zondag 30 oktober 2011

Kato uitspraak

Deze ochtend ten huize ploetermoeder :  "Kato, ik smijt straks AL uw speelgoed in de vuilbak".
Haar antwoord : "Mama, dat kan niet want de vuilbak is te klein".

vrijdag 28 oktober 2011

P.o.L.I.t.i.e.K

Ben in mijn leven totaal niet met politiek bezig. Het interesseert mij hoegenaamd NIET !
Als de verkiezeingen eraan komen, begin ik als ne gek het internet af te surfen op zoek naar de waarden van een partij en ga ik voor “stem-spellekes” om te zien bij wie ik mij het beste kan vinden. Awel, het is een probleem ... Had ik vroeger al geen idee voor wie te stemmen, dan weet ik het nu helemaal niet meer. Want, geef toe ... Wat is nu nog het nut van “kiezen” in een “democratie” ?
500 dagen geleden  (allez, zo ongeveer) waren er verkiezingen in ons land.  Er werd duidelijk partij gekozen voor een bepaalde kleur .. Waar eindigen we 500 dagen later ?
Ne strikkenman die geen woord Nederlands spreekt zal voor ons bepalen hoe het land geregeerd wordt ... Die strikkenman heeft – zonder mijn toestemming – beslist dat hij premier zal worden en dat hij nog meer in “mijn” zakken zal zitten ? Bovendien vind de strikkenman dat het landsgedeelte waar ik gelukkig ben nog wel wat extra inspanningen mag leveren ?

Awel mijnheer de strikkenman ... Zoek ne keer in Van Dale op wat het woord “democratie” betekent, ga ne keer voor een taalbad van 500 dagen zodat je op zijn minst meer als vijf woorden Nederlands kan spreken.  Hoe kan een mens een land regeren als hij niet eens begrijpt wat hij staat te mompelen, sta je keer uw royale preetje af (begrijpt het begrip “pree”) en zonder u af met al uw kleurtjes in een of andere bunker zonder eten en drinken. En kom pas buiten als je de betekenis van het begrip democratie begrijpt en beseft dat dit apenland van ne “voorschoot groot” niet kan geregeerd worden met vier verschillende partijen en evenveel talen.
En neem meteen de Koning mee want die begrijpt de begrippen democratie en Nederlands ook niet maar heeft wel tijd om te leren varen met nen duren boot rond een Middellans eilandje ... Met mijn zuurverdiende centjes nb.  Die ondertussen geen toeter meer waard zijn want ja .. Er is ook nog zoiets als een Europese crisis, een bankencrisis, inflatie en .... Veroorzaakt door alweer verkeerde interpretatie van een aantal begrippen, verkeerde communicatie en veel struisvogelpolitiek.
Wanneer zijn de volgende verkiezingen ? Hopelijk snel want ik wil die peperdure nieuwe PC’s wel eens testen die Turteletrienemie deze week mocht gaan testen. 
En nu ga ik stoppen, want ja, politiek interesseert mij niet en ik moet aan mijnen bloeddruk denken. Alhoewel, zou die hierdoor niet wat stijgen ?

Kato uitspraak


En alsof het dan nog niet erger kan ...
Wanneer ik eergisteren tegen Kato zeg dat ik mij nog steeds heel ziek voel, antwoordt zij koudweg :

"Drink DAN minder wijn én meer melk, mama, dan ben je minder ziek" ...

Awel he kato; als je later groot bent, surf dan eens naar volgende site :
http://www.preventievegezondheidszorg.com/wijn.php

Je zal het bewijs geleverd krijgen dat Rode Wijn enorm gezond is !

In tegenstelling tot melk ... Meer en meer lees ik links en rechts dat melk helemaal niet zo gezond is als gezegd wordt. En dat is sneu; want ... Buiten dat enkele glas rode wijn per dag, drink ik wel gemiddeld een liter melk per dag !!!!

In september nog een artikel gelezen dat melk kanker zou veroorzaken ... (oa. prostaatkanker)

Ach, het is zoals Van Hove in Humo zegt; tegenwoordig mag niets meer ... Binnenkort leven we met een infuus astronautenvoeding !

Den Bloeddruk

Vannacht had ik enorm veel inspiratie om te schrijven op mijnen blog. Maar ja, ik kan dat niet maken he ... Zomaar opstaan, Het Lief verklaart me voor zot !
Heelder epistels pende ik in gedachten neer ... Mijn hersenen verplichtend om alles te onthouden tot de ochtend.  Helaas; er blijft niet veel over.  Weer een carrière als schrijfster langs mijn neus voorbij zien gaan .... Ach, wanneer moet ik daar nog de tijd voor nemen ? (awel ja, ’s nachts)
Voorbije week was een week van allerhande beesten ten huize Ploetermoeder. En ja, die moeder maar ploeteren met als resultaat; ook beestjes ... Maar ook een te lage bloeddruk !
9/5 (doet mij ergens denken aan 9/11; kweet niet waarom).  En die 9/5 is dan diegene opgemeten bij den doctoor, terwijl daar mijn bloeddruk waarschijnlijk al licht gestegen was van de zenuwen.
Waar komt in godsnaam die lage bloeddruk toch vandaan ..
Ik geef toe, de laatste tijd draaide de wereld nog iets sneller door in mijn hoofd maar dat is niet nieuw.  Mensen die mij beter kennen, weten gewoon dat ik een beetje geshift rond hol.  Links en rechts al eens duidelijk gemaakt dat ik zo ijl in mij hoofd ben/was, dat ik draaide en sneller moest gaan zitten maar ik zag niet teveel problemen.   Tot ik in de douche tegen de “kuste donderde”.
Ik zit ermee en mijn mama doodongerust ...  (want die heeft mij ooit halfdood gevonden met een bloeddruk die wellicht nog een pak lager lag)
a)      “Zie dat je niet alleen op de trap stapt, zeker niet met kind” ... Makkelijk gezegd als beide kinders ziek zijn ! De kleinste had namelijk buikgriep en ... nee, laat maar, ik bespaar u de details. De oudste vond dan weer dat zij ook weer gepakt moest worden, ah ja, mama, aandacht verdelen !!
b)      “Rijdt geen auto” ... Makkelijk gezegd als je naar den doctoor moet omdat je de dag ervoor een race tegen de tijd gedaan hebt van/naar het toilet en ... nee, laat, maar, ik bespaar u de details. In ieder geval, het was goed voor mijn conditie en mijn gewicht maar dus iets minder voor die bloeddruk die alsmaar daalde. Zo ernstig dat een doktersbezoek verplicht werd waardoor ik ook verplicht de auto moest nemen (sorry mama) én ik de achteruit niet meer vond.  Hilarisch voor u wellicht en ook voor die toevallige toeschouwer want ik stond dwars op straat omdat ik perse wilde keren en niet voor- of achteruit geraakte.
c)       “Leg u met uw benen naar omhoog” ... Mama, jij vergeet dat ik twee koters heb die toevallig tegelijkertijd ook ziek zijn. De ene dus met “je-weet-wel” de andere met “onbekende-koortsaanval” ... Benen omhoog leggen ? Denk het niet mama.  En ja, daar is dan even een beeld uit betere tijden; liggend op een ligbank onder een parasolleke genieten van de zee ... Boenk ! Back to reality.

Nu, toch even googlen naar “lage bloeddruk” .. Wat doe je eraan, oorzaak, ...  ? Als je dat dan leest, ach, dat is pas een reden om flauw te vallen ! Heb dan ook maar besloten om niet in detail te treden zoals eerder gepland.
Maar, ... ik heb voor mezelf beslist dat mijn zoutgehalte gewoon naar omhoog moet.  En, dat kan door chips en frietjes te eten. Van zodra mijn maag en darmen in orde zijn, heeft Het Lief het vlaggen; frietjes van de frituur !!!!

donderdag 20 oktober 2011

Naaien in de vinger !

Maandag nog eens een privé lesje naaien gehad van mijn tante ...
En wat doet deze meid; met naald en draad dwars door mijn wijsvinger naaien.
Ne schone rechte steek ... Alle hulp was welkom ... Draad knippen en draadje netjes uit de vinger trekken.
En het deed niet eens pijn !

Kato uitspraak

Kato loopt al heel de week kei zot 's morgens ...
Ze geraakt op tijd uit bed, vertrekt kei graag naar school ..
Als ik haar vraag wat er aan de hand is ...

"Ik heb vlinders in mijn buik en die vlinderen"

maandag 17 oktober 2011

Sinterklaas

.. Nog eventjes en Hij komt .. Jawel, HIJ komt ... de man met dé baard ...
Tijd om nog eentje over mezelf te vertellen.  U kent het wel, zo'n klein geheimpje !?


Vandaag zaten in de bus: de brochure van Dreamland, Bart Smit en Speelland De Vos ..
En ik vind dat dus geweldig !!!!
Kan uren door die boekjes bladeren en genieten van al het moois dat er te vinden is in Speelgoedland.
Denkend over wat de Sint kan brengen voor mijn kleine meiden.
Ah ja, het stukje over mezelf ? Awel ja, ik blader dus elk jaar door die boekjes, ook toen er nog geen kids in aantocht waren !!!!
Mocht er nu nog een brochure zijn over houten speelgoedspullen, ik zou helemaal zot worden van contentement !!!!

vrijdag 14 oktober 2011

Hoe, time management ?

de kortste definitie van timemanagement:'de goede dingen goed doen'. 'Als je weet wat voor jou de juiste dingen zijn, dan kun je gaan bepalen hoe je ze slimmer kunt doen. Jezelf zaken voornemen en ze uitvoeren zien sommige experts als het summum van timemanagement

Over mijn time management is al veel gedoe rond geweest.
Het merendeel van de mensen begrijpt niet dat ik alles geregeld krijg op een dag van 24u.
Nu ... Vandaag was weer Een Dag met de perfecte organisatie :


Eerst de kids klaar maken en naar school brengen. Nadien met de tuut op pad voor een uur en half zweten op de loopband, fiets, crosstrainer.  Een koek etend in de auto naar Tante Pif om daar een dik uur naailes te krijgen want met de wiskundige toestanden wil het maar niet lukken. Een zeer snelle lunch met Het Lief om over te schakelen op een hogere versnelling richting Regenboogwinkel.  Daar een eerste St Klaas kado gaan halen (heb ik wel wat tijd verloren want kies maar tussen al het lekkers dat de Sint kan brengen) en dito uitnodigingen voor mijn Madame haar feest in november.  Op naar school om samen met mijn Oudste nadien te winkelen zodat de ijskast voor op zijn minst een kwart gevuld geraakt.  Madame wat volgepropt met een lekker vieruurtje (allez, lekker was het wel, gezond kan je een Micky Mouse worst niet noemen).  En nu thuis, strijkend (een mini Ventoux) en bloggend ..

... Eigenlijk had ik eens moeten zien hoeveel kilometers ik vandaag in de auto zat; mijn ecologische voetafdruk was niet zo geweldig ... Soit, het is nu iets na vijf uur in de namiddag en mijn time management gaat gewoon verder ... De kleinste gaan afhalen, koken, samen genieten van een lekker avondmaal en dan achter mijn naaimachien.  De rok en de vlaggenlijn mag stilaan afgeraken ...

Bent u nog mee ? Ik nauwelijks maar het blijkt te lukken !!!!!
Noot : de overige vier (week)dagen ga ik gewoon uit werken alvorens u denkt dat ik toch wel een héél luilekkerleventje heb.
Ik heb overigens deze week een leuke gelezen :

Als een mens acht uur slaapt én acht uur werkt, heeft die mens nog acht uur de tijd om leuke dingen te doen.



dinsdag 11 oktober 2011

De Miekes vs. flocken

De Miekes ?
Awel ja, dat is een meidenkliek die elkaar een jaar of vijf geleden heeft leren kennen op een forum allen herstellende van een miskraam. Jaja .. Soms vloeit uit verdriet ook iets moois.
We zijn met een 10-tal vrouwen die ondertussen allen minstens twee kinders hebben.
Wat in het begin eerder banaal leek (althans voor mij toch, schrijven op een forum ???) is uitgegroeid tot de Miekeskliek. We zien elkaar niet zo heel regelmatig, iedereen woont nogal ver uit elkaar maar het klikt gewoon.  En dat willen we zo houden. En gelukkig is er Facebook, en mail, en sms ...

Zondag was het dus een Miekesnamiddag want er is een nieuwe spruit geboren en die wilden we uiteraard zien !!!! Een Miekesmiddag is gewoon zo'n dag/avond/middag met alleen maar "wijven-praat".  Er wordt lekker door elkaar gekwetterd, tips uitgewisseld over opvoeden, poetsen, (verbouwen), relaties, jobs, ontspanning, typische vrouwen dingen ! No men allowed !!!

Voorbije zondag waren we dus met Vier Miekes en Acht Mini-miekes !!! Jawel, elk van ons had op zijn minst 1 dochter mee !!! En warempel, die meiden komen ook nog es kei goe overeen ... Super !

En daar ontdekte ik dankzij (sterretje) Sam nog maar eens een nieuwigheidje ... Flocken. Flocken betekent dat je met flockfolie (een fluwelen stofje) een kledingstuk pimpt.  En, dat is nu toch wel weer iets voor mij zeker .. En ook een beetje voor Het Lief want die kan nogal goed met een cuttermesje overweg.

Duuuuuus, ... op zoek naar folie en patroontjes ... Via http://vermiljoenshop.be/nl/ alvast wat folie besteld. Morgen naar Hema voor wat T-shirts want beide kinders hebben dringend shirtjes met lange mouwen nodig en pimpen maar ... En nee, het worden geen typische meisjesachtige dingetjes.  Ik heb stoere meiden ...
Wordt dus vervolgt want ja, ik kan het niet laten van een foto te posten !!!

zaterdag 8 oktober 2011

Taggen (?)



Ik ben "getagged" door (Sterretje) Sam : http://sterretje-sam.blogspot.com/
Lastig want Taggen betekent dat je Tien dingen over jezelf moet vertellen ...
Tien dingen ? Voor die twee lezers die ik bereik ?
Mmmm, daar moet ik toch even over denken ...

1) Mama van twee kinders, Kato (bijna 4) en Nore (17 maanden, denk ik toch ... Reken, reken ...)
Ook "mama" - zo bleek maar weer - van Fred en Ginger, twee knappe poezen van nu twee jaar (Toemme, we zijn hun verjaardag vergeten te vieren, tsssss).
Heb een Lief (op mijn werk zeggen ze "mijne vent") ... Niet getrouwd en dus levend in Zonde, auch.

2) Woon in A. U weet wel ... DE "A" en daarbuiten de parkingtoestanden ... Ben ik best wel fier over maar niet arrogant zoals wel eens de ronde doet over Sinjoren. Genoeg ?

3) Ik Ploeter graag, al mijn hele leven lang ... Zoiets in de trant van "Dertien Stielen en zovele accidenten (spreekwoordgewijs, ben hem even kwijt".  Begint eigenlijk al van in de kindertijd ... Niets houd ik vol; base-ball, basket, voetbal, ballet, tennis, badminton ... Zou misschien beter even schrijven wat ik nog niet gedaan heb.  En het is er niet op verbeterd alhoewel ik nu toch al een tijdje houd aan Lopen !
Studies idem; Wetenschappen, Kuntmenswetenschappen, Toerisme, Handel, Bedrijfsmanagement, nog wat Spaanse les erbij ... En nu houd ik toch al tien jaar vol om met cijfertjes te spelen op de Beurs. Allez ja, spelen, euh ...

4) Mijn grootste passie ? Reizen, hoe verder hoe liever, hoe soberder hoe beter ... Al vanaf de leeftijd van 5 beklim ik menig bergskeun.  Begonnen met mama en papa, eigen rugzak en weg.  Van niets of niemand schrik.  Helaas is het wat verslechterd; ik weet niet of ik nu nog stoer over een Monkey Bridge in China ga kruipen.  Moeilijk met twee kleine koters, u kent mijn Denemarken verhaal van deze zomer .. Ik vrees dat het reizen even in het vriesvak beland is (alhoewel, Nieuw Zeeland remember).
Heb alle werelddelen op de teller staan behalve Oceanie !!!! Komt nog .. Misschien spoedig.

5) Bloggen, hoe-zo ? Moet even gaan spieken Bij (sterretje) Sam; sinds dik vier jaar (was het niet langer Sam) aangesloten bij De Miekes, een clubje dames die samen zwanger werden.  Simultaan menstrueren deden we net niet, maar, laat ons zeggen dat De Miekes onderling wel héél véél van elkaar weten/wisten.
Eigenlijk is daar mijn electronisch dagboek ontstaan.  Meer dan 162 910 letters op papier en bijna 250 bladzijden lang (merci computer) heb ik mij laten gaan tussen het proberen zwanger worden, post/pre zwanger zijn en opnieuw van dattem ... En zo ben ik eigenlijk ook met bloggen begonnen. Gewoon om ook hier een archiefje op te richten van alle zotte dingen mijn kinders uit hun mondje kramen.

6) Fotografie ... Ooit voor ingeschreven, allez, zo'n cursus. Echter nooit de eindbestemming van het lokaal gevonden (Foei !) en dan maar wedergekeerd en zelf knoeiend met die Nikon van me.  Ik leef en zie door de lens en kijk helemaal niet uit naar de herfst en de winter want dan krijg ik problemen met mijn belichting en ontstaan er hiaten in het "levensverloop van mijn kinders".  Het is alsof die kinders gedurende die maanden niet leven .. Daarbuiten fotograaf ik alles en iedereen, tot de aardappelen op de barbeque toe ! Nooit meegedaan aan wedstrijden maar, best wel fier op sommige dingen die gefotografeerd werden op de Verre Reizen.  Misschien ooit toch eens iets mee doen .. Maar ja, dan klink ik weer arrogant en ik ben zo niet ...

7) Hoe ben ik dan wel ? Ik ben geen optimist, sorry mensen ... Nooit geweest.  De wereld rust op mijn schouders, werkelijk. Ik trek mij alles aan en kan het dan ook nog eens heel hard opblazen.  Een grote teut maar en piepklein hartje ... Een grote teut maar geen zelfvertrouwen.  Een grote teut maar oh zo rechtvaardig.  Ben ook voorstander voor directe communicatie.  En neen, ik kan het niet veranderen ondanks de vele cursussen die mijn werkgever mij reeds aangeboden heeft.  Ik ben wie ik ben en ga mij niet meer veranderen ... Voel mij daar iets te oud voor ... Thirty-something ...

8) Moet ik nu nog iets vertellen over mijn naaitalenten ? Nee toch ? Dat ik vandaag op 7/10/11 een hoop coupure stofjes ben gaan kopen, een biais-lint  (sorry mevrouw van de stoffenwinkel, kreeg het woord echt niet over mijn lippen), vliseline (wat een keuze !!!), een patroon vond op een andere blog http://creatinneling.blogspot.com/2011/03/gepersonaliseerde-vlaggenlijntjes.html (hopelijk schaat ik nu de Copy rights niet), een ventje heb die mee vlaggetjes wil tekenen en knippen. Zodoende dus dat ik zeker en vast (of is het vast en zeker) de verjaardag van de oudste niet vergeet.

9) Buiten reizen, fotografie en naaien ook nog ... Super graag lees (boekenkast vol), Kei graag naar concerten ga (wil niet denken hoeveel euro's ik daar aan spendeer), enorm veel CDs heb (ga nu richting 600 stuks), een koersfiets heb (die daar schoon staat te blinken maar dit jaar nauwelijks gebruikt werd), niet kan leven zonder mijn "H"umo, mijzelf keigraag verkleed (aaaaah, wist u nog niet he), niet graag kook, verslaafd ben aan chocolade en wijn,  nooit nee zeg tegen een goe biertje, reeds jaaaaaaren djembe speel en 1 jaar klassieke gitaar geprobeerd heb, er niet tegen kan dat mensen door mijn haren wrijven, ik aan 1 oog bijna blind ben, .. Genoeg !!

10) ik bij gebrek aan volgers graag het woord geef aan :

Onze kleine fee
De Saloncoureur

De enige mensen die ik kan "taggen".

vrijdag 7 oktober 2011

Rok 2 én Rok 3


Rok 2


     




Patroon Rok 3



Rok 3

 

Kato uitspraak

Deze ochtend staat Kato keihard aan haar oren te trekken in de badkamer.
Wanneer ik haar vraag wat er aan de hand is, krijg ik de melding ...
"Mijn oren luisteren niet".

donderdag 6 oktober 2011

Patroon teken vs. wiskunde


Heb nog gelijk ook !!! Patronen teken = Wiskunde = mijn buisvak vanaf de 2de klas LAGERE school !!!

http://kamielandodille.blogspot.com/2011/02/een-kwart-cirkelrok-op-maat-tekenen.html


Gelukkig is het Lief een reken- en analysewonder.  Vanaf nu mag hij de patronen tekenen van mijn rokken. Probleem opgelost .. Handig toch ... Voor alles wordt een oplossing gevonden.

Met dank aan Kamiel&Ollie.

Kato uitspraak

Gisteren gaat de Juf van de tweede kleuterklas met haar koters naar het Park, Kato incluis.
Opdracht; drinkenbus meenemen en een lege plastieken tas.
's Middags gaat Papa Kato afhalen op school en staan 24 trotste kids te pronken met hun tas vol eikels, kastanjes, blaadjes etc. Behalve 1 kind; Kato ... Wanneer papa vraagt waarom Kato niets mee heeft, zegt Kato zéér laconiek ... "Papa, ik moest van de Juf mijn drinkenbus ZELF dragen, daarom had ik geen kracht meer om mijn plastieken zak te vullen".
Daar sta je dan met een mond vol tanden ....

Adele

Soms zijn er gewoon van die dingen waar een mens zoooo content van kan worden.
Er is Adele, een zangeres waar ik een aantal maanden nog nooit van gehoord had.
Een lieke en wham; het zat er los op ... Verliefd !
En daar zit hij dan .. Al bijna acht weken in mijn auto ... Dag in, dag uit ... Ik krijg er geen genoeg van.
En you-tubes-gewijs een parodie gevonden : http://youtu.be/_dErAZL1Hr8
Nu maar wachten tot ze naar Belgie afzakt ....


Fragile stoffen kiezen

Om mijn "Kat-zinnen" wat te verzetten besluit ik alsnog naar de Fragile Stoffenverkoop te gaan.
Heb nog even de tijd en hopelijk ontspant het mij een beetje (ook al zie ik er niet uit met rode, betraande oogjes).
Zoals reeds eerder gezegd; een stockverkoop is gevaarlijk ... Andere dames jutten je op en voor je het weet, koop je gewoon véél te veel ...
Maar, ik heb mij ingehouden want ik besef zeer goed dat ik nog een hele weg heb af te leggen alvorens ik in staat ben om een Jurk te maken ... En om zeker te zijn, binnen twee weken, is er een Stockverkoop Jurken van Fragile .. En vind ik die nu net niet prachtig ... En misschien is het een lekker excuus voor alsnog een derde spruit ?

Labels

Hier zijn ze dan ... Mijn "gepimpte" labels ...
Nu nog de moed vinden om verder te gaan ...
Vind ze zeer geslaagd, hopelijk strijken ze ook makkelijk. Want, eerlijk, labels innaaien, daar heb ik iets te weinig geduld voor !

Ni goe voor mijnen tikker

Deze ochtend vertrek ik goe gezind naar mijn werk (gebeurt niet te dikwijls want ik heb een beestig zwaar ochtendhumeur). 
Met een slaapkop draai ik een drukke baan op en zie daar in een flits een gestreepte poes liggen ... Dood ... Platgewalst door een auto.
Mijn maag draait om, ik word een beetje dizzy want onze Kater leek daar wel héél hard op.
Aangekomen op mijn werk, direct contact met het Lief die zo lief is om voor zijn werk nog eens te passeren om te gaan kijken naar het beest in kwestie.
Geen proper zicht dat is duidelijk. Lief is zelfs zo lief om de RIP-poes aan de kant te leggen, kei koud, hoofd geplet etc.
Ik zit een halve dag op mijn werk maar aan een ding te denken; Mijne Fred !!!
Tussen de middag vlieg ik als een zottin naar huis om als een hopeloze trien te staan roepen in de tuin. Gene Fred en zuslief Ginger komt jankend aangelopen. Tja ... Daar is de eerste traan ... Neen toch ?
Vermits het Lief niets meer kon maken van de vormeloze massa met staart besluit ik zelf te gaan kijken.
En ja, het is inderdaad moeilijk om te zien of het onze kater is.  Niet overtuigd ga ik naar huis om nadien nog es te keren en te kijken.
Met een bang hart keer ik naar huis en ga ik terug als ene hopeloze kip staan roepen in de tuin.
Geen Fred ...
De oudste komt thuis en vraagt direct naar haar kat.  Ik probeer haar zo goed en kwaad als het kan uit te leggen dat de poes misschien toch niet naar huis komt.
Kato vindt een oplossing "bel de ziekenwagen en dan gaan we naar de dokter met Fred".
Euh ... We besluiten dan maar om met zijn twee te staan kakelen in de tuin ...
En wie komt er na een dik uur aangeslenterd ? Jawel, ons postkaart !
Kan u verzekeren; ik ben weer wat grijze haren rijker en zal weer wat jaren minder lang leven !!!

woensdag 5 oktober 2011

Eindelijk .. Het machien

Het is nog eens gelukt. We zitten in de zetel, tijd om de mail te lezen, facebooken en bloggen. Nice ...
Vandaag zijn mijn strijklabels toegekomen, vanaf nu heb ik dus 'gepimpte' kledij.
Een originele naam, originele lay-out ... Nu blijven volhouden.
Vanavond mijn tweede rok klaargestoomd om vrijdag te kunnen locken en dan doen we lekker verder. Of toch niet?
Vanavond pak ik mij daar een Burda magazine en moet ik vaststellen dat ik er geen toeter van begrijp ... Dit is erger dan de wiskunde lessen op school.
Pfff, mijn mama haar oude Singer doet het opnieuw (blijkbaar heel oud want heeft nog een 'riem'), mijn tante heeft mij maandag positief aangemoedigd om te blijven doorgaan, stoffen liggen klaar ... En dan begrijp ik niets van de patronen ...
Essentieel! Grrr ...
Dus maar op zoek naar een Boek voor Dummies Patroon lezen?