maandag 26 maart 2012

Dans mee met nijntjeDit schalt ELKE dag tijdens de ochtendspits door onze badkamer .. En eerlijk, ik word er zowaar vrolijk van. Mijn ochtendhumeur sluimert hierdoor niet meer tussen zeven en tien maar eerder tussen zeven en negen.  Zalig gevonden en eens het tussen die oren zit, krijg je het er niet meer uit !
Nijntje is hier immens populair. Een jaar of twee geleden zijn we naar Dick Bruna aan Zee geweest maar momenteel loopt er ook een tentoonstelling in Mechelen ...


Cultuurcentrum Mechelen pakt uit met een grote expo rond de Nederlandse illustrator en schrijver Dick Bruna. De overzichtstentoonstelling haalt voor het eerst heel wat origineel werk van deze meester naar Belgiƫ.
Dick Bruna (°1927) is de geestelijke vader van nijntje, het meest populaire konijntje ter wereld. Het eerste prentenboek verscheen in 1955. Sindsdien heeft nijntje de harten van kinderen uit alle werelddelen veroverd. Vandaag worden de boekjes in meer dan 50 talen vertaald en wereldwijd verspreid. Daarnaast geniet de vormgever, internationale bekendheid met zijn ontwerpen voor de befaamde pocketreeks de Zwarte Beertjes van A.W. Bruna Uitgevers.
De tentoonstelling dompelt je onder in de wereld van Dick Bruna:
de strak vormgegeven ontwerpen en zachte humor voor de Zwarte Beertjes-serie (1952-1972),
de poƫtische eenvoud van de zwarte beer met rode oogjes op de stationsaffiches,
de charmante plakkaatverftekeningen van Bruna's eerste prentenboekje de appel (1953)
en nijntje in het museum, van manuscript tot boekjes.

Een creatief en speels bezoekJong en oud kunnen ook zelf experimenteren met de eenvoudige kleuren- en vormentaal van Dick Bruna. Interactieve ateliers uitgerust met opdrachten, tekenmateriaal, prenten en boeken doorkruisen de tentoonstelling. Een begeleider van ABC helpt je op weg.
Expo Dick Bruna is een coproductie van Cultuurcentrum Mechelen, Mercis bv, ART BASICS for CHILDREN & MMMechelen vzw

Echt plezant om te doen met de kids !! Staat zeker nog op de verlanglijstje zeker omdat de kleinste er zo wild van is (en ja, ook wel de grootste).  Onlangs in Maastricht mijzelf volledig laten onderdompelen in al het leuks die de Nijntje winkel te bieden heeft !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten