zaterdag 26 mei 2012

Sophia in concert

Gisterenavond zijn Het Lief en ik in een onbekende zijn living naar de Britse Band Sophia geweest, althans ... Robin Proper-Sheppard solo met een akoestische gitaar. Subliem ! Aan dit gebeuren gaat een heel verhaal vooraf.

De Band an sich bestaat al sinds midden jaren negentig (zou moeten spieken op wiki.) en Het Lief is er compleet weg van. Ik was er zelf niet bepaald wild van integendeel.  Zware depri songs die mij totaal niet wisten te pakken.  Het Lief de De Vriend gaan volledig uit de bol als ze hem zien (uit de bol gaan : ogen toe en weg zijn in een donkere wereld van soms bittere songteksten). 

Het Lief neemt ook altijd een CD mee op vakantie.  Vakantie, een opbeurende gebeurtenis en dan die donkere muziek in de auto ? Ik dacht het niet .. Uit, schluss ... Er betaat echter zoiets als een i-nano die shuffelt tijdens het lopen en toen ... Wham ... een eerste song ... Op dat moment had ik het nog niet helemaal door maar ik was van de kaart, volledig.  Ach, denkend in mezelf "het gaat wel weer over" ... Maar neen, regelmatig passeerde een song van Sophia terwijl ik liep af te zien in de bossen. Tot vandaag weet ik nog steeds niet "wat" het hem deed maar sindsdien ben ik ook vrij wild van Robin. 

Toen begon het gezaag langs mijn kant ... Wanneer passeert hij nog eens, wanneer zien we hem eens. Wat ik niet wist is dat Het Lief en De Vriend in Mijnheer zijn mailinglist staan en dat Mijnheer al een tijdje mini-concertjes geeft in iemand zijn living voor een 30-tal mensen.  Wat ik niet wist, is dat het gisterenavond ging plaats vinden in J. zijn living in Lokeren.  En suprise, surprise .. Wij waren uitgenodigd !!!! 

Het Lief was tevens zo beleefd geweest om een heel epistel te pennen naar Robin over het wel en wee van Zijn Lief haar loopprestaties en de lichte drang naar een live-contactgebeuren. Robin was op de hoogte zou later blijken ... En het lot (de file !!) besliste ook dat ik NAAST hem plaats mocht nemen in die zeer knusse, kleine living ... Wist met mezelf uiteraard geen blijf, zeer onwennig, kon er ook niet compleet uit de bol gaan .. Maar, mijn voeten verraadden aan hem dat ik mee was :o)) Straf toch dat een artiest blijft hangen bij een stel lelijke voeten met kinderpleisters :o))


Achter elke song schuilt een verhaal, een meestal intriest verhaal, het geeft zijn songs een extra cachet ... Door het akoestisch mini-gebeuren van gisteren, ook de kans om eens zéér goed naar zijn teksten te luisteren en schoooon, mensen, schooooon ...  Bovendien liet hij even mee in zijn persoonlijk leven kijken. 

Na zijn optreden - wat overigens compleet over schema ging (trein gemist) - een CD kopen (en ene voor De Vriend want die zat gefrustreerd aan een eettafel ergens ten lande), nog een babbeltje om met een schouderklopje en bijna een zoen afscheid te nemen.  Jaja, ... We will meet again !! Hij heeft zich uitgenodigd om - ooit als het in zijn drukke schema past - in onze living te spelen.  "But, first the kids must grow older" !!!


Het zou de max zijn, mocht hij in onze living komen spelen rond Kerst, u weet wel ... Robin, wij, een 30-tal muziekliefhebbers en mijn lichtjes ... Mensen, dat wordt bleiten ... Een bak Jupkes erbij en gaan ... Mijn loopsessies zullen vanaf nu nooit meer dezelfde zijn.  Thanks !!!!I thought I knew ya
But I guess I was wrong
You only see the things you convinced yourself you saw
But like you said I guess ya
Maybe I'm blind
Well why don't you open your eyes
You might like what you find


5 opmerkingen:

 1. Ik ben vrij rond de kerstperiode...leve Sophia en leve Het Lief..hij nam me ooit mee op Sophia-ontdekkingstocht in vitamine-G !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je meer Sophia wil, hij speelt zaterdag 16 juni in mijn living en er zijn nog plaatsen ;-)

  Bovenweg 22
  1980 ZEMST
  fv150 (at) hotmail.coom

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi ploetermoeder ;-)

  Ik las je relaas over het living-room-concert op de site van Sophia en klikte dus maar even door naar je blog. je verhaal doet me al een beetje dromen...want nu zaterdag is het aan ons en speelt Robin in onze living!! Een laat en nooit meer te overtreffen (trouw-) verjaardagscadeau van mijn ventje.

  Je blog mag in mijn RSS-lijstje aangezien er blijkbaar regelmatig goeie muziek passeert (btw, wij waren ook bij Afghan Whigs!).

  Greetz

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar speelt hij dit weekend ? Voorbije weekend speelde hij in Zemst en kreeg ik via de blog een uitnodiging om te gaan kijken.
  We waren echter weg :o(( Nu, diegene bij wie hij gespeeld had was ook zeer zwaar onder de indruk.
  Was vroeger geen fan maar nu des te meer.
  Bedankt om de blog te bezoeken en bedankt voor de muziekcomplimenten.
  Muziek is groot stukje van ons leven, zou niet zonder kunnen. Moesten we geen zeer kleine kindjes hebben, waren de concertbezoeken veel frequenter !
  De Afghan Whigs waren SUPER ! Lekker intiem onderonsje ook. Maar, Robin, dat is kicken !!! (hij moest het weten !)
  Het is alvast leuk te lezen dat mijn blogje bekeken wordt en dat er leuke dingen uitvloeien :o))
  Geniet met volle teugen, het is onvergetelijk !!!!
  Doe hem alvast de groetjes van the running girl en Filip. Hij moest het weten dat we zoveel reclame voor hem maken via de blog :o))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi,

  Lees ik daar een hengeltje naar een uitnodiging :-)

  Onze living staat in Okselaar en er is nog wel een plaatsje of 2 vrij.

  lieve.desmit(at)telenet.be voor meer info.

  greetz

  BeantwoordenVerwijderen