dingen mijn kinders uit hun mondje kramen.

6) Fotografie ... Ooit voor ingeschreven, allez, zo'n cursus. Echter nooit de eindbestemming van het lokaal gevonden (Foei !) en dan maar wedergekeerd en zelf knoeiend met die Nikon van me.  Ik leef en zie door de lens en kijk helemaal niet uit naar de herfst en de winter want dan krijg ik problemen met mijn belichting en ontstaan er hiaten in het "levensverloop van mijn kinders".  Het is alsof die kinders gedurende die maanden niet leven .. Daarbuiten fotograaf ik alles en iedereen, tot de aardappelen op de barbeque toe ! Nooit meegedaan aan wedstrijden maar, best wel fier op sommige dingen die gefotografeerd werden op de Verre Reizen.  Misschien ooit toch eens iets mee doen .. Maar ja, dan klink ik weer arrogant en ik ben zo niet ...

7) Hoe ben ik dan wel ? Ik ben geen optimist, sorry mensen ... Nooit geweest.  De wereld rust op mijn schouders, werkelijk. Ik trek mij alles aan en kan het dan ook nog eens heel hard opblazen.  Een grote teut maar en piepklein hartje ... Een grote teut maar geen zelfvertrouwen.  Een grote teut maar oh zo rechtvaardig.  Ben ook voorstander voor directe communicatie.  En neen, ik kan het niet veranderen ondanks de vele cursussen die mijn werkgever mij reeds aangeboden heeft.  Ik ben wie ik ben en ga mij niet meer veranderen ... Voel mij daar iets te oud voor ... Thirty-something ...

8) Moet ik nu nog iets vertellen over mijn naaitalenten ? Nee toch ? Dat ik vandaag op 7/10/11 een hoop coupure stofjes ben gaan kopen, een biais-lint  (sorry mevrouw van de stoffenwinkel, kreeg het woord echt niet over mijn lippen), vliseline (wat een keuze !!!), een patroon vond op een andere blog http://creatinneling.blogspot.com/2011/03/gepersonaliseerde-vlaggenlijntjes.html (hopelijk schaat ik nu de Copy rights niet), een ventje heb die mee vlaggetjes wil tekenen en knippen. Zodoende dus dat ik zeker en vast (of is het vast en zeker) de verjaardag van de oudste niet vergeet.

9) Buiten reizen, fotografie en naaien ook nog ... Super graag lees (boekenkast vol), Kei graag naar concerten ga (wil niet denken hoeveel euro's ik daar aan spendeer), enorm veel CDs heb (ga nu richting 600 stuks), een koersfiets heb (die daar schoon staat te blinken maar dit jaar nauwelijks gebruikt werd), niet kan leven zonder mijn "H"umo, mijzelf keigraag verkleed (aaaaah, wist u nog niet he), niet graag kook, verslaafd ben aan chocolade en wijn,  nooit nee zeg tegen een goe biertje, reeds jaaaaaaren djembe speel en 1 jaar klassieke gitaar geprobeerd heb, er niet tegen kan dat mensen door mijn haren wrijven, ik aan 1 oog bijna blind ben, .. Genoeg !!

10) ik bij gebrek aan volgers graag het woord geef aan :

Onze kleine fee
De Saloncoureur

De enige mensen die ik kan "taggen".

2 opmerkingen:

  1. Oei ik lees het nu pas, ben al een tijdje niet in blogland geweest door te druk elders, wil dat zeggen dat ik ook 10 dingen over mezelf moet gaan vrijgeven ? Zal m'n best gaan doen, beloofd, alleen, ik heb nog minder dan 2 lezers volgens mij ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het helemaal niet erg dat je mijn vlaggelijntjes maakt. Ik vind het zelfs geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen