donderdag 3 april 2014

Fietsknooppunten : route to do !

… Vlaams Brabant 
… Hageland
… Dijleland
… Brabante Kouters 

Klinkt als muziek in de oren ?
Wel, dan wordt het tijd om deze route uit te proberen met de fiets .. Maakt niet uit welk type; koersfiets, mountainbike, elektrische fiets, ligfiets .. het is een échte aanrader !!! Wel opletten want met de koersfiets moet je soms door steentjes bollen en daar houden die bandjes niet van !

Startpunt is Hofstade … Als je de E-19 afrijdt richting Zemst en je slaat linksaf, zie je op je rechterkant na een 500 m een frituur, daar kan je parkeren en het is meteen ook je startpositie …

Voor hen die niet gewend zijn om te werken met het fietsknooppunten netwerk is het even wennen .. De bordjes zijn heel duidelijk en eenvoudig te volgen maar soms mis je ze en wordt het zoeken.  Voor het gemak, snijd ik altijd een repel uit van alle nummers en kleef ik deze op de lange buis van mijn fiets .. Op die manier kan je redelijk veilig alles aflezen en snel inspelen op het desbetreffende nummer.

De route zelf heeft een afstand van ongeveer 80 km en het stuk in Leuven is behoorlijk heuvelachtig.  Maar, niemand zegt dat je moet racen, je moet vooral genieten van de pracht die Vlaanderen te bieden heeft … Ah zo, hier de punten :

61, 54, 77, 20, 97, 28, 32, 31, 35, 81, 82, 29, 83, 80, 33, 93, 38, 95, 94, 37, 36, 35, 34, 12, 56, 48, 49, 18, 75, 62, 61

Voor hen die er een daguitstap van willen maken, je komt overal een pittoreske plek tegen voor een picnic en in een aantal mooie dorpen (of Leuven !!!!) vind je altijd wel een cafétje waar je een pintje kan pakken ! Vergeet bovendien je camera niet, de omgeving van Kortenberg, Steenokkerzeel is zeer fotogeniek en wie weet zie je wel een Ryanair toestel landen op Zaventem !!!

Geniet ervan en laat weten wat je ervan vond !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten