zaterdag 28 april 2012

Slumber Party Barbie

Gelezen in de Libelle (jaja, kweet het) ... In 1965 bracht Mattel de Slumber Party Barbie op de markt.  De Barbie werd geleverd met pantoffels, krulspelden, een weegschaal die altijd op 55 kilo stond en een dieetboek met tips.  Een van die tips : Don't Eat !!!

Geweldig vind ik het ... Alsof een kind toen al bezig was met dieten ? Of is Barbie eigenlijk een pop voor Grote meisjes ? Zelf heb ik overigens nooit mee gespeeld; als ik er eentje kado kreeg, ging de schaar in de haren en werden de benen gebroken.


De Barbie werd in 1959 voor het eerst op de markt gebracht. De ideale maten, lengte en gewicht. (97-45-83 ) en een BMI van 16 !

Mannen verlieten hun echtgenotes omdat ze niet op Barbie leken .. Maar, ... De Echte Barbie bestaat !!! Een 21- jarig meisje in Oekraine heeft zich laten "verbouwen" om op de echte Barbie te gelijken.  Blijkbaar is ze niet de enige, in Internetland zou een heuse rage aan de gang zijn van meisjes die op Barbie willen lijken .. een mooi voorbeeld : http://www.venusangelic.com/ don't try this at home !!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten