dinsdag 18 september 2012

Nog es een ploeterverhaal ?

Mijn blog noemt niet zomaar "ploeteren".
En ploeterverhaaltjes lust elke moeder wel, al is het om zichzelf een beetje te sussen in de trant van "bij een ander is het niet veel beter".
Want eerlijk ? Ik heb altijd het gevoel dat wij hier de enigen zijn die "ploeteren". Bij een ander lijkt het altijd op rolletjes te lopen ... En elke keer peper ik mijzelf in "kan niet" (tenzij je natuurlijk een resem aan hulp ontvangt van oa. opa's en oma's).

Dus, voor de lekkerbekken en om jullie nog eens een hart onder de riem te steken ..
Een doorsnee Woensdag ten huize Ploetermoeder :

- 's Morgens opstaan : altijd pure horror maar dat ligt aan mezelf, ik heb a) een vreselijk ochtendhumeur en b) ik geraak niet uit mijn bed ... Opstaan is hier dus altijd à la minute en nadien moet het snel gaan .. Gelukkig ben ik eerder het type dat niet veel werk heeft in de badkamer; een hete douche, haren snel drogen (makkelijk want kort haar), beetje make-up, wa wax ... En dan de kids uit bed halen ...
Die hebben - gelukkig - minder last van een humeur en volgen braaf hun routine (nog niet goed wakker  vermoed ik) ... Kids laten eten (of schrokken), tanden poetsen en weg !

Noot : om het ochtendcrisismoment een beetje draaglijk te maken : 's avonds staat de ontbijttafel klaar, liggen alle (boeken)tassen klaar, liggen alle kledij klaar (behalve de mijne meestal want ik beslis dat toch om iets anders aan te trekken dat dan nog eens toevallig moet gestreken worden), staan de schoenen paraat en hangen de jassen klaar ... Het Lief smeert de boterhammen.  En neen, dat is omdat Mijnheer langer tijd nodig heeft om wakker te worden !!!

- In oneven weken ben ik op woensdagmiddag thuis.  "Gelukzak" hoor ik je denken maar helaas betekent dit dat ik op zaterdag moet werken ... Voel mij hier niet zo heel gelukkig mee. Maar kom, die woensdagnamiddag wordt dan ook volgepropt zoals de voorbije woensdag :
* Om half 1 stoppen met werken en met mijn race-bak naar oma voor een boke met een spiegelei (zij nodigde uit, ik zei niet nee).
* De dochter daar opgepikt om naar het tennis te trekken ... Daar aangekomen moeten ontdekken dat het seizoen pas binnen twee weken start !
* Met dochter en auto naar de Bib om de vakantieboeken af te leveren en een nieuwe lading op te slaan (en dat kost tijd !!!)
* Na de Bib naar de Zeeman, Wibra voor nieuwe kleertjes.  En jaaaaaa, daar hebben ze soms superleuke dingen !!!!
* Onderweg stoppen bij Brantano want het was oude-schoenen-inzamelactie .. Tijd dus voor nieuwe schoenen voor de oudste want ik moest vast stellen dat ze niet alleen uit haar kleertje gegroeid was (het arme schaap) .. De winkel door crossen op zoek naar degelijke "paardenbotten" (jaja, een bijna vijfjarige weet perfect wat ze wil).
* Dan naar Delhaize voor inkopen want ja, de muizen hadden hier ook weer geen eten thuis ... En oma en opa kwamen eten want toevallig was Het Lief ook jarig en vond ik dat dat ventje ook verwend moest worden met lekker eten en drank. En vermits oma zo lief was om een eike te bakken voor haar dochter, vond ik het normaal dat ik iets terugdeed ...  En Ploeterma besloot dan ook nog eens om Tapa's te maken ...
* De kleinste gaan halen in de crèche met een grote zak vuile kledij want het pippi-potjesgedoe gaat hier zeer moeizaam.
* Thuis gekomen nog snel-snel kadootjes inpakken voor de Papa, starten met koken en dan begint het avondritueel ... Oh ja, ertussen nog een wasje draaien, droogkast laden ... alles lossen en vouwen ...

En mensen, ik ben zo een van die mama's die eigenlijk nooit voorleest ! Ik heb daar simpelweg geen tijd voor ! Op een doorsnee dag kom ik tegen half zes thuis; moet er gekookt worden, tafel dekken .. Aan tafel tussen half zeven en zeven (want ik houd koppig vol; eten doe je samen).  Maar ja, de kids moeten rond kwart voor acht in bed én ... ELKE dag wordt er hier geschrobt .... Meer dan een (groeps)knuffel kan er dan niet meer af. Dus, .. Als iemand tips heeft voor het avondritueel ....
2 opmerkingen:

 1. Tip: NIET dagelijks kuisen? (in de veronderstelling dat je met schrobben kuisen bedoelt natuurlijk) Want waarom zou je dagelijks kuisen eigenlijk?
  Verder: "leuk" om eens te lezen want het is hier inderdaad soms niet anders :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, mijn favoriete onderwerp, het huishouden dat helemaal in 't honderd loopt ... bij mij ook, ik geef het toe

  ik versta onder dat schrobben de kinderen in bad steken?

  In elk geval, ik steek mijn kinderen niet dagelijks in bad maar lees wel elke avond voor.

  Kuisen gebeurt hier enkel als er volk wordt ontvangen en de grote boodschappen gaan via collect&go. Voor de rest kopen we héél veel online.

  Wassen is voor in 't weekend en ik ben al weg naar 't werk nog voor de rest in huis wakker is (maar ik heb wel eerst de boekentassen geprepareerd). Och ja, 't is overal wat ploeteren denk ik, maar ik merk wel dat ik stilaan mijn vrijheid wat terugkrijg nu de kinders wat ouder en zelfstandiger zijn (en minder kuren ook)


  PS. zet die woordverificatie toch eens af -> ne mens zou al bijna geen goesting meer hebben om nog te reageren

  BeantwoordenVerwijderen