vrijdag 30 september 2011

2bizziee

De voorbije twee weken waren pure horror ...
Beiden hadden we het superdruk op ons werk, zowel tijdens als na de kantooruren.
Pffff ... Leven met sms-jes en mail ... tIs toch niet mijn ding.
Ik houd er niet van, allez, wel van mailen, maar niet van mail- en sms-verkeer met het Lief !
Een strakke organisatie, bijna op het uur en op de letter geregeld.  Neen, liever niet elke dag.
Maar gelukkig keert de rust even terug, tis te zeggen ... voor de komende drie dagen.
Want dan is het weer van dattem.  En ergens in dat drukke schema nog tijd vinden voor De Sport, Het Naaien, De Ouderraad, De Vrienden, Den Humo ... Ploeteren dus.

Rok 2

Nummer twee is in de maak ...
Patronen zijn getekend, stof geknipt, nu het bangelijk machien van mijn moeder aan de praat krijgen en hop, we zijn opnieuw vertrokken.
tLief herkende me niet ... Zo opgejaagd ik dagdagelijks ben, zo kalm ik ben bij mijn stofkes.
Heb nu ook strijklabeltjes besteld met een eigen naam (kan ik binnenkort het copyright symbooltje gebruiken) en we zijn vertrokken.
De reacties op de eerste versie waren alleszins zéér positief dus het moedigt aan om verder te gaan.
En die Singer van mijn moeder ziet er nog verdacht nieuw uit dus de aankoop van een lichte versie stellen we eventjes uit. Het is en blijft een dure aankoop en mij kennende ... Na tien rokken, ligt het machien wellicht in een hoekje. Tenzij mensen natuurlijk eens eentje willen laten maken ...
Ach, dromen mag ....

vrijdag 23 september 2011

Kato uitspraak


Tijdens de ochtendspits :
"Mama, ik wil hakken !!!!" ...
Euh, Kato, dat draagt mama zelfs niet ...
"Mama, ik wil roze schoenen met hakken en ik wil ook oorbellen".
... (Kato, 3j)

... wacht, tot ze de polkadot-schoen-met-hak ziet ...


Mijn eerste rokje

... met plooitjes en blinde rits is af !!!!
Jeeeeeeeeuj ... Ik ben zoo content.  Toen mijn zoom gestikt was stond ik te trillen op mijn benen.
Op naar de volgende rok(ken), de stofjes liggen klaar ... Nu een beetje sneller als het kan ...

woensdag 21 september 2011

Kan het nog drukker ?

Ja hoor ... Naast lopen, fitness, naaien, lates op kantoor en binnenkort ook weekendwerk .. Ben ik gisteren mijn oor te luisteren gaan leggen op de Ouderraad van School ... kWou es zien hoe het er marcheerde. En ja hoor; ... we zijn kandidaat om een aantal activiteiten in elkaar te boksen, deel te nemen aan andere activiteiten ... Waarom oooh, waarom ?
Awel, omdat ik graag dingen organiseer én omdat ik dan mijn meisje van tijd tot tijd eens zie op haar school ... Maar, wee, nog meer drukte in ons huishouden ...
Als ik onze familiekalender bekijk - die overigens een ramp is - krijg ik het al Spaans benauwd.  Waar ga ik de tijd nog vinden voor de "was-en-de-plas". Bovendien komen er drukke werkdata aan 's avonds, na de uren.  Ik zal nooit kunnen zeggen dat ik niet geleefd heb, dat is duidelijk ...

maandag 19 september 2011

Terrible 4

Bestaat er zoiets als een terrible 4 ?
Zeg het mij alstublieft !!!
Ik word stilaan gek van mijn oudste dochter ... En ja, ook nog een beetje gek van de kleinste dochter die stevent naar haar eigen terrible 2.
Als iemand mij nu een rol behangpapier geeft, awel, ik kleef ze er wel degelijk achter deze keer .. Met seconde lijm als het kan !!!
Niet luisteren, brutaal zijn, mij imiteren wanneer ik haar dan op de vingers tik, tijd verliezen op momenten dat het echt niet kan (ochtendspits).  Ons uit onze slaap halen ... 1, 2, 3 keer vannacht omdat ze dorst heeft en wij koppig volhouden dat ze geen drinken krijgt  want drinken en eten doe je aan tafel en niet snachts in bed. Ik weet het soms allemaal niet meer ... En nee, het gaat wel degelijk over de oudste ...

zondag 18 september 2011

Een hoorspel


De Kapitein krijgt concurrentie ... En eigenlijk is dat niet zo slecht.
Via het lief dit juweeltje ontdekt ... Leuk voor Jong en Oud

In een crash met een luchtballon verliest de Professor zijn enige broer en zijn enige luchtballon. Hij geraakt aan lager wal en overleeft een tijdje als straatgoochelaar. Wanneer hij de lieftallige Wéralène ontmoet, lijkt zijn geluk te keren, tot showbizz manager Fritz Ritz zich met de zaak bemoeit. Maar dan springt de supergetalenteerde Vlo in het verhaal. De Vlo en de Professor worden beroemd, hun vliegtuig naar Amerika stort neer op het eiland van de mysterieuze Awoe's, een vulkaan wordt boos… en wat er dàn gebeurt, ontdek je in dit nieuwe hoorspel met veel leuke ups en heerlijke downs.

Naaien, doorbijten

... En om aan te tonen dat ik niet opgeef ... daarnet patronen besteld voor een rokje met lichtje plooitjes en jurkjes voor kleine en grotere meisjes .... http://www.patronenwinkel.nl/
Nu nog stoffen kiezen en het aanbod is overweldigend. Zou misschien beter ook eens kijken voor een extra klerenkast ....

zaterdag 17 september 2011

Naaien ...

Ha, jawel, ik heb nog steeds niet opgegeven, maar aan dit tempo. Ben ik blij dat het mijn job ni is, kzou nogal inkomsten verliezen.
Na bijna negen uur, is hij bijna af. Nee, bijna, dat betekent, net niet.
Vorige week heb ik mij daar een scary avondje gehad met de rok in kwestie.
De Lockmachine, pffff ... en nee het moest ineens met de rokstof, niet eerst oefenen want dan was de kans groot dat ik da ding nooit meer zou bezigen.
Nadien moest ik plooikes stikken en toen ging het echt fout. Scheef, scheef en nog eens scheef. Waarom wil ik in godsnaam plooikes ?
Awel ja, omdat het resultaat gewoon mooier is.
Er was uiteraard geen tijd meer om te ritsen en te zoomen, dus, het zal ni lukken om mijn rok af te krijgen in een workshop van vier avonden.
Gelukkig heb ik een kleermaakster tante en die heeft mij gisteren geleerd hoe ik een rits kan inzetten, eigenlijk helemaal niet zo moeilijk ... Da ging gelijk vanzelf.
Ondertussen is iedereen natuurlijk kei nieuwsgierig naar die rok, heb er vorige week zelfs een vergadering voor gelaten van mijn werk.
Maar, nee, nog geen foto, ik wil dat hij echt af-af is, met zoom en gestreken.
En omdat ik het groot zie, heb ik al nieuwe stof gekocht, ben ik op zoek naar een nieuwe naaimachine want die van mamalief kan zelfs een olifant geen honderd meter dragen.
En weet ge, tantelief vond het zelfs geslaagd, wat wil een mens dan meer? Inderdaad ja, nog rokken.

pc kaputt

Pfff, moeilijk hoor zonder pc.....
Kaputt ! Enige oplossing was de pc dokter.
En Kato vind dat dan geweldig want die kan dan zeggen "tja, mama, dan moet je maar minder aan de pc zitten" . Gelijk heeft ze maar ik kan het toch niet laten, neh.
Na een week is hij gemaakt, vlotjes 100 plus euro'kes en nee, ik zie geen verschil met ervoor ... zijn pc mensen dan nog erger als mensen uit den bouw ?
Hij ziet er nog hetzelfde uit of toch niet? Wordt het een spel van dingen ontdekken vanaf nu ? We zijn alvast aardig op weg want, ik zit terug met een qwerty- klavier ....
Waarom heb ik toch geen technische knobbel ? Een mens kan aardig wat kopen met 100 euro'kes.
Soit, vanaf nu gaan we terug vriendjes worden met de pc want ik heb da ventje toch gemist de voorbije week.
Ga lief zijn, er tegen babbelen, zorgen dat er niet teveel stof in het klavier komt, zijn ruiten af en toe es poetsen en vooral geen vieze dingen meer downloaden.

dinsdag 6 september 2011

Kadootje

Vanavond een kadootje gekregen van mijn ventje. Wilde al een hele tijd een bepaald parfum dat ze alleen maar verkopen bij Planet Parfume ... Ik kom daar nooit omdat je die bijna niet vind ... Tijdens ons uitje aan zee was de winkel er wel maar het parfum niet. Dus ikke daarnet zo blij als een kind ...
Nen dikke knuffel van Kato voor mij en hare papa want die vond het allemaal vreselijk "omantis"

maandag 5 september 2011

Ploeterverhaal

Ha ! Lang op gewacht maar ... het is sterker dan mezelf ... kGa ne keer lekker zagen/zeveren/meusseu ...

Gisterenavond alles gestofzuigd en gedweild na een weekendje "Nore-knoeit-met-eten" "Kato-knoeit-met-vuile-voeten" "Poezen-verliezen-zomerpels" ... Allez ja, ... een zwarte stenen vloer vraagt nu eenmaal een dweilbeurt elke twee dagen ... (vloek, vloek).

Vermits Nore van groepje veranderd is in de crèche, vindt vriendlief dat ik mij niet meer mag opboeien in "knoeien-aan-tafel" toestanden. Als Nore perse zelf met de lepel wil eten, doen is zijn moto. "Want, hoe sneller we het toelaten, hoe sneller we er mee naar een 4 sterren restaurant kunnen" .. Allez ja, u kent het motto ? Nee ?

Dus, vanavond ... Een goed gevuld kommeke met rijst en kip voor de kleinste en een goed gevulde drinkbeker melk voor de oudste. Waaaaaant, ... de drinkbeker was eigenlijk ook bedoeld voor de jongste maar de oudste voelt zich dan weer even baby en .. ja, soit, stil, time-out.  U begrijpt het wel ? Nee ?

Wat gebeurd ? De drinkbeker, u kent hem wel zo met nen teut .. vliegt open en een volle beker vliegt door de living ... U weet ook dat melk kleeft ? Nee ? Awel ja, melk kleeft en stinkt ... Dweilen is de boodschap en liefst meteen of je mag al aardig je best doen om die aangekoekte melk los te krijgen.

Een gezellig avondje "kieken-eten" .. is dus algauw een hel ... Want, wanneer ondergetekende minstens drie keer kan dweilen, de oudste kan uitkleden, de kledij kan wassen (en ja, net dan hebben ze een nieuwe broek een nieuw t-shirtje aan) besluit de kleinste om haar kommeke rijst tegen de grond te kieperen ... Met een glimlach mama ... Jij bent zo dom om mij rijst te geven ... En u weet dat een kommeke rijst bestaat uit héél véél stukjes rijst ... Nee ?

... Awel he, als u geregeld geantwoord hebt met "nee" hebt u a) geen kinderen b) een uitzonderlijk lage harslag/bloeddruk c) bent u van het mannelijke geslacht d) hebt u een goede poetsvrouw ... Want, ... Ik ga van zulke dingen ronduit GILLEN !

Na, tis eruit, mag het even ? Nee ?

zaterdag 3 september 2011

Kato uitspraak

"Mama, ik wil terug in je buik"
Jamaar Kato, je zal je snel vervelen.
"Mama, ik neem heel veel speelgoed mee, er is plaats genoeg in jouw buik"

vrijdag 2 september 2011

Nore vs. Horror

Het heeft lang geduurd maar het was verwacht ... Nore heeft zich vandaag opgesloten in een speelgoedwasmachine ... In de creche. Het heeft even geduurd voor ze brandweergewijs gered is. Pffff ...

Voor de Nore statistiek

Vandaag was het prikjesdag voor mijn kleinste meid.
Auch ... zoooo zielig. En ze beseffen ondertussen maar al te goed wat er komen zal.
Nu, ook de ideale moment voor de statistiek bij te houden. 
En mijn Madame van 15 maanden meet ondertussen 76 cm en is bijna 10 kilo zwaar.
Een kleine, kloeke juffrouw ...
En, ikke blinken want na ons uitje aan zee, stapt ze dat het een lieve lust is.
Af en toe "boenk" en "bleit" maar ze doet dat goed.
En, god, ja, .. volgens mij staan er ineens ook enorm veel tandjes in dat mondje. Mmmmm, die zullen we ook es moeten tellen.
Nu nog "brokken" (wij noemen dat hier zo, kweet het, lijkt meer op kattenvoeding of zo), boterhammen en koemelk en mijn Madame is een flinke peuter !

Naaien

... of is het stikken ?
Op avond 2 zit mijn rokje in elkaar !!!
Op de een of andere manier slaag ik erin om van de eerste keer recht te stikken !!!
Had ik persoonlijk nooit verwacht.  Mocht ineens aan het grote werk beginnen van de juf.
En nu dat die lappen (op panden) aan elkaar hangen, vind ik het geweldig mooi. (jaja, eigenlof mag stinken).
Het zwaarste werkje is de rits.  En dat is pas voor binnen twee weken want volgende week staat de agenda proppevol en ik krijg mijn ouders hun Singer niet aan de praat ... Snif.
Mocht mijne Singer es meenemen maar dat ding valt helaas niet te versleuren, loodzwaar ...
kZal dus op mijn tanden moeten bijten. En, het is meteen nog eens een goei excuus om nog een bijpassend truitje te zoeken want ja ... want ja wat ?