zaterdag 8 september 2012

Cassette iPod Converter


Bron : De Standaard

Heb je nog audiocassettes met opnames die je graag wil bewaren? Dan wordt het stilaan tijd om die te digitaliseren. Er zijn veel manieren om dat te doen, en deze Cassette to iPod Converter is er daar een van.
Dit gadget, dat er uitziet als een klassieke walkman, kan uitgerust worden met een audiocassette aan de ene kant, en een iPod of iPhone aan de andere kant. Je kan het bandje gewoon afspelen, en de muziek of - wie weet? - het gekwek van je veel jongere zelf wordt dan via een app meteen bewaard als mp3-bestand.
Zoveel retrocool heeft natuurlijk een prijs: de Cassette to iPod Converter van Hammacher Schlemmer kost zo'n 80 dollar. Wie geen iToestel heeft, kan deze namaakwalkman overigens ook aan een Windows-computer of Mac hangen.
Batterijen zijn niet inbegrepen.

___________________________
Bij ons op zolder liggen zeker 400 cassettes van lang vervlogen tijden.
Tijden dat ik 's avonds met mijn hoofdtelefoon naar muziek luisterde (oa. Jan Hautekiet weet ik nog) in het donker en dan maar liedjes opnemen ... Vloeken als die presentator er tussen kwam.
Die cassettes hadden allen dezelfde lay-out, uitvoerder en titel werden in hetzelfde (zwarte blokletter) handschrift opgeschreven en dan maar genieten van de Walkman.
Ik heb beiden nog en de Walkman werkt bovendien ook nog.
Een mens zou die cassettes es ne keer opnieuw moeten beluisteren.
Maar voor hen die niet zo zorgzaam omgaan met hun spullen, is dit de (prijzige) oplossing !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten