maandag 29 juli 2013

Fietsen en lopen en spinning ...

Op vakantie in de bergen is er niet gerend .. Maar, véél gewandeld dus conditioneel wel in orde.
Natuurlijk als je twee weken niet rent, heb je weer een mooi achterstand opgelopen en kan je weer van voor af aan beginnen.

Tijd dus om alles eens te evalueren .. Wat wil ik nu eigelijk ?
Altijd braaf mijn toertjes rennen en dan eens een hoogtepunt bereiken op een wedstrijd ?
Nu, wil ik vooruitgang maken en nog verder lopen, moet ik mijn lichaam verstevigen. Ik ben nogal frêle en frèle mensen zijn kwetsbaar.

Dus, net voor ik op vakantie naar de bergen vertrok, heb ik mijn oude liefde De Fiets terug gevonden.
En mensen .. Freedom of mind op alle vlakken.  Zaaaalig om terug op de fiets te zitten en gewoon lekker kilometers malen ... En wat ik nooit gedacht had ... Hardlopen heeft wel degelijk zijn invloed op het fietsen .. Het gaat als vanzelf .. Op die manier zit ik nu net niet aan 100 km bollen.

Van die ene keer ga je echter je lichaam niet verstevigen. Die bovenbenen zijn nog altijd even slapjes ..
Vandaar met de buurvrouw een proefles spinning gedaan. Opnieuw na vijf jaar terug de spinningfiets op, ook al mag ik het eigenlijk niet meer wegens rugblessures en nekproblemen in het verleden.

Ooit in een ver verleden deed ik namelijk twee tot drie keer per week aan spinning .. Helaas op een gegeven moment mijn nekwervels verschoven, dikke streep door de rekening ! Maanden heb ik erover gedaan om te herstellen, nooit nog een spinningfiets aangeraakt.

En nu vandaag dus zoeken naar de ideale mix van lopen, fietsen en spinnen.
Of het goed is ? Ik weet het niet .. Maar, van lopen krijg ik alvast geen stevige billen !
Of het practisch haalbaar is ? Euh .. Neen .. Ik ren ondertussen 's morgens, spin op woensdagavond en fiets een langere toer op vrijdag (mijn vrije dag). In het weekend moet ik dan nog een lange duurloop zien te doen ...

Wat ik wil bereiken ? Vooral een stevig sportief lichaam .. Want, hoe hard ik ook train, je ziet aan mij nog altijd niet dat ik sport ... Conditioneel zit het wel erg goed; in rust bereik ik allang de hartslag 60 niet meer .. Maar, een lage hartslag wil nog niet zeggen dat je een marathon kan lopen !!!
Of ik gek ben ? Wellicht maar .. ik kan niet meer zonder .. Zonder beweging ben ik niet meer genietbaar ..
Of ik afval ? Neen ... van spinnig verbrand je geen vetten .. Daarvoor is een spinningles te kort.
Wil je afvallen met fietsen, moet je al gauw vier uur op de fiets zitten volgens mij en dat haal ik niet .. Daarvoor is de combinatie kinderen en sporten net niet haalbaar ...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten