zaterdag 31 maart 2012

Nijntje in Mechelen : sneller dan verwacht




Sneller dan verwacht naar Mechelen gebold voor de Doe-tentoonstelling van Nijntje !
Pret voor Jong én Oud ! Als u vandaag liedjes hoorde uit de poppenkast, waren wij dat ...
Het was super om met beperkt materiaal prachtige dingen te maken. Knutselen en denken "ach, dat we dat niet eerder deden".  Dikke fun !!! Een aanrader, zeker in de vakantie met slecht en koud weer !!!
Nijntje is te vinden in het Cultuurcentrum van Mechelen.

vrijdag 30 maart 2012

Mdme Zaza

Omdat ik vrouwen met ferm veel pit wel weet te appreciëren nog es wat reclame maken ! En vermits ons Mdme nu ook een boek heeft gelanceerd, vond ik het niet meer dan normaal haar te steunen.  Je moet het durven, in tijden van crisis een boek lanceren. Maar, met heel de rokkengekte onder de blogsters, is dat een schot in de roos. EN, vanaf nu gaat dat bij mij ook veel vlotter gaan ! Dus, Madame Zaza, blijven gaan !!!! Je doet dat "effenaf" kei goe !!


donderdag 29 maart 2012

Mijnen stalen ros

Deze ochtend mijn stalen ros van stal gehaald, allez, één van de stalen rossen ... Diegene die perfect dienst doet in "A", een die je ergens kan laten staan zonder doodsangsten uit te staan ... Hij mag gezien worden ... Een oma-fiets, nen echten, met een knal groene bel, rozen aan het stuur en een hippe kitch-en-kitchen fietstasduo .. Ben er zot van ... Maar er ontbrak iets. De laatste tijd zie ik overal Fietsplaatjes .. Meestal rijden de desbetreffende fietsen echter te snel om te lezen wat erop staat.
Sinds vanmiddag weet ik het ... "Weer een auto minder" ... En dus, zo'n plaatje wil ik. Dat hangt perfect aan mijnen velo !! Uiteraard mis ik weer meteen een hype die al maanden bezig is (tja, ik leef dan ook op een andere planeet) en blijkbaar kan je die plaatjes alleen nog in pakketjes van 20 stuks bestellen. Grrr ... Vanaf nu heb ik mijzelf dus gebombardeerd tot ambassadeur van de "fiets in de straat-actie" ! Nu maar hopen dat ik 20 plaatjes krijg :o))

maandag 26 maart 2012

Dans mee met nijntje



Dit schalt ELKE dag tijdens de ochtendspits door onze badkamer .. En eerlijk, ik word er zowaar vrolijk van. Mijn ochtendhumeur sluimert hierdoor niet meer tussen zeven en tien maar eerder tussen zeven en negen.  Zalig gevonden en eens het tussen die oren zit, krijg je het er niet meer uit !
Nijntje is hier immens populair. Een jaar of twee geleden zijn we naar Dick Bruna aan Zee geweest maar momenteel loopt er ook een tentoonstelling in Mechelen ...


Cultuurcentrum Mechelen pakt uit met een grote expo rond de Nederlandse illustrator en schrijver Dick Bruna. De overzichtstentoonstelling haalt voor het eerst heel wat origineel werk van deze meester naar België.
Dick Bruna (°1927) is de geestelijke vader van nijntje, het meest populaire konijntje ter wereld. Het eerste prentenboek verscheen in 1955. Sindsdien heeft nijntje de harten van kinderen uit alle werelddelen veroverd. Vandaag worden de boekjes in meer dan 50 talen vertaald en wereldwijd verspreid. Daarnaast geniet de vormgever, internationale bekendheid met zijn ontwerpen voor de befaamde pocketreeks de Zwarte Beertjes van A.W. Bruna Uitgevers.
De tentoonstelling dompelt je onder in de wereld van Dick Bruna:
de strak vormgegeven ontwerpen en zachte humor voor de Zwarte Beertjes-serie (1952-1972),
de poëtische eenvoud van de zwarte beer met rode oogjes op de stationsaffiches,
de charmante plakkaatverftekeningen van Bruna's eerste prentenboekje de appel (1953)
en nijntje in het museum, van manuscript tot boekjes.

Een creatief en speels bezoekJong en oud kunnen ook zelf experimenteren met de eenvoudige kleuren- en vormentaal van Dick Bruna. Interactieve ateliers uitgerust met opdrachten, tekenmateriaal, prenten en boeken doorkruisen de tentoonstelling. Een begeleider van ABC helpt je op weg.
Expo Dick Bruna is een coproductie van Cultuurcentrum Mechelen, Mercis bv, ART BASICS for CHILDREN & MMMechelen vzw

Echt plezant om te doen met de kids !! Staat zeker nog op de verlanglijstje zeker omdat de kleinste er zo wild van is (en ja, ook wel de grootste).  Onlangs in Maastricht mijzelf volledig laten onderdompelen in al het leuks die de Nijntje winkel te bieden heeft !!!

Kato uitspraak

Kato: mama, toen ik uit jouw buik kwam, was er een beetje bloed op mijn hoofd. Maar mama, dat is van al die wijn in je buik! ...

donderdag 22 maart 2012

Jeugdboekenweek ... Koop eens een boek

Van 10 maart tot 25 maart is het (Jeugd)boekenweek ... Kent u dat nog ... Een boek ... harde of zachte kaft, wit gerecycleerd papier, soms mooie zwarte sierlijke letters ... Soms turven van 500 blz ... Mmm .. Overtuigend ? Ik hoop het want morgen ga ik kleuters overtuigen een boek te kopen !!!


Uiteraard geen turven van 500 blz. Maar, het is wel zo dat er nog weinig kinders lezen .. De mijnen ook hé; strips staan op de i-pad, puzzels staan op de i-pad ... Voor de groten zijn er speciale e-books !! Maar, een écht boek vastnemen en lezen .. het gebeurt véél te weinig.  Ook door mij, ik geef dat toe .. Ik koop nog geregeld een boek en overal in huis liggen die boeken te wachten om gelezen te worden.

Morgen dus ... Om zeven uur starten om al die boeken mooi op een plaats te leggen zodat meer dan 600 leerlingen die boeken kunnen vastnemen, besnuffelen én hopelijk kopen ! Want ja, wij hopen dat de ouders 's avonds ook een boek vastnemen en overtuigd geraken dat lezen loont !


Lezen is nu eenmaal goed voor de ontwikkeling van taal maar ook goed voor de fantasie. Niets zo leuk als helemaal mee gezogen te worden in een verhaal.  Een boek is ook milieu-vriendelijk. Tegenwoordig is alles uit gerecycleerd papier gemaakt, een boek weegt minder als de computer, verbruikt geen batterij. Je neemt hem overal mee, gewoon in je (boeken)tas.
Spreek over een boek met anderen .. Iedereen ervaart een boek anders, je zou verrast zijn wat jij over een boek denkt en wat een ander ervaart.

Een boek is goedkoop ... Een goed boek kost veel minder als een computerspel !
Wil je niet investeren in een boek, schaf uzelf een bib-kaart aan ... Voor een kleine bijdrage kan je rondsnuffelen in duizenden boeken over de meest gekke onderwerpen !


.. Enne, nog eentje ... Een boek maakt niet dik !
Als je televisie kijkt, ben je sneller geneigd om een zak chips of koekjes te eten. Bij een boek wordt je zo mee in het verhaal gezogen dat je geen tijd hebt om aan snoep te denk !!!

http://www.jeugdboekenweek.be/2012/start.html


Affiche Jeugdboekenweek

dinsdag 20 maart 2012

Triggerfinger



Ik word hier ronduit wild van !!!!!
Van zijn stem, zijn looks, zijn kunsten op de gitaar, zijn ALLES !!!
Wat een beest van ne vent met een beest van een stem !
Voila, dan weet u dat ook weer ...

zondag 18 maart 2012

De Cliniclowns : Wie wil sponsoren

Elke dag opnieuw vraag ik mij af hoeveel mensen ik bereik met mijn schijfsels ...
Elke dag opnieuw vraag ik mij af of ik moet doorgaan of niet .. Maar, ik amuseer mij nog, dus ja .. Ik ga door ...  En doorgaan kunnen we, ik ben nu eenmaal een te bezige bij met een niet zittend gat !


Er zijn echter grensen ... De voorbije week ben ik vier keer gaan lopen met afstanden tussen 8 km en 16 km en dat doet pijn ! Vooral tussen de twee oren is het soms niet eenvoudig om moederziel alleen 16 km afstand af te leggen.  Maar, ik blijf koppig volharden en wil perse groeien en verbeteren. Motiverend is het niet altijd, dus, ben ik op zoek gegaan naar een extra doel voor eind april.


Eergisteren heb ik mij a) ingeschreven voor The Ten Miles én b) ik ga voor de Cliniclowns lopen.  Er is geen weg terug ! Ik zoek dus sponsors ... Goede zielen die mij willen steunen met centjes.  Hoe meer centjes ik kan vergaren tijdens het lopen, hoe beter ... Ben alleen té verlegen om zo op de man af te vragen "mag ik van u wa centjes". Ik vraag dat al elke dag aan mijn klanten en in mijn privé krijg ik die vraag niet over mijn lippen. De tijd dringt echter ... Ben dus nog een manier aan't bekokstoven om die centjes binnen te halen voor die prachtige VZW.


Wat zijn nu eigenlijk De Cliniclowns .. Voor zij die geen (klein)kinderen hebben is het begrijpelijk dat ze er nog niet van gehoord hebben. Voor zij die wel kinderen hebben maar er nog nooit van gehoord hebben .. Tja, "Horen van" mag vanaf nu maar ... "Kom ze liever niet tegen" !
Wij kennen ze hier thuis dus wel ... Veel beter dan ons lief is, maar, we zijn ontzettend blij dat ze er zijn !


De Cliniclowns zijn hier in Belgie met zestien mensen die zieke kindjes proberen op te beuren in het Ziekenhuis of Verzorgende instelling ! En ze doen dat goed ! In tijden van verdriet, hoop en ellende brengen zij een lach op het gezicht van ELK kind en ELKE ouder ! Verkleed als clown brengen ze muziek met zich mee maar ze knutselen ook met ballonnen, goochelen ... en gewoon, ze doen een beeteke zottekes ! Het helpt écht !


Uiteraard kost dit stukken van mensen en kunnen zij elke euro gebruiken. Vandaar, ik ga mij laten sponsoren voor hen ... Hopelijk weet ik tegen midden volgende week hoe ik dat practisch kan aanpakken !!!

http://www.cliniclowns.be/

Zwoegen loont !

Vier keer trainen in een week loont ... Voor de statistieken ...
Vandaag net geen 15 km in 1u35 aan een gemiddelde hartslag van 145 ! Girl power ....  Heb es goe geroepen van contentement ... Da mag al es :o)) En voor de diëtisten onder ons 966 caloriekes verbrand ... Zaaaaaaalig !!!!!

zaterdag 17 maart 2012

St. Patricks Day : Cheers !!



Feesten in Ierland ... St. Patricks Day, 17 maart ... herdenking van de beschermheilige Sint Patricius.
Feest in heel Ierland (en grote stukken van Amerika en Australie) maar ook een heel klein beetje in Belgie ! In "A" bijvoorbeeld, wordt ook jaarlijks een ferm feestje gebouwd ... Kleur van de dag
"groen" .. En laat dat nu 1 van mijn favoriete kleurtjes zijn .. Dus ... Even stilstaan bij deze dag !


En voor J. die dit jaarlijks naar traditie viert samen met zijn verjaardag ...
Drink er een paar flinke Guinesskes op mateke !!! Denk wel aan die sportbenen en De Dolomieten !!! Niet te zot doen !!!
Cheers !

vrijdag 16 maart 2012

Cirkelrokjes













En we gaan dapper verder met naaien. Ik had ergens gelezen dat cirkelrokjes niet zo lastig waren om te maken dus snel beslist ... Cirkelrokjes. Nu, op zich valt het wel mee, maar, ik blijf sukkelen met belegjes maken.  Het lukt me niet ... En zonder belegje heb je geen mooie rok. Allez, dat vind ik nu .. Eens ik weer een "gemaksoplossing" gevonden heb, zal ik snel overstag gaan ! Het resultaat mag er zijn, hopelijk vinden mijn meiden het ook leuk !!!
Het ontwerp op zich is zeer eenvoudig ... Met een passer (of in mijn geval met de losse hand) kom je al ver ! De rekenformule voor de taille werd me ingefluisterd en hopla ... klaar !
Posted by Picasa

donderdag 15 maart 2012

Veel te vroeg afscheid nemen

Een schooluitstap naar Zwitserland als laatstejaars van de Lagere School … Een uitstap waar je als kind zo naar uitkijkt … Want, daarna komt onherroepelijk het afscheid van een hele periode … Afscheid van de Lagere en hop vooruit naar de Hogere … En dan ? Dan staat de wereld stil, eindigt een wereld, een leven, véél te vroeg .. Mensen, waarom ? Waarom nemen ze onschuldige kinderen van ons weg ? Mensen die nog aan de start staan !!!!

Voor de kinderen :
Eindelijk is het zover, je mag met je klas voor 10 dagen op Sneeuwklassen. Hier kijk je zo naar uit … Soms is het je eerste uitje weg, zonder mama en papa, soms is het de eerste keer dat je op latten staat, dat je sneeuw in je handen voelt (echte sneeuw bedoel ik), soms heb je hiervoor twee jaar lang gespaard.  Het is het uitje waarop je ’s avonds in het donker nog lekker ligt te gniffelen bij elkaar in bed, deugnieterij uitsteekt, je eerste fuif, je eerste kus … Kortom, een zorgeloze vakantie, ideaal moment om een hoofdstuk in je leven af te sluiten. 

Je stuurt dagelijks even snel (je kent het wel “tussen de soep en de petatten”) een vluchtige sms naar huis, soms ontvangt een ouder alsnog een kaartje of brief … De klasblog wordt elke dag aangevuld met verhalen en foto’s.  Na een dikke week krijg je toch een lichte heiwee naar huis. Je wil terug naar je vertrouwde plek, bij mama en papa, broer of zus .. je eigen bed, ….  Nog even snel wat souveniers kopen voor het thuisfront, nog even vluchtig een blik achterom en met mooie herinneringen naar huis !
Voor de ouders :
Een verplicht numertje “kind-loslaten”.  Dagen, neen, weken op voorhand ben je er al mee bezig, duizend dingen in je hoofd : ze moeten voorzichtig zijn, ze moeten bij de groep blijven, mogen niet naast de piste skiën/sleeën, ze moeten goed eten en drinken, op tijd gaan slapen … Zien dat ze elke dag proper ondergoed aandoen, douchen, hun jas vastdoen … Etc … En ja, ik ben zo’n moeder die ook zou zeggen “ga niet vooraan in de bus zitten” “doe je gordel om” … Want, ja, ik ben zo’n typisch mens dat schrik heeft in het verkeer en al gek wordt als ze het stuur aan iemand anders moet overdragen.
Voor vele ouders is dit ook een moment dat ze hun kind voor de eerste keer “weg sturen”.  Mijn papa bijvoorbeeld zegt nu nog elke keer “Zijt voorzichtig he”.  Dat zinnetje hoorde ik vroeger ELKE DAG !!! Werd er als Jonge Puber gek van … Tot ik zelf ouder werd !!! En nu ? Ga ik vanaf nu die zin ook elke dag zeggen tegen mijn kinderen ? Of, deed ik dit al – onbewust – terwijl mijn kleine meiden er nog geen benul van hebben wat het mogelijk kan betekenen ?
De ouders, mensen, wat een pret.  Ze konden een blog volgen, zagen wellicht prachtige foto’s passeren via een picassa album … Lekker meegenieten. Om dan na een dikke week toch uit te kijken naar de terugtocht van hun kinderen. Eindelijk ! Want, voor een ouder is een Lange Week L A N G ! Je gaat ’s avonds met een lastige maag slapen, nerveus want je weet dat je kind bijna de bus opstapt voor een lange rit huiswaarts. Je hoopt dat alles goed mag gaan … En Plots een telefoontje … De wereld staat stil … Hier eindigt een leven, de hel breekt los, voor jezelf als ouder maar ook voor andere familieleden, voor je andere kinderen … 
Mezelf :
Gruwel!  Ik las het nieuws pas toen ik surfde naar De Tijd en De Standaard, mijn dagelijkse gewoonte op kantoor. Snel inloggen voor de dag begint, je weet wel, je hebt er al een helse ochtendspits opzitten. Net na het ontwaken berisp je een van je kinderen omdat hij/zij te traag is in de badkamer, niet snel genoeg zijn/haar boterham opeet, morst op zijn/haar nette kleding
 … De wereld staat stil … Je denkt alleen maar aan die onschuldige kinderen, de wanhoop bij de ouders … Neen, zoiets verteer je niet … Het zijn je eigen kinderen niet en toch sta je er dichtbij … 
Op dat moment moest er geen enkele klant beginnen zeuren over kosten want ik zou door het lint gegaan zijn.  

Tegelijk denk je terug over die ochtendspits, verdomme, waarom ben ik toch boos geweest op het morsen van die tandpasta … Het had de laatste keer kunnen zijn dat ik mijn kind berispte in plaats van knuffelde.  Tijd voor het eerste goede voornemen; vanaf nu word ik ’s morgens niet meer boos, neem ik tijd voor een knuffel van zowel kinderen als partner. Zeg ik dagelijks “voorzichtig” !!!

En zelfs een dag na datum is er nog altijd ongeloof … Net een boze droom waar je maar niet uitgeraakt.  Wat een hel om zo lang te moeten wachten op nieuws van je kind.  En wat als je hoort dat jouw kind het overleefd heeft, maar een ander klasgenootje niet ? Voel je je dan beter ? Wellicht wel maar voel je tegelijkertijd ook geen schuld ?
Wat met de kinderen die het ongeval overleefd hebben ? Kan je zoiets ooit verwerken ? Wat met ouders, broers, zussen oma’s en opa’s die hun (klein)kind verliezen ? Hoe in godsnaam kan je zoiets verwerken, in een wereld zoals de onze waar er geen tijd is voor rouw, verdriet …  Want eerlijk ? Binnen een tweetal weken spreekt niemand er nog van en ja, zelfs vandaag gaat het leven gewoon verder ! We staan te weinig stil bij tragedies …  En wat met al het andere wereldleed ? Elke dag sterven duizenden kinderen overal in de wereld, staan we daar wel voldoende bij stil ? Ja, vandaag wel maar volgende week ?
En wat met de chauffeurs, de begeleiding, wellicht ook ouders die hun kinderen achter laten ? Overal in de media wordt over kinderlevens gesproken maar deze volwassen mensen zijn ook weggerukt uit hun leven en het leven van hun familie ?  Ze zeggen altijd dat een ouder persoon “mag” gaan en een kind niet … Waar, een kind heeft nog een hele rit af te leggen maar het verlies van een ouder persoon doen ook pijn !
Is de media correct geweest vraag ik mij af ? Waarom circuleert er de dag na de tragedie op facebook de blog met hun verhalen, foto’s ? Waarom circuleert de dag nadien een (sneeuw)klasfoto van de kinderen met getagde namen ? Ziek ! Dit is gewoon ziekelijk ! En wij ? Wij gaan daar in mee ... Het nieuws wordt gevolgd, de kranten worden meermaals per dag gevolgd, je praat erover op je werk, thuis, met je vrienden, bij de bakker ....
Waarom toch al het gevecht voor foto’s van ouders ? Laat die mensen … Die zitten al in een media circus .. Geef ze ruimte, privacy, geen klopjacht … Waarom worden programma’s aangepast op televisie en radio ? Helpt dat die mensen vooruit ? Denkt er iemand dat die mensen daar momenteel mee bezig zijn ? Neen, die willen zo snel mogelijk naar hun kind !!! Gaan die zich echt beter voelen als een Koning in Melsbroek hen begroet ? Ik zou die mens naar zijn keel vliegen …
Wat er nog in mijn hoofd spookte ? Wat is de meerwaarde om 22 kinderlevens af te pakken ? Als er een God is (neen, ik geloof niet), wat bezielt die mens ???? Waarom wordt de meest zieke moordenaar 80 en moet een kind van nog geen 12 vertrekken ?  Als ik Leonard zijn gezicht nog maar zie verschijnen op televisie keert mijn maag !
Hoe reageren andere kindjes op deze gebeurtenis ? Voor mijn oudste is het makkelijk … “het worden allemaal kleine sterretjes .. Maar, geen bang mama; die komen ooit terug die sterretjes ! De kindjes zijn nu even met vakantie” !!!
Was het leven maar zo makkelijk … Of een klasgenootje van haar die heel rustig zei “mama, ik zal mijn toverstokje wel eventjes gebruiken en dan komen die kindjes snel terug” … 
Ach, laat die kleine mini-mensjes maar in hun onwetendheid, wij zullen de harde werkelijkheid wel onder ogen zien, dit had niet mogen gebeuren en ik krijg het niet uit mijn gedachten ! Elke minuut van de dag !

dinsdag 13 maart 2012

Ten Miles : .. ik voel mij nog ... - groot !

Siska Schoeters traint voor DVV Antwerp 10 Miles
Siska Schoeters is in volle voorbereiding voor de DVV Antwerp 10 Miles. "Tijd of klassement interesseert me niet, lopen is voor mij pure ontspanning", zegt de Studio Brussel-presentatrice.
Siska Schoeters tijdens haar inspanningstest bij Energy Lab. (foto energy lab)
Siska Schoeters is niet de enige Studio Brussel-stem die sportief bezig is. "Sport is hip op Studio Brussel", zegt ze in Gazet van Antwerpen. "Linde Merckpoel traint voor de marathon. Mijn vriend Tomas (De Soete, nvdr) heeft onder begeleiding van Energy Lab de Galibier beklommen. Elke dag hoor ik hem zeggen dat hij opnieuw moet beginnen fietsen. Stijn van de Voorde loopt en Sofie Lemaire ook."

Ook Siska deed een beroep op Energy Lab om haar te begeleiden richting haar doel: de DVV Antwerp 10 Miles op 22 april. Begin februari werd ze een eerste keer getest in Energy Lab Zwijndrecht.

Veel overredingskracht was niet nodig om de radiopresentatrice aan de start te krijgen in Antwerpen. "Ik heb joggen altijd plezant gevonden. Zoveel deugd dat het doet. Ik had alleen een zetje nodig. Toen ik nog in Gent woonde, had ik een personal coach en bleef ik aan gang. Maar het moederschap en een drukke agenda haalden de regelmaat uit de trainingen."

"Ook al ken ik de baten van het joggen en weet ik dat het even doorzetten is, het kwam er niet meer van. Het cliché klopt: de afstand van de zetel naar de deur is de moeilijkste. Onlangs zijn we naar Temse verhuisd, naar een landelijke omgeving. Ik moet maar de deur uitstappen om een leuk parcours te vinden."

Beschrijf eens wat het joggen je bijbrengt.
"Achteraf ben ik altijd ongelofelijk blij. Noem het maar puur geluk. Daarvoor hoef ik zelfs niet ver of snel te lopen. Voor mijn bevalling ben ik zelfs zo lang mogelijk blijven lopen, zo'n genoegdoening had ik ervan."

Hoe ziet je sportief verleden eruit?
"Ik heb wat aan paardrijden gedaan, maar ik had schrik van het paard. Volleybal gespeeld, maar ik had schrik van de bal. Ballet, maar ik was niet lenig genoeg. Een beetje geskied ook. Joggen heb ik al die jaren nog het langst volgehouden. Maar Sporty Spice was ik nooit hoor. Of ik competitief ben? Geenszins. (lachje) Misschien omdat ik nooit goed genoeg geweest ben. Neen hoor, sport is voor mij pure ontspanning. Tijd of klassement interesseert me niet. Mijn dagelijks leven is al competitief genoeg, met die deadlines. Waarom zou ik in mijn vrije tijd dan nog wat extra gaan stressen? Ik twijfel nog tussen de Ladies Run van vijf kilometer en de 10 Miles. Ik heb onlangs nog een uurtje gelopen, dus mijn conditie is nog niet helemaal weg. Ik zal zien hoe de trainingen vorderen."

Hoe ga je die trainingen in je agenda inpassen?
"(zucht) De hamvraag. Dat weet ik nog niet zo goed. Een keer in het weekend, als mijn zoontje overdag slaapt. En verder? Allicht ga ik mijn loopspullen in de auto leggen, zodat ik me op het werk kan omkleden en meteen bij thuiskomst aan de slag kan. Anders lukt het niet. Laat het dus snel langer licht worden. Voorafgaand aan het werk is geen optie. Dat is het enige moment van de dag dat ik mijn zoontje kan zien. Hij wordt wakker rond half zeven en ik vertrek elke dag om negen uur naar de VRT. Die zalige momenten wil ik mezelf niet ontzeggen. Overdag op de VRT? (lachje) Voor mensen die echt werken, is dat onmogelijk hoor. Andere afdelingen kunnen een uurtje Zumba inbouwen, op Studio Brussel kan dat niet."

Verkies je gezelschap tijdens de trainingen?
"Gezien mijn variabele uren lukken groepstrainingen me niet. Veel van mijn familieleden of vrienden wonen sowieso te ver weg. En wat als hij of zij afzegt, dan zou ik ook afhaken. Neen, laat mij maar op mijn eentje draven. Ik ken trouwens niemand die zo traag loopt als ik. De iPod gaat meestal wel op. Ik heb zelf een playlist met aangepaste muziek samengesteld. 'Lopen Bitch!' heb ik dat lijstje genoemd. Het eerste nummer daarvan is met zorg uitgekozen. Don't stop me now van Queen. Voor de rest is het een afwisseling van uptempo en zachtere songs."

Wat weegt door, ijdelheid of gezondheid? "Een combinatie. Ik voel me gewoon beter als ik gelopen heb. Fysiek en mentaal. Dat ritueel is heerlijk. Trainen, douchen en dan vijf minuten in de zetel nagenieten. (lacht) Dat is bijna zo goed als een pak koeken leegeten."

maandag 12 maart 2012

De nieuwe voedingsdriehoek ...

Nieuw



Oud



Zie je het verschil ? Ja, bewegen dus !
Nu, ik ben de laatste die preekt over gezonde voeding enzo .. Maar, ...
Misschien een lichtpunt voor menig vrouwelijk wezen dat menige zwangerschappen achter de rug heeft.  Dankzij "beweging" weeg ik vandaag de dag 10 kilo minder als voor mijn zwangerschappen.  Euh, eerlijk; ik bewoog ook al voor die zwangerschappen, toemme ... euh ...
Daar gaat mijn preek. 

Soit, na mijn tweede zwangerschap moest er 24 kilo af !!! Ik begon dus als gek die kilo's eraf te sporten en extreem gezond te eten ... Liters water (ja, LITERS, zoals in 4 LITER per dag !!!).
De zgn. "punten" kende ik van buiten .. Heb het toch 1 week volgehouden.

Hoe is het dan gelukt ? Awel ja; veel water drinken, geen frisdrank, geen suikers (ook niet in die liters koffie/thee die ik dagelijks misbruik), kleinere porties 's avonds, geen vers geperst fruitsap meer, vijf stukken fruit/dag, geen cornflakes, op zondag de koffiekoeken achterwege laten  ... En ja, sport, sport, sport ...

Nu wat het sporten betreft, onder sport verstaat men ook wandelen, rustig fietsen, wandelen met de kinderwagen (deed ik dagelijks van/naar school !!!), de trap (ipv de lift), de auto iets verder van je werk parkeren indien je niet zonder kan, regelmatig van de werkstoel opstaan en ne keer een tetterke doen bij de buren (ahum), stofzuigen en dweilen (jawel !) ....

En weet, je moet 7000 extra caloriekes verbranden voor je een kilo verliest, dat is veel !!!! Dat haal je niet na 1 maand gezond leven ! Je doet er MAANDEN over ! Maar, je zal je beter in je vel voelen als je kleinere porties eet, geen frisdrank meer koopt (is toch te duur) en iets meer beweegt.

Gewoon doen ! En nee, het is geen preek !!!

donderdag 8 maart 2012

Internationale vrouwendag ... u weet wel equal ... vs. Suffragettes



File:Cat and Mouse Act Poster - 1914.jpgFile:British suffragette clipped.jpgVandaag is het dan zover ... Vandaag hebben wij als vrouw evenveel verdiend als wat een man verdiende vorig jaar in maart !
Toch wel eventjes bij stil staan vind ik !
Mensen, ik zou in de jaren stillekes nogal es een suffragette zijn denk ik !
Onstaan laat 19de, begin 20ste eeuw in de middle class in Engeland.
Goh, misschien komt daar mijn voorliefde voor Engeland wel van, misschien was ik er vroeger wel eentje !!!!


Strijden voor uw rechten .. uw vastbinden aan treinsporen, brievenbussen in brand steken, ruiten uitgooien. Als je dan werd opgepakt, starten met een hongerstaking. Hun kleuren waren paars, wit en groen ... Toevallig ook de kleuren gelinkt aan mijn blogje ! Ha, gevonden ... Ik was in een vorig leven een Suffragette, vandaar dat ik de dag van vandaag overloop van de drang naar rechtvaardigheid.  Ik kan onnozel worden van mezelf als "ik" vind dat dingen niet gebeuren zoals ze moeten ... Ga daar dan zo in hoop dat mijn hart overuren maakt. 


Internationale vrouwendag dus ... Dit is eigenlijk de herdenking van de eerste stakingsdag door vrouwen in 1908 in New York voornamelijk gericht tegen de ermbarmelijke werkomstandigheden in de textielsector (ha ! vandaar mijn voorliefde voor naaien) ... Hier in Europa is het onstaan ervan te vinden in Duitsland (allez, hebben ze ook ne keer iets zinnigs gedaan). 

De datum van 8 maart werd aanvankelijk in 1921 gekozen. Vier jaar eerder waren op die achtste maart vrouwen in Sint Petersburg massaal in opstand gekomen tegen de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog en voedseltekort. De demonstratie liep uit op een algemene staking. Die staking wordt ook gezien als begin van de revolutie, waarbij de communisten de macht grepen. Daardoor is 8 maart ook een communistische feestdag. De Vrouwendag werd de daaropvolgende jaren met name in communistische kringen op 8 maart gevierd.

Om te eindigen op ludieke wijze ... Vanmorgen had ik mijn eerste afspraak met een mannelijke klant.  Vol overtuiging deelde ik hem mee dat het vrouwendag was .. Hij reageerde zeer vriendelijk met de melding dat ik een bloemetje verdiende.  Nu, ik en bloemen, dat gaat niet samen, dus zei ik voorzichtig dat ik eerder goesting had in een pralinnetje.  Een uur later werd ik vooraan verwacht voor een lekker doosje pralinnekes !

Het zou schoon zijn, mochten ze 8 maart uitroepen tot een Officiële Feestdag voor ons Vrouwen !!!

dinsdag 6 maart 2012

Vechten voor Tickets .. Nog maar es ...

Vrijdag weer een ultieme gevecht met telefoon en pc om fel gegeerde tickets te bemachtigen voor respectievelijk Hooverphonic en Radiohead in het Sportpaleis !!! Facebooksgewijs klik ik "Niet Leuk" ..

Zo hebben we dit weekend tickets gemist voor Pinkpop op maandag ... Soundgarden en Den Bruce (voor het Lief!). En nee, ik ga geen weekend meer naar een festival; mijn leeftijd laat dit geestelijk maar vooral lichamelijk niet meer toe ! Heb altijd super momenten beleefd op lange dagen Werchter maar die zijn voorbij ... De eeuwige jeugd is weggeslopen letterlijk en figuurlijk.

Maar, vrijdag, dus ... Vechten voor felbegeerde tickets.
Radiohead heb ik voor de eerste keer gezien in Vorst, het moet in 1997 geweest zijn, jong, student én dronken van twee pintjes wegens niet gegeten ... Lang moeten wachten wegens een voorprogramma, vooraan, hoopvol; reikhalzend ... En toen, bij het derde nummer, boenk, onwel ! Gevloekt heb ik !!!! G E V L O E K T !

Daar stonden ze, met een dijk van een setlist en waar lag/hing/stond/steunde ik ? Ja, achter !
Heb het nadien ruimschoots kunnen goedmaken .. We hadden in Belgie het geluk ze nog eens te mogen ontmoeten op oa. Werchter, Vorst, ... Zalig !

Na verloop van tijd heb ik afgehaakt ... Kid A was de laatste aankoop en toen ben ik ze kwijt geraakt. Ze boeiden mij niet meer ... Maar, nu zijn ze terug ! En, ikke ook ... Als ik vrijdag aan tickets geraak, ga ik bleiten .. bleiten van contentement om "mijn helden" van 1997 !

Met Hooverphonic heb ik een haat-liefde relatie ... Heb ik rond dezelfde periode leren kennen (denk ik althans) en ik was meteen verkocht. Samen met Portishead, Massiv Attack, Tricky en Lamb waren ze voor mij DE Triphop band, gek werd ik van Geike. Die stem, die teksten, die muziek. Menig kiekenvelmoment in mijn kamertje ... in het donker met een hoofdtelefoon.
Maar, ook hier, afgehaakt ...

En dan de zoektocht om te eindigen bij Noemie Wolfs en de band opnieuw te ontdekken. In het begin was ik niet volledig mee maar, onverwachts een zo goed als prive optreden via VW Beetle en ik was verkocht ... Acht die (naar mijn gevoel) arrogante verschijning schuilt een wijf met ballen ! En ik heb wel iets met vrouwen en ballen :o))

De angst is er natuurlijk dat veel mensen tickets willen bemachtigen omdat het "Den Alex is van The Voice" en dat is uiteraard zonde ...  Maar, het is nu zo ... Hij heeft er waarschijnlijk een aardige duit mee verdiend dus ja ... Het is je vergeven Lieve Alex ! Zorg alleen dat ik vrijdag een ticket heb !

Oekanda - K3 Parodie



kZou er niet mee mogen lachen want ik vond ze goed ... Het is echter sterker dan mezelf ...

Lopen

Zondag liep ik - ongepland net voor K3 - 12 km
Vandaag liep ik .... ZES kilometer en keerde ik gefrustreerd naar huis ... (net geen houten paaltje kapot gestampt). Wat is dat nu toch ....  Waarom lukt het de ene keer wel en ga je de volgende keer af als een gieter ?
De benen zaten goed maar ik hapte al na een kilometer naar de niet gevonden adem ... En de hartslag ? Die zat goed ... Baaaaalen !!!! Want heb ik weer een achterstand die ik onmogelijk kan inhalen deze week. VLOEK !

Noot: als kers op de ... overboefd aan pasta ... nog meer schuld ! Bah !

Kato uitspraak

Drie keer stelde ik net dezelfde vraag aan Het Lief !
Kato : Tja, mama, je kant niet alles blijven herhalen !!!

zondag 4 maart 2012

K3 Eyo sportpaleis

K3 en Eyo

Deze middag met Kato naar het Sportpaleis geweest voor het meidentrio ... Ze zeurde namelijk al lang voor een bezoek aan "die zaal waar mama altijd naar muziek luistert". Ben dan maar overstag gegaan voor K3 en hun nieuwe show Eyo, uiteraard zonder al te grote verwachtingen ...

Ik was eigenlijk wel onder de indruk, Studio 100 is een echte marketingmachine, alles zit goed.  Het podium, de kleding, de dansers, de belichting, de liedjes en het trio .. Alles zit perfect in elkaar ... Een aaneenrijging van de ene hit na de andere aan een sneltempo. Af en toe drie mini meiden die een deuntje zingen zodat de grote meiden toch wel een halve minuut de tijd hebben om zich om te kleden. Neen, een goede geld- en marketingmachine.

En werkelijk elk liedje kan deze moeder mee keelen ... De dochter ? Die zat er in het begin zeer bedrukt bij. Het was de eerste keer en ze werd overdonderd door het lawaai, het publiek, de meiden en de setting ... Na een uur ontdooid en lekker meezingend en dansend. Een succes voor Kato en die duizenden andere kids ! Mama's, papa's, iedereen was volledig ondergedompeld in het gebeuren.  Als afsluiter nog even scoren met een piratenship dat over het publiek zweefde, vuurwerk en hop, voorbij ...

Wat me wel verbaasd heeft, is dat de muziek net zoals bij een gewoon concert loeihard staat ! Wij hadden gelukkig onze doppen mee en een hoofdtelefoon voor Kato maar toch, daar zouden ze toch best iets aan kunnen doen .. Je gaat toch de oren van vierjarige fans niet verknoeien ? En zelfs vijf uur erna, zeurt er hier eentje over oorpijn ! Shame on you guys !

Soit, dat buiten beschouwing gelaten vond ik het best in orde. Ik heb genoten en was eerst met loden schoenen vertrokken. K3 begod ... Ik ? Had het vier jaar kunnen uitstellen om naar eender welke Studio 100 show te gaan, maar, nu overstag gegaan voor de enige show voor 2012 in Belgie !

vrijdag 2 maart 2012

Maart : equal pay day ...

Maart is de maand van de loongelijkheid .. Waarom ?
Vrouwen moeten werken tot maart 2012 om evenveel te verdienen als mannen in 2011 !
Sinds loonongelijkheid officieel verboden is, is de slogen "Gelijk loon voor gelijk werk" een verworven recht.  Ondanks deze wetgeving verdienen vrouwen gemiddeld 21 percent minder dan mannen.
Hoe komt dit ? Omdat vrouwen oa. minder snel kunnen doorstromen als mannen ...
... Stof tot nadenken !

www.equalpayday.be

tabel loonkloof.png



donderdag 1 maart 2012

Snow Patrol in Lotto Arena

Gisteren naar Snow Patrol geweest .. En nee, ze grepen me niet bij mijn keel. Sorry, .. Ik vond het een flauw concert ! Heel even had ik het gevoel de enige te zijn, want werkelijk iedereen was in de wolken, zelfs mijn vriendjes die toch kennis van zaken hebben ! Gelukkig, vanavond een artikel gelezen in de standaard waarin ik mij kon vinden ..

Snow Patrol was - naar mijn gevoel - een band met een donker kantje en daar houd ik wel van.
En ja, ik dacht dat ze enigszins origineel uit de hoek gingen komen in de Lotto Arena maar nee; het concert paste eerder op een festival weide ... een groot kanon hits, weinig origineel.
En ja, ik ben een festivalbezoeker dus ja, ik houd soms wel van een aaneenrijging van hits.
Maar, nu snakte ik naar meer en dat heb ik niet gekregen ! Ik snakte naar kippevel-momenten, de songteksten lenen zich ertoe, niet ?

Tevens zie ik een geschiedenis die zich herhaalt ? Coldplay was vroeger ook een band die ik fantastisch vond en die gewoon kapot gemaakt werd op radio-zenders en media ... Resultaat : stadion pop met weinig diepgang ! Ik kan ze niet meer horen, ik zet de radio af van zodra ik een eerste deuntje hoor. Zonde !

Van Snow Patrol zou ik het echter nog meer zonde vinden, die band oogt sympathiek, zonder franje, streken en show. Blijf zo gasten ...