vrijdag 29 juli 2011

Denemarken : de route

Hier is ze dan, onze route.
En, neen, neem hier geen voorbeeld aan want het is crimineel gek !
Op drie weken tijd hebben we net geen 3000 kilometer gereden, dat is gewoon teveel ....
Maar, zoals reeds eerder vernoemd; het was dat of op elkaars lip zitten.
Denemarken bestaat uit een aantal eilanden: Jutland, Funen, Seeland en dan onderaan nog een aantal kleintjes : Lolland, Falster en Mon. We zijn op elk eiland "eventjes" geweest ...

Dag 1 : Antwerpen-Kaltkirchen (slapen)
Dag 2 : Kaltkirchen-Ribe (Jutland)
Dag 3 : Ribe-Billund via Kolding
Dag 4 : Billund (Legoland)
Dag 5 : Billund-Silkeborg via Jelling
Dag 6 : Billund
Dag 7 : Hasmark Strand via Middelfart (Funen)
Dag 8 : Svendborg-Thuro Strand via Odense en Egeskov Slot
Dag 9 : Copenhagen (Seeland)
Dag 15 : Copenhagen-Helsingor via Roskilde
Dag 16 : Helsingor-Mons Klint via Kronbergslot
Dag 17 : Mons Klint-Nysted

En dan zo ongeveer terug naar huis. De route is niet helemaal correct maar geeft toch een aardig beeld van de crazy route ...
Normaal gezien was het plan om naar Skagen te gaan het uiterste noorden van Jutland. Daar zijn prachtige brede zandstranden waar je met je camper kan oprijden en lekker genieten.
In Silkeborg zijn we echter gestrand, er was geen doorkijken aan ... In Silkeborg is een enorm knap meer maar door de regen zag je zelfs het water niet meer.  We zijn dan zo'n beetje doelloos verder gereden om halverwege terug te keren naar Billund om te slapen op dezelfde camping als diegene voor ons Legolandbezoek (we wisten dat deze goed was en lekkere warme douches had + een ruime speeltuin).
In principe gingen we de eerste week en half op Jutland blijven en dan via Aarhus doorsteken naar Seeland (Copenhagen bezoeken) en dan zo over Funen terug naar Belgie.  Dat is duidelijk niet gelukt. 
Eigenlijk hebben we Copenhagen ook in een sneltempo bezocht maar wat wil je; elke dag 12 km enkel fietsen in de gietende regen (en nee, het is er niet plat !).
We zijn dan maar van Billund naar Funen getrokken en zo verder naar Seeland om dan via Mon/Falster en Lolland de ferry te nemen naar Putgarten in Duitsland.

De Must do's en see's krijg je later ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten